• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut Formentera celebra el dia de la infància amb un ampli cartell d’activitats adreçades a infants i joves

Formentera celebra el dia de la infància amb un ampli cartell d’activitats adreçades a infants i joves

cartell 2020 dia infanciaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que durant tot el mes de novembre s’han organitzat activitats adreçades a infants i joves per commemorar els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959), de l’aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989) i celebrar el Dia Universal de la Infància que té lloc el pròxim 20 de novembre.

La responsable de Joventut i d’Infància, Vanessa Parellada, ha destacat que tot i les limitacions per poder organitzar activitats en aquest any de crisi sanitària, des de Joventut s’ha treballat de manera coordinada amb diverses àrees del Consell com ara Esports, Cultura, Benestar Social i Igualtat per poder oferir un programa complet per als infants i joves de l’illa durant el mes de la celebració del seu dia. “Precisament aquest any en que ells han estat els primers en patir la pandèmia, hem fet un especial esforç per poder crear aquest cartell amb activitats pensades especialment en ells, però també acomplint totes les mesures de seguretat”, segons ha declarat Vanessa Parellada.

Projeccions
La primera activitat té inici el dimecres dia 4 amb la projecció al Casal de Joves de la xerrada “Educar con humor” d’en Carles Capdevila, reconegut periodista i comunicador que a partir de la seva experiència personal va escriure i fer xerrades amb humor sobre l’educació dels fills i les filles.

Els dimecres 11 i 18 de novembre continuaran les activitats amb les projeccions de les xerrades “A mi yo adolescente: generaciones” de David Trueba i “Las emociones no se aprenden, hay que vivirlas” de Mar Romera. Totes aquestes projeccions es faran a les 18.30h al Casal de Joves, van adreçades als seus usuaris i tenen com a objectiu conscienciar als més joves sobre gestió d’emocions i adolescència i l’educació.

Xerrades, congressos i conferències
Les xerrades són una altra part destacada del programa, així i amb la finalitat de millorar la relació de pares i mares amb infants i joves, resoldre dubtes i compartir espais de criança, tendrà lloc la xerrada “Per què és important fomentar l’autonomia en els infants i com fer-ho fàcil!” a càrrec de la terapeuta Ana Serra que tendrà lloc aquest dijous 5 de novembre a la Sala d’Actes del Consell de Formentera a les 17h. Per poder assistir s’ha de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 32 12 71.

Enguany torna el congrés “Vívete” d’Eivissa i Formentera el dia 6 de novembre amb la seva quarta edició i organitzat per l’entitat Proyecto Juntos. En aquesta ocasió amb l’objectiu de reflexionar sobre actituds, valors i emocions amb Toni Nadal, entrenador i preparador físic de tennis que ha entrenat, des de l’inici de la seva carrera fins el 2017, al jugador de tennis professional Rafael Nadal; Nacho Dean, naturalista, aventurer professional i divulgador que ha estat la primera persona en la història en fer la volta al món caminant i unir nedant els 5 continents amb el propòsit de visibilitzar la importància de la conservació del planeta; a Mery Oca amb la seva conferència “Instagram em fa mal”; i a Luis Daniel Martin que ha sobreviscut a una leucèmia i a la covid-19. Aquest congrés es podrà seguir en línia a través d’internet i va adreçat als estudiants de l’institut de l’illa i a tots els joves.

El dia 24 de novembre està prevista la conferència a càrrec de na Yolanda Domínguez “Canviar les imatges per canviar el món”, que se centrarà en l’anàlisi d’imatges dels mitjans de comunicació actuals combinades amb exemples de les diferents accions visuals de l’artista. L’acte tendrà lloc a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a les 19h.

Espectacle familiar
El dissabte 14 de novembre a la Sala de Cultura a les 18h es representarà “Soñando a Pinocho” de la companyia La Tartana Teatro. És una activitat per infants de 3 anys en endavant. Per assistir també farà falta fer reserva prèvia enviant un email a reserves@conselldeformentera.cat abans de divendres 13 a les 10h.

Parlament infantil
El 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal de la Infància, tindrà lloc la celebració del IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears, on participen infants i joves del Consell de Participació de la Infància i Joventut de Formentera i de la resta de les illes al Parlament balear. Està previst el seu desenvolupament en línia i es llegiran les conclusions que cadascun dels grups hagin treballat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la salut i al medi ambient.

Ple infantil
D’altra banda, se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al Consell de Formentera. Aquest ple que es reuneix de manera ordinària dues vegades l’any, té per objectiu afavorir la participació dels infants i joves de Formentera a les actuacions de la política municipal, considerant la seva plena capacitat d’opinió i expressió. La data està pendent de determinar.

Altres activitats lúdiques i esportives per viure en família
El dia 22 de novembre tendrà lloc una sortida familiar amb bicicleta i passeig amb veler organitzat pel Casal de Joves i el Formentera Marxa amb la col·laboració de l’Escola de Vela. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu casal@conselldeformentera.cat.

El 23 de novembre obrirà portes a les 19h l’exposició “Little Black Dress” de Yolanda Dominguez a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’, una obra que convida a la reflexió sobre gènere i consciència social, una mirada crítica a la representació de la dona en la moda i una invitació a abraçar la diversitat.

Ja el dia 25 se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones a partir de les 16.30h a la plaça de la Constitució amb la batucada Bloco Colubraria, hi haurà concentració, lectura del manifest i la representació “Un violador en el teu camí”.

Tanca el cartell l’activitat de bateig de busseig en família amb Formentera Divers, que tindrà lloc el 28 de novembre a la piscina municipal, i per la que s’ha de fer reserva prèvia al correu poliesportiu@conselldeformentera.cat.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01