• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació Els escolars de Formentera es capbussen a la posidònia

Els escolars de Formentera es capbussen a la posidònia

fotos-devletian--assoc5Una quarantena d’alumnes del col·legi de Sant Ferran han estat enguany els primers en submergir-se dins els fons marins per conèixer els valors de la posidònia i la riquesa natural de la nostra mar.

D’aquesta manera, Formentera torna a brindar l’oportunitat als i les escolars dels centres educatius de l’illa de conèixer el nostre medi aquàtic en primera persona. L’activitat portarà en total 110 alumnes de les escoles de Sant Ferran, la Mola i Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc a fer snorkel al Parc natural de ses Salines.

A banda del busseig, els joves també coneixeran el segon capítol de la col·lecció "Els secrets i les aventures de Posi", titulat "El primer viatge", i que continua la col·lecció iniciada amb el primer capítol "Posi té un do", de la mateixa protagonista. Cada alumne s'emportarà a casa un exemplar del conte.

Aquesta activitat la realitzen els professionals del centre de busseig Vell Marí, amb el finançament i patrocini del Consell de Formentera a més de la Fundació per a la Conservació d'Eivissa i Formentera, Trasmapi i la Fundació Abel Matutes.

Les properes excursions amb els alumnes seran els dies 14,18 i 19 de juny. Aquesta activitat forma part de la campanya "Save Posidonia Project" que cerca divulgar la importància de la posidònia, una espècie marina declarada Patrimoni de la Humanitat que es veu amenaçada pel fondeig incontrolat d’embarcacions, la contaminació d’aigua marina, principalment la d'origen terrestre a través dels emissaris submarins provinents de depuradores, la descàrrega d'aigües de sentina (aigües residuals, olis i hidrocarburs) de tot tipus de bucs, pràctiques de pesca destructiva, l’arribada d’espècies invasores i el canvi climàtic.

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1