• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera celebra el darrer ple de l’any centrat en la cura del medi ambient i la cessió d’un terreny per construir HPO

Formentera celebra el darrer ple de l’any centrat en la cura del medi ambient i la cessió d’un terreny per construir HPO

foto 2020 ple desembreEl Consell de Formentera ha celebrat avui de manera telemàtica el darrer ple de l’any corresponent a la sessió ordinària de desembre. Entre altres propostes, el Ple ha aprovat per unanimitat una relativa a la millora del control de vigilància i la senyalització del Parc Natural de ses Salines i també la cessió d’un solar a l’Ibavi per a la construcció d’habitatges protegits a Sant Ferran.

Vigilància, control i senyalització al Parc Natural
En la proposta, defensada pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, el Consell insta el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera a realitzar “una actuació urgent de restabliment de la senyalització del canal de sa Sèquia indicant-hi la prohibició del bany”. Així mateix, es sol·licita al Govern que estableixi una planificació de restabliment i manteniment de la senyalització al parc natural indicant les restriccions d’aparcament fora de les zones habilitades, així com dels camins habilitats per a vehicles i vianants, i que augmenti la dotació de personal al parc. El conseller ha destacat que “és de vital importància la conservació d’aquest espai així com l’esforç de totes les administracions competents”.

Panells fotovoltaics a la dessalinitzadora
Igualment, amb els vots a favor de tots els grups, el Ple ha aprovat demanar al Govern que iniciï els tràmits per a la instal·lació de panels fotovoltaics a les dependències de la dessalinitzadora, “per tal d’aconseguir una instal·lació d’energies renovables per ajudar a assolir els objectius de transició energètica”. El conseller Antonio J. Sanz ha destacat el suport de l’oposició i ha remarcat que la reducció de la demanda d’energia i aprofitar els espais ja construïts per generar energia neta sense consumir territori “formen part de la política mediambiental que desenvolupa el Consell”.

Suport al comerç local
També s’ha aprovat per unanimitat una moció relativa al suport dels comerciants de l’illa, per continuar amb l’impuls d’aquest sector “primordial a Formentera”, com ha destacat la consellera de Comerç, Ana Juan. En la proposta, a més, s’insta el Govern a dotar de la inversió necessària per a la transició digital, modernització i dinamització del comerç local. La consellera Ana Juan ha fet un repàs de les iniciatives impulsades des del Consell i Govern enguany per mor de la covid-19 i ha recordat que “els beneficis del comerç local repercuteixen a la resta de la societat”.

D’altra banda, tots els grups han aprovat una proposta presentada per la consellera d’Esports, Paula Ferrer, per instar el Comitè Olímpic Internacional (COI) incloure el karate com a esport olímpic en els pròxims Jocs Olímpics París 2024 i consecutius.

Propostes de Sa Unió
Pel que fa a les propostes presentades per Sa Unió s’han aprovat 2 per unanimitat de tots els grups. Per una banda, s’ha aprovat la proposició relativa a arreglar el camí de l’abocador des Cap, i també ha obtingut el suport de tot el Ple una altra proposició relativa a sol·licitar que es recuperi, de manera urgent, el trajecte de les deu i mitja de la nit entre Eivissa i Formentera.

Cessió terreny Ibavi
El Ple del Consell ha aprovat per unanimitat la proposta de cessió gratuïta a l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi), de la finca pública ubicada al carrer d’Alacant de Sant Ferran de ses Roques per a la construcció d’Habitatges de Protecció Oficial de tipologia de lloguer.

El conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que amb aquesta cessió es continua la feina feta fins al moment en aquesta unitat d’actuació on també es construirà un parc infantil i zones verdes, i que “esperam sigui una realitat al més aviat possible perquè ens ajudi a facilitar l’accés a habitatge a la nostra illa a les persones que més ho necessiten”.

Compareixença Susana Labrador
La vicepresidenta segona i consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha comparegut avui davant el Ple per donar compte de les actuacions realitzades a les àrees que representa. La pandèmia ha marcat la nostra feina i ha posat en evidència que l’educació i la cultura són béns i drets essencials per a la societat i per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva, segons ha declarat Susana Labrador que també ha destacat que “a la vegada han estat sectors molt afectats i perjudicats per aquesta crisi”. En aquest sentit, ha afegit que des del Consell se seguiran implementant polítiques públiques educatives i culturals.

Pel que fa a l’àrea d’Educació, la consellera ha fet un repàs de com va afectar la pandèmia amb el tancament dels centres el passat mes de març i l’adaptació que han fet estudiants, professors, pares i mares, tant durant el confinament amb classes virtuals, com amb la tornada a les escoles amb les mesures de seguretat. Pel que fa a les escoletes i a l’Escola de Música i Dansa també ha fet un repàs de la feina feta durant el confinament i la posterior desescalada, així com ara durant la nova normalitat, per poder donar un servei adaptat a les circumstàncies excepcionals.

Pel que fa a l’àrea de Cultura, Susana Labrador ha recordat que els objectius principals de l’àrea de Cultura es basen en tres línies de treball: “Primer, seguir treballant per dotar Formentera de nous equipaments culturals i millorar els existents. Segon, realitzar una programació d’actes culturals de qualitat durant tot l’any. I tercer, l’organització de les festes, així com el suport a totes les associacions i comissions de festes que organitzen les festes patronals o altre tipus d’esdeveniments culturals”. Respecte a la programació d’actes, la consellera ha explicat que aquest 2020 s’han adaptat a la situació sanitària a partir del mes de març, sent virtual durant els mesos de confinament més durs, i adaptada a les mesures sanitàries en l’actualitat. Per acabar, Susana Labrador ha agraït “a tot el personal del Consell la seva feina i implicació, així com a totes les persones vinculades al món de l’educació i de la cultura de la nostra illa”.

Compareixença Vanessa Parellada
Vanessa Parellada ha comparegut avui també davant el Ple per donar compte dels objectius i tasques realitzades des de juny de 2019, com a consellera de Joventut, Participació ciutadana, Noves Tecnologies i, per delegació de la presidenta, també Igualtat i LGTBI. Parellada ha assenyalat que “totes aquestes àrees tenen en comú que se centren en temes transversals a totes les àrees del Consell i afecten tota la ciutadania”.

Les polítiques de Joventut es regeixen per el II Pla Estratègic de la Infància i la Joventut, aprovat la legislatura anterior, i ha destacat que “el confinament, tot i que va suposar un gir, no va fer que es deixés de banda la joventut, al contrari, va servir per apropar el Casal de Joves a qui encara no el coneixia”. Com a reptes la consellera ha assenyalat que s’ha de seguir repensant el Casal de Joves i ha destacat que per fi aquest any s’han començat les obres de l’skate park. El bon funcionament de les Escoles d’Estiu, en un moment especialment complicat també ha estat destacat a la compareixença.

Pel que fa l’àrea de Participació Ciutadana ha destacat “la creació d’un nou canal d’informació amb les associacions, el whatsapp de Participació Ciutadana, que reforça les comunicacions per e-mail, i que, amb el confinament, es va convertir en una eina clau, i que ara continua mantenint-se a ple rendiment”. Pel que fa als pressupostos participatius, Parellada ha recordat que aquest any, amb motiu de la pandèmia, les mateixes associacions van proposar destinar la partida a ajudes socials, “fet que com a equip de govern ens fa enorgullir del nostre teixit associatiu”.

Respecte a l’àrea de Noves Tecnologies, Parellada ha agraït la feina dels tècnics que a partir del mes de març de 2020, amb el teletreball i la deslocalització del personal, es va bolcar en el suport a companyes i companys. També ha destacat “l’assistència que es dona a la ciutadania amb els tràmits a l’administració electrònica a través de la web de l’OVAC, que amb els anys ha arribat a gestionar més de 300 tràmits i que requereix ara un procés de redisseny per tal de simplificar el seu ús i fer-la més intuïtiva”.

D’altra banda, pel que fa a Igualtat la consellera ha dit que s’han començat a desenvolupar les mesures aprovades dins el Pla Integral d’Igualtat de Formentera, en vigor i es continua recolzant totes les associacions que emprenguin accions que promoguin la igualtat i la diversitat sexual i de gènere. Finalment, ha declarat que “les polítiques en matèria de LGTBI s’han basat fonamentalment en actuacions de visibilització i sensibilització arran de la diversitat d’identitat de gènere i d’orientació sexual, no només en els dies assenyalats per reivindicar diversos aspectes (despatologització trans, lgtbifòbia, etc.) sinó durant tot l’any”.

22 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1