• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient El darrer creuer turístic que ha visitat Formentera avui fondeja fora de zona de posidònia

El darrer creuer turístic que ha visitat Formentera avui fondeja fora de zona de posidònia

Creuer i es vedra premsaEl Consell de Formentera, a través de la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera ha volgut mostrar la seva satisfacció per «haver fet compatible durant aquest estiu el turisme de creuers amb la protecció de la posidònia». Avui ha arribat el darrer creuer que farà escala a l'illa aquesta temporada, el Hamburg, i ha quedat fondejat fora de la pradera de posidònia oceànica situada a la zona II del port de la Savina, on a principi d'estiu estava previst que fondejaren tots els creuers turístics que anaven a visitar Formentera.

Recordem que el passat divendres 10 de juliol el Consell de Formentera va enviar dues cartes dirigides a Autoritat Portuària de Balears i Capitania Marítima amb una proposta alternativa per evitar que els creuers turístics que visiten l'illa fondejaren sobre la pradera de posidònia oceànica situada a la zona II. La institució va proposar que «els vaixells tiressin l'àncora a poc menys d'una milla al nord-oest d'aquesta zona, a uns 40 metres de fondària, on no hi ha posidònia.

Aquestes indicacions han estat seguides per tots els agents implicats durant aquests mesos, segons ha explicat la consellera que ha agraït «la col·laboració d'Autoritat Portuària, Capitania Marítima, organisme que ha autoritzat el fondeig fora de la zona portuària, les empreses consignatàries i capitans dels creuers, i a l'empresa encarregada de l'assistència al fondeig «Pitiusa de Ecologia», concessionària del Govern Balear, per haver fet possible que no es provocaren més agressions a les praderies de posidònia declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco».

El Consell de Formentera va inciar aquestes accions després que el primer creuer que va venir a l'illa a principi de juliol fondegés a la zona II del port provocant danys en aquesta planta protegida. La consellera espera que per pròximes temporades es puguin tornar a repetir aquestes accions que «tan bon resultat han donat», segons ha conclòs.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat