• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El Consell de Formentera aprova per unanimitat una declaració institucional sobre la crisi migratòria a Europa

El Consell de Formentera aprova per unanimitat una declaració institucional sobre la crisi migratòria a Europa

signatura-codi-e--tic1El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes d’agost, en qué s’ha aprovat per unanimitat una declaració institucional sobre la crisi migratòria a Europa. Així, el Consell “es reafirma en el compromís amb els drets humans i la solidaritat amb les persones més vulnerables”.

En aquest sentit, el Consell de Formentera manifesta “el més absolut rebuig a les declaracions, actituds i posicionaments polítics del ministre d’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini”, sobre els migrants recollits pel vaixell Open Arms. “La falta de sensibilitat i empatia que demostren les seves declaracions xoquen frontalment amb la idiosincràsia dels ciutadans de Formentera, una societat acollidora en la qual conviuen nombroses nacionalitats”, s’assenyala en l’escrit. En la seva declaració, a més, el Consell de Formentera insta al Govern d’Espanya que “lideri en l’àmbit polític de la Unió Europea un nou enfocament en les polítiques migratòries amb l’objectiu de salvaguardar els drets humans dels quals arriben al nostre continent fugint del conflicte i de la persecució”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat dues propostes de l’equip de Govern. En la primera d’elles se sol·licita la millora i el reforç dels cossos i forces de seguretat a Formentera, tant terrestres com marítims, sobretot durant els mesos d’estiu. El conseller d’Infraestructures, Sector Primari i Interior del Consell, Josep Marí, ha assenyalat que l’augment de l’activitat turística en aquestes dates “provoca la necessitat d’aquests reforços per garantir la seguretat” tant ciutadana, marítima, com mediambiental.

A més, amb el vot favorable de tots els representants del ple, s’ha aprovat instar les conselleries de Medi Ambient i d’Agricultura del Govern a prendre les mesures necessàries per millorar el funcionament de l’EDAR de Formentera i a coordinar-se amb les tasques de millora de la planta d’osmosi i filtratge per a millorar el funcionament de la bassa de reg.

Per unanimitat també s’ha aprovat una proposta de Sa Unió de promoure el programa de salut i protecció del medi ambient del Govern balear ‘Platges sense fum’. En aquest punt, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que el Consell de Formentera ha iniciat els tràmits per adherir-se a la campanya i que de cara a la temporada que ve d’estiu s’estudiaran quines platges s’adheriran a aquest programa.

També s’ha donat compte del nomenament de personal eventual de Daniel Azagra com a responsable de comunicació.

Adhesió al codi ètic
Minuts abans de començar la sessió plenària, totes les conselleres i consellers han signat la seva adhesió Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Insular de Formentera que va ser aprovat de manera definitiva en el ple de la institució insular celebrat el passat mes de juliol i que ja s’ha publicat al BOIB.

El Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Insular de Formentera té per objecte establir els valors i les normes de conducta que, en l’exercici de les funcions i competències que tinguin atribuïdes, han d’observar els seus destinataris; així com implementar un sistema de seguiment i avaluació del codi per garantir la seva eficàcia per afavorir el desenvolupament d’una administració insular transparent, eficaç i eficient.


30 d’agost de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1