• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Jornada per retirar munts de pedres a la zona d'Es Trucadors

Jornada per retirar munts de pedres a la zona d'Es Trucadors

Munt de pedra premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha organitzat una jornada de retirada de munts de pedra pel pròxim dissabte 14 de novembre a la zona d'Es Trucadors. L'objectiu, segons ha explicat la responsable de l'àrea, Daisee Aguilera és «conscienciar a la població sobre la importància de no alterar un espai tan sensible i intentar retornar la zona al seu estat natural».

La consellera ha convidat a la població a assistir a aquesta jornada que començarà a les 9.30 hores amb una xerrada informativa al punt de trobada, a la zona del restaurant Es Ministre, a Ses Illetes. Després els assistents es dirigiran a la part d'Es Trucadors per fer la feina de camp que «consistirà en retirar els munts de pedra i tractar de retornar les pedres al seu lloc», segons ha declarat la consellera.

Cal destacar que la zona des Trucadors, es un espai especialment sensible a l'erosió per l'onatge i el vent i que aquesta climatologia «configura un modelat litoral propi i singular amb formacions característiques, molt sensible a qualsevol canvi que es produeixi», segons Daisee Aguilera.

La responsable de Medi Ambient ha destacat que el gran augment del nombre de transeünts que hi ha hagut en els darrers anys, sumat a la moda d'amuntonar pedres per fer escultures «acceleren considerablement els processos erosius naturals i acceleren la futura desaparició d'aquesta part de l'illa». Al finalitzar la jornada es convidarà  un refrigeri als participants, segons ha conclòs la consellera.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix