• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera aprova la modificació del PTI que permetrà cedir un terreny a l’IBAVI i construir un parc infantil a Sant Ferran

Formentera aprova la modificació del PTI que permetrà cedir un terreny a l’IBAVI i construir un parc infantil a Sant Ferran

ple-marc---2019 premsa1El Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui, amb el vot favorable de Gent per Formentera, PSOE i PP i l'abstenció de Compromís, la proposta d'aprovació inicial de la modificació del Pla Territorial Insular de Formentera per fer correccions i actualitzacions a noves normatives. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta modificació era necessària per "garantir el compliment de normatives, l'adaptació a noves necessitats i la correcció d'errades que van sorgint".

Entre aquestes modificacions, Alejandra Ferrer ha destacat una acordada mitjançant conveni a una unitat d'actuació de Sant Ferran que "permetrà la cessió d'un terreny per construir un parc infantil a Sant Ferran (previst en els pressupostos participatius), i la cessió a l'IBAVI d'un terreny per una futura construcció d'Habitatges de Protecció Oficial també a Sant Ferran".

Reglament CENF
A la sessió plenària s'ha aprovat, amb el suport de Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP, la proposta d'aprovació inicial del Reglament d'ús i funcionaments del Centre d'Esports Nàutics.

Les instal•lacions del CENF, que estan pendents d'obtenir la concessió de Costes, es divideixen en dos espais amb diferents usos, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal, que ha diferenciat "un espai destinat a tasques administratives, de gestió i activitats de caràcter social, formatiu i educatiu envers el medi marí, i un altre espai destinat a les activitats esportives nàutiques".

D'altra banda, el reglament també inclou el règim d'ús de l'Escola Municipal de Vela de Formentera (EMVF) que disposarà d'aquesta nova infraestructura per desenvolupar les activitats de vela emmarcades dintre del programa "escola de qualitat" que es venen fent els darrers anys amb la col•laboració del Club Surf Formentera i de la Federació Balear de Vela.

Trasllat de residus
El Ple també ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups plenaris la proposta relativa als programes d'explotació de serveis de l'UTE GIREF, encarregada del trasllat de residus a Eivissa. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que aquest any el cost de transport de residus a l'illa d'Eivissa s'ha rebaixat en 500 tones, "això vol dir que hi ha hagut un 8.5% menys de rebuig", que és la fracció que el Consell de Formentera ha de pagar per traslladar a les plantes de gestió de residus, rebaixant el cost de transferència respecte a 2017 en 70.800€.

Les altres fraccions no tenen cost de transferència perquè el seu trasllat el financen els recicladors. A més, la consellera ha recordat que la taxa de reciclatge de residus s'ha incrementat fins al 29%, i és una de les més altes de les Illes Balears.

Compareixença de la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni
La vicepresidenta i consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Susana Labrador, ha comparegut davant el Ple i ha fet un repàs de les accions executades per les àrees que dirigeix durant el darrer any.

Entre les accions que ha dut endavant, la consellera ha destacat "la rehabilitació del Far de la Mola. Finalitzades les obres de rehabilitació al mes de gener d'enguany, més de 2000 persones van visitar l'espai en les jornades de portes obertes al mes de febrer". En aquest sentit, ha afegit que aviat estarà enllestida la producció del projecte museogràfic i es reobrirà a principi de la temporada.

Susana Labrador, també ha fet èmfasi en la col•laboració entre el Consell i el Govern per tal que el Museu de Formentera estigui més a prop de ser una realitat, gràcies a l'adquisició de sa Senieta que serà seu central del futur.

A més, la consellera ha destacat la potenciació i ampliació de la programació d'actes culturals durant tot l'any, que s'ha fet des de l'àrea de Cultura "cercant la presència de totes les expressions artístiques i estils".

Pel que a l'àrea d'Educació Susana Labrador ha recordat la forta aposta "per a implementar polítiques educatives a l'etapa de primer cicle d'infantil (0 a 3 anys) amb els objectius clars: la qualitat del servei, la llista d'espera zero en aquest cicle educatiu i facilitar l'escolarització dels infants de famílies amb rendes més baixes amb bonificacions tant de l'escolarització com del menjador".

La consellera també ha destacat la gran oferta de cursos de català que es fan des del Servei d'Assessorament Lingüístic, així com altres funcions d'assessorament i suport a totes les àrees del Consell en matèria lingüística.

Declaracions institucionals
El Ple també ha donat el vistiplau a dues declaracions institucionals. D'una banda, s'ha aprovat la declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb els vots a favor Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP.

D'altra banda, ha rebut suport unànime la declaració institucional pel suport del control d'emissions a la mar Mediterrània. Aquesta declaració ha obtingut el suport de tots els grups polítics.

29 de març de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1