• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Urbanisme i Ordenació del territori Segona sessió participativa per al debat de la zonificació turística de Formentera

Segona sessió participativa per al debat de la zonificació turística de Formentera

foto-segona-sessio-2018El Consell Insular de Formentera va citar ahir dimecres a la Sala de Plens del Centre de Dia al Consell d’Entitats, en concret a les seccions sectorials d'Economia, Veïns, Turisme i Medi Ambient per continuar el debat de la proposta inicial del projecte de zonificació i sostre turístic. La trobada va comptar amb una trentena de representants del teixit social i associatiu de l’illa.

La consellera de Territori, Alejandra Ferrer, va exposar les vuit propostes presentades per les entitats valorant-ne els avantatges i inconvenients. D’aquestes tres s’afegiran a la proposta inicial, mentre que les cinc restants van ser refusades per diversos motius.

Tot seguit Ferrer va presentar les conclusions de la proposta. El reglament de la futura normativa i recull la prohibició de la comercialització en habitatges construïts després del 2010, data en que es van aprovar les Normes Subsidiàries i el Pla Territorial Insular de Formentera. Es proposa també la regularització d’un màxim del 50% d'estades turístiques que es realitzen per sobre de les autoritzades segons les dades actuals, no augmentar el nombre de places hoteleres per assegurar la capil·laritat econòmica o permetre un nou augment limitat de comercialització d'unifamiliars garantint la protecció del rústic i l'oferta turística de qualitat i diferenciada.

Així mateix, es planteja no permetre la comercialització del plurifamiliar en els nuclis tradicionalment residencials (Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola) per salvaguardar la identitat dels nuclis i protegir els drets dels residents, i s’inclouran plans de qualitat específics per a la comercialització de plurifamiliars per garantir la competència lleial.

A més, es formulen mesures que assegurin la bona convivència entre els residents i els turistes a un mateix edifici, així com la incorporació de mesures mediambientals per minimitzar l'impacte de la comercialització turística, i mesures al Pla de Qualitat per la qualitat turística. S’implementen també mesures per garantir el compliment dels objectius, a més d’incloure la revisió de les autoritzacions cada 5 anys avaluant el compliment dels objectius fixats.

La proposta va ser tractada en el torn de precs i preguntes, on es van acabar d’aclarir les mesures exposades.

Ara, la normativa es durà a sessió plenària per a la seva aprovació inicial. Posteriorment, s’obrirà un nou període de presentació d’al·legacions i tornarà a ser valorada pel Consell d’Entitats.

Urbanisme i Ordenació del Territori

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 21 52
urbanisme@conselldeformentera.cat

Punt d'Informació Cadastral
c/ Eivissa, 9
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE