• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El ple del Consell insta a l’Estat perquè treballi per consensuar acords nacionals i internacionals per garantir la seguretat sanitària dels viatgers

El ple del Consell insta a l’Estat perquè treballi per consensuar acords nacionals i internacionals per garantir la seguretat sanitària dels viatgers

foto 2020 ple juliolEl Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del ple de juliol que ha aprovat, entre altres propostes, una proposta presentada per Sa Unió i transaccionada amb l’equip de govern de GxF i PSOE, que insta al govern de l’Estat que “treballi per consensuar els acords internacionals necessaris” amb l’objectiu de controlar el moviment de les persones contagiades per la covid-19 abans que surtin dels seus països d’origen; així com establir un sistema a nivell nacional i internacional que acrediti que la persona titular no està contagiada. També es demana un protocol que garanteixi la cobertura de les despeses per l’aïllament d’una persona estrangera afectada per la covid-19 i que estableixi un preu màxim per a les proves de contagi.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha assegurat que “l’objectiu és aconseguir un consens nacional i internacional per poder garantir la seguretat sanitària a nivell europeu quan es viatja”. “Tenim claríssima l’enorme complexitat d’aquest problema, per això la demanda és que es consensuï i continuï treballant en l’àmbit europeu perquè pugui trobar solucions que permetin l’equilibri de la seguretat sanitària i la reactivació econòmica turística”, ha remarcat la presidenta.

A més, s’ha aprovat instar al govern de l’Estat que respecti i garanteixi l’autonomia de les entitats locals per a la gestió dels seus propis recursos econòmics i que així mateix, l’Estat flexibilitzi les condicions perquè les administracions locals “puguin fer servir els seus superàvits i romanents per impulsar els plans d’actuacions necessàries per a superar la crisi causada per la covid-19”, tal com ha destacat el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell. El conseller ha assenyalat que les entitats locals han assumit, “moltes vegades, competències que no són pròpies, sense rebre en molts dels casos, el finançament adequat per part de les comunitats autònomes i l’Estat”.

Ampliació de l’entorn de protecció del molí Vell de la Mola
El ple ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició l’ampliació de l’entorn de protecció del molí Vell de la Mola, en resposta a les recomanacions de l’Institut d’Estudis Eivissencs. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat les aportacions fetes per poder continuar amb l’expedient d’incoació d’aquest molí com Bé d’Interès Cultural: “Es tracta d’una protecció més innovadora que també s’aplica a altres llocs de les Illes; d’aquesta manera l’entorn proposat del molí Vell de la Mola s’adapta més a la realitat del terreny”, ha assenyalat la consellera Raquel Guasch.

El ple també ha aprovat una altra proposta de Sa Unió, transaccionada amb els partits de l’equip de govern, GxF i PSOE, en la qual el Consell estudiarà la possibilitat d’implantar la cita prèvia telemàtica en serveis com l’ITV, OAC, etc.

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat les bases de l’acció concertada entre el CIF i l’Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF) per la producció de continguts de l’emissora pública Ràdio Illa per a l’any 2020. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha aprofitat per destacar “la tasca desinteressada que fa ACAF com a associació per a fer realitat una ràdio de proximitat” i també agrair “la feina que fan els professionals d’aquesta emissora per informar als ciutadans de l’illa i en especial durant el confinament”.

Compareixença de la consellera Raquel Guasch
La consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació, Raquel Guasch, ha comparegut davant del ple de Consell per fer balanç de la seva gestió en el primer any de govern. En primer lloc, Guasch ha agraït la feina dels tècnics de les àrees que gestiona i ha fet una cridada a “la necessitat de conservar el patrimoni, ja que té un valor social i utilitari: el patrimoni no té sentit si la societat no l’utilitza”.

“El patrimoni material i immaterial ha d’interaccionar amb la gent, ha de ser un instrument d’educació, de gaudi i de desenvolupament social, econòmic i cultural", ha assenyalat la consellera, que ha destacat entre els projectes posats en marxa el darrer any, l’impuls donat a la declaració dels BIC del Consell, la promoció i la divulgació del patrimoni subaquàtic i terrestre, amb noves troballes; la posada en marxa del primer catàleg de camins de Formentera, els més de 350 alumnes matriculats als cursos de català i noves propostes de normalització com els Apunts en net, la revisió del nomenclàtor; els avanços en la redacció del Pla director del Museu de Formentera així com el treball conjunt amb la Comissió de Memòria i Recuperació democràtica i la Comissió de desapareguts i fosses.


31 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE