• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut Formentera inicia les obres del Parc de patinatge i usos esportius

Formentera inicia les obres del Parc de patinatge i usos esportius

foto 2020 obres skate 2El Consell de Formentera informa avui que se celebra el Dia Universal de la Infància que s’ha iniciat la construcció del Parc de patinatge i usos esportius a la zona de la circumval·lació de Sant Francesc. Aquest espai multifuncional esportiu i d’esplai s’ubica en una superfície de 2.727 m2. Es preveu que les obres finalitzin a mitjan d’abril.

Aquest projecte d’implantació de diferents usos esportius a l’aire lliure tendrà tres circuits de patinatge: pista de patinatge, de modalitat “street” i de modalitat “bowl”. A més, hi haurà un circuit biosaludable per a persones majors i espais enjardinats i d’esplai. El pressupost d’adjudicació és de 482.723€.

“Aquesta pista és un projecte àmpliament demandat pels joves de Formentera, que han col·laborat en el seu disseny i hi han fet aportacions, i estam molt contents que finalment pugui ser una realitat”, segons ha declarat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada. “Hem creat una construcció adaptada a l’entorn, on també hi ha un recorregut per passejar, la zona és accessible per a tothom i així esperam que diversos grups de població puguin gaudir i interrelacionar-se en aquest espai”, ha afegit la consellera.

Projecte
El conseller d’Infraestructures Josep Marí ha donat els detalls del projecte. El circuit biosaludable per a la tercera edat, situat en una zona de 285 m2, estarà format per diferents màquines d’exercici per a persones majors i hi haurà també un espai per al descans.

La pista de patinatge situada sobre una superfície de 255 m2,  està delimitada per un banc continu que impedeixi la sortida dels patinadors de la pista i doni cabuda als seus acompanyants que desitgin seure. Aquesta pista estarà lliure d’obstacles.

La modalitat “street” tendrà una pista de 238 m2 i disposarà dels obstacles més comuns de la modalitat “street”: com rampes, bancs o plataformes, juntament amb baranes i repeus, imita el mobiliari urbà que es pot trobar en els parcs i places. El formigó estarà polit artesanalment.

La modalitat “bowl”, de 617 m2, és l’element més representatiu de l’àrea d’activitats esportives. Disposa d’una plataforma superior a cota 0 on trobam una mena de forat amb forma de piscina amb profunditats de -3.75 m, -2.00 m, -2.20 i -2.50 m i amb radis de 2.40 m, 2.80 m, 3.00 m, 3.30 m i 2.4 m. Tota l’àrea estarà envoltada per un espai verd enjardinat i hi haurà espais d’ombra i bancs així com un recorregut de passeig a l’interior.

20 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01