• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera dona llum verda a la construcció de la residència i la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran

Formentera dona llum verda a la construcció de la residència i la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran

foto ple extra setembre 2018El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat avui l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones depenents i la licitació de les obres de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran així com la contractació d’un servei de direcció de les obres.

Futura residència
La sessió plenària ha aprovat, amb el vot favorable de tots els grups polítics, la proposta de l'equip de govern relativa a l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones depenents.

Per al conseller d’Infraestructures, Rafael González, estem davant “un equipament molt necessari per Formentera i els seus ciutadans que, junt amb el tanatori actualment en construcció, ve a completar els equipaments sociosanitaris de l’illa. Una volta finalitzada aquesta obra, les persones majors d’aquesta illa disposaran d’un servei digne que els permetrà millorar en qualitat de vida i fer possible el fet de néixer, viure i morir a Formentera”.

L’obra, que s’iniciarà aquest hivern amb un pressupost que ronda els dos milions, un termini d’execució estimat en 16 mesos i una superfície construïda de 1.169,17m2, serà una ampliació del Centre de Dia i comptarà amb 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles, per a un total de 18 persones. També disposarà de recepció, serveis per als visitants, menjador, sala d’estar i les zones pròpies d’infermeria i control o magatzem.

La Conselleria de Benestar Social del Govern de les Illes Balears es farà càrrec del 70% del cost de les obres i el Consell de Formentera del 30% restant, a més de l’aportació del solar on s’edificaran les noves instal·lacions.

Avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran
El Ple també ha donat el vistiplau, amb els vots a favor de Gent per Formentera i l’abstenció de PP, PSOE i Compromís, la proposta de l’expedient i inici de la licitació per a la contractació de l’obra de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran així com la contractació d’un servei de direcció de les obres de reforma de l’esmentada via per a exercir el control d’execució de terminis de l’obra.

“El que volem aconseguir amb aquestes obres és potenciar el poble de Sant Ferran perquè sigui un poble agradable on viure, amb facilitat per desplaçar-s’hi a peu i que el seu comerç es vegi revitalitzat”, ha destacat el titular d’Infraestructures, que ha detallat que les reformes a aplicar a l’avinguda Joan Castelló i Guasch seguiran el mateix criteri que les obres ja executades l’hivern passat als carrers Guillem de Montgrí i València: “Vam eliminar totes les barreres arquitectòniques, es va fer una ampliació de les voreres i s’ha regulat l’aparcament. Ara, el que farem amb aquesta nova obra serà donar continuïtat a aquestes millores perquè el poble gaudeixi des les mateixes condicions”, ha apuntat González.

El Projecte de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch contempla la millora tant de la pavimentació en superfície dels diferents espais, com la millora de serveis soterrats; sanejament, aigua potable, telefonia, llum i enllumenat públic. La proposta amplia, a més, l’espai destinat per als vianants, eliminant barreres arquitectòniques i incorporant un carril bici segregat en tota la travessia. Es preveu també la col·locació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

S’utilitzarà una solució de plataforma única ja emprada als carrers Guillem de Montgrí i València del mateix nucli urbà, del que aquesta intervenció és una continuació. El termini d’execució de les obres serà de 6 mesos per garantir que les mateixes estiguin finalitzades per a l’inici de la temporada turística de 2019. El seu pressupost és de 1.858.000 € incloent tant la seva execució com la direcció de les mateixes.

Durant la primera quinzena del mes d’octubre, el Consell convocarà al veïns de Sant Ferran a una reunió per explicar les obres a executar, tal com ja es va fer amb les obres de reforma dels carrers Guillem de Montgrí i València.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1