• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura L’Illa a Escena: teatre, música i òpera per a tots els públics

L’Illa a Escena: teatre, música i òpera per a tots els públics

Foto niu angel dimoniEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals de la Sala de Cultura (Cinema) previstes per a aquest primer trimestre de 2017. "Un altre any tornam a presentar el programa dels espectacles que es representaran en la Sala de Cultura (Cinema), durant els pròxims tres mesos", segons ha declarat la consellera de l'àrea, Susana Labrador. El programa és una oferta variada que inclou espectacles teatrals i musicals tant per a adults com per a infants, ha afegit la consellera, que diu que "amb aquesta proposta tractam de dotar de vida cultural per a tots els públics a l'illa de Formentera".

Febrer
Al febrer, continua Formentera Viu l'Òpera, amb la projecció de Nabucco de Giuseppe Verdi, una obra, basada en l'Antic Testament i l'obra Nabuchodonosor de Francis Cornue i Anicète Bourgeois. Serà el 4 de febrer a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

L'Etern Mecanoscrit, es representarà a la mateixa sala durant aquest mes. L'obra, guardonada amb el Premi Bòtil, parteix dels relats "4000 anys després de l'eternitat" escrit per Salvador Oliva i El mecanoscrit del Segon Origen de Manuel de Pedrolo. La companyia La Impaciència ha creat un espectacle dirigit tant al públic infantil i juvenil, com adult, on es ressalta la importància dels llibres, la utilitat de la lectura i la necessitat de conservar i estimar aquest patrimoni. La representació, que forma part del circuit Talent IB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, es podrà veure l'11 de febrer a les 21.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I els més petits, el 18 de febrer, podran gaudir de l'obra Hanna dels tres països. El relat de tres dones joves de països diferents que es veuen obligades, per diferents motius, a abandonar els seus llocs d'origen. Un format teatral obert a elements simbòlics, absent d'acritud però sense defugir cap dels temes més controvertits sempre adaptats a la percepció infantil.

I per als amants de la música, dins la programació del Dia de les Illes Balears, dissabte 25 de febrer Marcel Cranc i Quin Delibat! tocaran a Formentera. Marcel Cranc és l'àlies del compositor mallorquí Miquel Vicensastre, qui presentarà el seu últim treball. I per acabar la nit, actuaran els eivissencs Quin Delibat! Tots aquests espectacles seran a partir de les 21.00 hores Sala Cultura (Cinema).

Març
El mes de març, la reconeguda obra de Tennessee Willimans Un tramvia anomenat desig, plena de personatges neuròtics, vehements, turmentats, sempre a punt per somiar que pugen a l'últim tren. Aquesta obra arriba a Formentera de la mà del director Sergi Baos. La representació, que compta amb un repartiment de luxe amb Alexandra Palomo, Marga López, Joan Manel Vadell i Rodo Gener, es podrà veure dissabte 4 de març a les 21.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I una altra proposta per als més petits, diumenge 5 de març gaudiran amb Els Músics de Bremen. Amb la tècnica del teatre d'ombres i la música de les illes, es representa aquest conte tradicional dels germans Grimm. La història de quatre animals que en un moment de desgràcia decideixen anar junts a Bremen per fer-se músics. L'espectacle de la companyia Musics viatgers es podrà veure diumenge 5 de març a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

El 15 de març, dins el programa de Formentera Viu L'Òpera, Il Trovatore. Una òpera en quatre actes amb música del compositor Giuseppe Verdi i llibret de Salvatore Cammarano, completat per Leone Emanuele Bardere i basat en el drama homònim del dramaturg espanyol Antonio García Gutiérrez. La projecció serà a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Abril
I l'1 d'abril Acorar torna a Formentera. Amb text i interpretació de Toni Gomila, qui a través d'un monòleg visceral, ens porta al cor de Mallorca, a la matança del porc, la cita social més important per a qualsevol illenc, la decadència de la qual li serveix a Gomila per explicar la fi de la Mallorca tradicional i la fi, per extensió, del món com el coneixíem fins ara. Aquesta producció de Ferro es representarà l'1 d'abril a les 21.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

Dissabte 8 d'abril els protagonistes seran de nou els més petits. L'espectacle de carrer El niu de Dudu & Cia omplirà la Plaça de la Constitució de Sant Francesc. Un espectacle familiar que s'inventa de nou per cada carrer per on passa. Sense paraules, sense regles, on el joc constant amb el públic va dibuixant nous camins cap a la imaginació, on la sorpresa i la rialla cobren vida.

I a final d'abril, els amants de la dansa gaudiran amb la projecció de El llac dels cignes de Piotr Tchaïkovski - Yuri Grigorovich. Un conte de fades representat en ballet i estructurat en quatre actes, que va ser encarregat pel Teatre Bolshoi en 1875 i es va estrenar el 1877. Es podrà veure el 29 d'abril a les 20.00 hores a Sala de Cultura (Cinema).

Preus
Els espectacles de Formentera Viu l'Òpera tenen un preu de 8 euros. Les obres de teatre per a adults, tenen un preu de 5 euros per al públic general i 3 euros per als menors de 25 anys, per fomentar que els joves gaudeixin del teatre. Els espectacles  infantils tenen un preu de 3 euros per entrada tant pels infants com els adults que els hi acompanyen, excepte la de Els Músics de Bremen que serà gratuïta, igual que la representació al carrer de El niu. La nit de celebració del dia de les illes amb Marcel Cranc i Quin Delibat també serà de franc.

Suport cultural
L'Illa a escena compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics a través del programa Talent IB i del Programa Platea impulsat pel ministeri de Cultura, per a la difusió de les arts escèniques. Un programa que s'ha tornat a renovar enguany, i que es renovarà al segon semestre amb una programació d'arts escèniques per omplir la tardor de 2017 de Formentera de vida cultural i artística.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera