• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Esports Homenatge a Mateo Sanz, primer classificat olímpic de Formentera

Homenatge a Mateo Sanz, primer classificat olímpic de Formentera

Entrega placa Mateo Sanz premsaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha fet avui entrega a Mateo Sanz d'una placa per «reconèixer la gesta de ser el primer esportista de l'illa que es classifica per a uns Jocs Olímpics». A les 13.00 hores s'ha celebrat un acte a la sala de plens del Consell de Formentera per homenatjar al regatista formenterer, un acte que ha comptat amb la presència d'una bona representació del món polític i esportiu de l'illa.

Jaume Ferrer ha dedicat unes paraules als assistents, en les que ha recordat que «fa poc més de cinc anys, en aquest mateix lloc, Mateo Sanz ja va viure l'honor de rebre un homenatge similar al d'avui». I és que, a l'agost de l'any 2010, quan Mateo només tenia 16 anys ja es va proclamar a Turquia campió del món sub19 de la classe olímpica RSX. Avui, segons ha destacat el president «celebrem que ja ets el primer esportista classificat per unes Olimpíades de la història de Formentera».

Un exemple a seguir
El president ha explicat el gran exemple a seguir que és pels joves i esportistes de l'illa, ja que participarà en uns Jocs Olímpics, el major esdeveniment esportiu del món, «portant l'esport de Formentera més lluny del que ha arribat mai». Jaume Ferrer ha estès la felicitació al seu entrenador, Asier Fernández, i a tota la generació de regatistes, entre els quals destaquen Sergi Escandell i Joan Carles Cardona.

El president ha fet menció als inicis de l'escola de vela, i ha agraït als polítics que la impulsaren Isidor Torres i Felip Portes, la feina iniciada a l'any 2000, «quan obria l'escola de vela de Formentera, i ho feia amb l'humil propòsit d'acabar amb la situació que la gent de Formentera vivia d'esquena a la mar». «El que no estava tan previst és que aquesta escola fos, amb el gran impuls que va ser l'arribada d'Asier Fernández l'any 2002, la llavor on han crescut joves campions», segons ha conclòs el president.

Mateo Sanz ha agraït la col·laboració de tot el seu equip perquè sense ells ha assegurat que «no ho hauria aconseguit». Per part seva, Asier Fernández també ha destacat la importància de l'impuls que donaren Isidor Torres i Felip Portas en els inicis d'aquest esport a l'illa, i al Consell de Formentera pel seu suport durant aquests anys.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat