• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Torna el Cinema a la Fresca, un dels clàssics de l'estiu formenterer

Torna el Cinema a la Fresca, un dels clàssics de l'estiu formenterer

cartell 2020 cinefrescEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, presenta la catorzena edició del cicle de Cinema a la Fresca. Aquest cicle fa que residents i turistes puguin gaudir de les nits d'estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional de manera gratuïta.

Sota la direcció artística de Veronique Landy i Espai F, amb una programació de cinema d'autor en versió original, es projectaran, durant els mesos de juliol a setembre, un total de 32 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys trenta i fins a l'actualitat. Les projeccions es duran a terme els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l'Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

Programació
El Cinema a la Fresca s'inicia el pròxim dimarts 30 de juny a Sant Francesc amb la projecció de Una mujer fantástica, dins del programa d'activitats en motiu del dia internacional de l'orgull LGTBIQ+. Una pel·lícula del director Sebastián Lelio que narra la història de la Marina, una jove transgènere que viu a Santiago de Xile i que treballa com a cambrera i cantant. Ella i l'Orlando, la seva parella, 20 anys major que ella, planegen el seu futur junts fins que ell mor i llavors la Marina es veu obligada a afrontar la seva família i demostrar que és una dona forta, honesta i fantàstica.

Dijous 2 de juliol a la plaça de l'Església de Sant Ferran es projectarà Mientras dure la guerra del reconegut director Fernando Amenábar, un film que relata els successos esdevinguts a la Salamanca de la segona meitat de 1936 a través del fil conductor del conflicte polític i personal de l'escriptor i filòsof Miguel de Unamuno.

Divendres 3 de juliol, el pati de la Casa del Poble de la Mola acull la pel·lícula Sherlock JR., una comèdia muda nord-americana de 1924 dirigida i protagonitzada per Buster Keaton on tot gira al voltant d'una història d'amor. Keaton protagonitza un jove que fa l'ofici d'operador del projector en una sala de cinema. És un home pobre, optimista, il·lusionat i enamorat d'una bella dona, per l'atenció de la qual ha de lluitar, enfrontat a un personatge maliciós, que farà qualsevol cosa per llevar-lo d'enmig. El jove enamorat vol tirar endavant, estudiant tècniques de detectiu, amb la idea de convertir-se en un modern Sherlock Holmes.

El cicle també oferirà pel·lícules per als més petits com són Dilili a París, Ponyo en el acantilado o Mi amigo el gigante (The BFG). Aquesta última es podrà veure dijous 9 de juliol a la plaça de l'Església de Sant Ferran. Dirigida per Steven Spielberg, està basada en la novel·la El gran gigante bonachón, adaptació del conte de Roald Dahl sobre una nena que uneix les seves forces amb un gegant per a detenir una invasió de gegants malvats que es preparen per a menjar-se a tots els nens i nenes del país.

Pensat per al públic més jove, el dijous 23 de juliol es projectarà Avatar, un film d'animació amb una temàtica i argumentació ecologista dotat d'una bellesa extraordinària plena de moments màgics i meravellosos que ens sorprendran a tots.

Un dels plats forts d'aquest any serà la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo de les pel·lícules Sherlock JR. el divendres 3 de juliol a la Mola i de la pel·lícula The Kid de Charles Chaplin el 21 de juliol a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Totes aquestes pel·lícules es podran veure en l'entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres de Sant Francesc, plaça de l'Església de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola), uns espais idonis, que aquest any s'adaptaran a les mesures de seguretat i de distanciament per prevenir la covid-19.


26 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera