• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut 418 infants assisteixen a les escoles d’estiu i els campus esportius de Formentera

418 infants assisteixen a les escoles d’estiu i els campus esportius de Formentera

foto escola estiu 2018 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que avui dilluns ha iniciat la seva activitat l’Escola d’Estiu 2018 que durà endavant les seves activitats fins el 31 d’agost als centres del Col·legi Públic Mestre Lluís Andreu, al de Sant Ferran i també al Col·legi Públic del Pilar de la Mola. Enguany l’Escola d’Estiu s’ha iniciat amb un total de 140 participants tutelats per un equip de professionals format per 21 monitores i monitors de temps lliure així com 1 directora.

Les activitats són dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys (nascuts entre el 2006 i el 2014), amb horari de 9.00 a 14.00 de dilluns a divendres, oferint des de les 8.00 hores el servei d'escola matinera. Les activitats que es desenvolupen durant els mesos de juliol i agost són molt variades i responen sobretot a tallers d'arts plàstiques, tallers per promoure l'activitat física, tallers de jocs, de música i ball o de teatre i cuina, entre d’altres. També es fan sortides a les platges i d’altres excursions a més de natació com activitat complementària.

Segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada, l’objectiu d’aquestes activitats és “oferir un espai lúdic i educatiu per a nenes i nens durant els mesos d'estiu, potenciant l'ús adequat del temps lliure amb activitats d'oci i lleure educatiu. A més, s’afavoreix la conciliació laboral i familiar, ja que cal tenir en compte que a la nostra illa durant l'estiu l'ocupació laboral és molt alta i els nens necessiten ser atesos”.

Campus esportius
A més, des de l’àrea d’Esports, el Consell organitza directament dos campus per donar una altra oferta alternativa pels mesos d’estiu. Al Campus de natació sincronitzada, dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 15 anys, s’hi s’han apuntat 87 alumnes que practicaran acroesport, psicomotricitat, dansa, teatre, natació i sincro entre d’altres activitats. Les classes es perllongaran fins al començament del curs escolar. 8 monitors i un voluntari ho fan possible.

D’altra banda, el Consell també organitza el Campus d’Atletisme divertit, al qual s’han inscrit 50 boixos i boixes de 3 a 6 anys. Els infants practiquen psicomotricitat, manualitats, natació divertida, habilitats saludables, i arts plàstiques entre d’altres. Les classes es perllongaran fins al 31 d’agost. Ho fan possible 4 monitors i un socorrista.

Així mateix, diferents clubs esportius de l’illa organitzen els seus campus esportius amb el suport del Consell. És el cas del Càmpus de bàsquet, amb 54 participants d’entre 4 i 12 anys, el de tennis, amb 35 nenes i nens de 5 a 16 anys o el de pàdel, amb 12 inscrits de 5 a 16 anys.

Enguany, i com a novetat, s’ofereix també el Campus de futbol, amb un total de 40 participants d’entre 6 i 16 anys.

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01