• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera acull la visita de l’'Energy Observer'

Formentera acull la visita de l’'Energy Observer'

foto energy observer 1Les conselleres de Turisme i de Medi Ambient, Alejandra Ferrer i Daisee Aguilera han visitat aquest matí l’Energy Observer, el primer vaixell d'hidrogen autònom sense emissió de gasos d'efecte hivernacle que recala aquests dies en aigües formentereres.

Aquesta nau, d’estètica futurista i propulsió elèctrica, funciona gràcies a una combinació d'energies renovables i un sistema de producció d'hidrogen descarbonitzat extret de l'aigua de la mar. Gràcies a aquest sistema, l’Energy Observer pot prescindir de la ingent quantitat de bateries que necessitaria per desplaçar-se un vaixell elèctric normal, cosa que redueix considerablement el seu pes, el fa molt més eficient i, en conjunt amb l’equip d’emmagatzematge que incorpora, no li cal subministrament d'energia intermitent tant a terra com a la mar.

Agermanament amb el Save Posidonia Project
Durant la visita, les conselleres han conegut de primera mà el funcionament d’aquest vaixell alhora que han parlat amb la tripulació sobre el programa Save Posidonia Project i la política mediambiental i de sostenibilitat de Formentera.

En paraules de la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, “és un honor que l’Energy Observer hagi escollit Formentera en el seu recorregut i que la seva tripulació parli d’aquesta illa com una de les millor preservades de la Mediterrània”. Ferrer ha destacat la importància de mantenir els espais naturals de l’illa i en aquest sentit ha parlat del Save Posidonia Project, “un projecte que s’inicià el passat 2017 i que avui serveix per a agermanar-nos amb aquest vaixell i la seva tripulació en pro de la consecució d’una sostenibilitat ambiental que permeti conservar la vida a la nostra mar”.

Per la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, la visita de l’Energy Observer significa “fer una navegació sense remors i amb un combustible gairebé innocu. Tota una experiència que ha de servir per donar exemple a la resta de vaixells en punts com aquest, amb un elevat volum de circulació d’embarcacions i de consum de combustibles fòssils contaminants”.

Conscienciació global
Des de l’any passat i fins el 2022, l’Energy Observer s’ha embarcat en una “Odissea per al Futur” que pretén visitar 50 països d’arreu del món fent escala a 101 ports. L’objectiu perseguit és posar a prova tecnologies d'avantguarda en condicions extremes, anticipant el que seran les xarxes energètiques del futur.

Així mateix, aquesta volta al món pretén ser un aparador de la innovació en matèria de transició ecològica, i conscienciar al gran públic sobre les energies renovables, la biodiversitat, l’agroecologia, la mobilitat i fins i tot l'economia circular, a través de les escales amb la seva exposició itinerant, les xarxes socials i una sèrie de documentals.

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 10
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)