• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni L’exposició “Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra” s’inaugura avui a la sala de l’Ajuntament Vell

L’exposició “Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra” s’inaugura avui a la sala de l’Ajuntament Vell

expo-monedes1El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Patrimoni, informa que, avui a partir de les 19 hores a la sala de l’Ajuntament Vell, s’inaugura l’exposició Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra. Aquesta exposició és una mostra numismàtica excepcional representativa dels diferents períodes de la història de Formentera: des de l’època púnica, amb un gran conjunt de moneda fabricada a l’Ibosim púnica (s. IV-I aC) i a altres seques contemporànies del Mediterrani occidental i central, fins a les monedes que circulaven a principis del s. XX encunyades per Alfons XIII.

La col·lecció, amb més de 600 peces, també inclou una riquíssima mostra de moneda romana de 48 emperadors de l’alt i el baix imperi romà, així com un conjunt de moneda àrab i medieval desconegut fins ara. Tota la sèrie ha permès iniciar un projecte d’estudi per part d’especialistes de cada període, com són Benjamí Costa (moneda púnica), Santiago Padrino (moneda romana), Félix Retamero (moneda àrab) i Toni Ferrer Abárzuza (moneda medieval, moderna i contemporània).

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que aquesta col·lecció “és una petita mostra del que s’arribarà a tenir al futur museu de Formentera”.

L’exposició, organitzada pel Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i el Consell de Formentera, romandrà oberta al públic fins al dia 11 d’octubre.

Per altra banda, aquest serà el tema que s’abordarà en la primera sessió de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona que se celebren del 7 a l’11 d’octubre a la sala del Centre de Dia. Així, el dia 7 l’historiador Félix Retamero Serralvo impartirà la conferència Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s. VIII-X).


30 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera