• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat Formentera se suma a la lluita contra la LGTBIfòbia

Formentera se suma a la lluita contra la LGTBIfòbia

foto 2021 LGTB AAvui 17 de maig se celebra el dia contra la LGTBIfòbia i el Consell de Formentera s’ha sumat a aquesta reivindicació amb diferents iniciatives. La presidenta Alejandra Ferrer, la vicepresidenta Ana Juan i la consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, han convocat a la premsa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per mostrar un banc que des d’avui llueix els colors de la bandera del col·lectiu com a símbol de suport a aquest col·lectiu.

Per commemorar aquest dia també s’ha pintat un pas de vianants de la localitat de Sant Ferran amb els colors de la bandera LGTBIQ+. “Volem fer visible el nostre suport i el del poble de Formentera a aquest col·lectiu que encara moltes vegades pateix discriminació per la seva identitat de gènere i les seves orientacions sexuals”, segons ha explicat la presidenta que ha demanat “respecte davant la diversitat de la població que és el que ens fa més rics”.

La presidenta ha afegit que aquesta iniciativa també es farà extensiva a tots els nuclis urbans de Formentera perquè els colors del col·lectiu destaquin com a mostra de suport a aquest col·lectiu.

Vídeo de conscienciació
A més, dins dels actes de celebració el pròxim dijous 20 de maig s’estrenarà a les xarxes socials del Consell de Formentera un vídeo protagonitzat per persones del col·lectiu LGTBIQ+ de Formentera que s’enfronten a situacions “fictícies” de discriminació, però que moltes vegades tenen lloc a la vida real. La consellera Vanessa Parellada ha aprofitat per “agrair als actors voluntaris la seva participació en aquest vídeo de conscienciació anteposant el bé de la causa a la que volen defensar”.

Finalment en el ple ordinari del mes de maig es presentarà una declaració institucional amb motiu d’aquest dia.

17 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1