• Català
  • Castellano
  • English
Premis Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon"

Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon"

Bob BaldonL’àrea de Cultura amb col·laboració amb l’Associació Amics de la Biblioteca Internacional de Formentera convoca aquest premi en el marc de la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, per estimular treballs de creació literària i fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera. Els escrits, cada any versen sobre una temàtica diferent aprofitant temes d’actualitat social i mediambiental.

Biografia:
L’arquitecte nord-americà, Robert Lewis Baldon, popularment conegut com a Bob Baldon, va arribar a Formentera per recuperar-se d'un greu accident de moto. A ca seua, des de 1967 es començaren a aplegar llibres i llibres, que tothom podia consultar. Primer se li va dir la "Casa de Libros". Després, aquest espai es va convertir en la Biblioteca Internacional de Formentera. Tothom qui volia llegir llibres de diferents idiomes a Formentera tenia aquí el seu petit, i en aparença desordenat, racó. Personatges famosos com Nina Hagen, Bob Dylan, Chis Rea, Pete Sinfield (de King Crimson) varen visitar aquesta biblioteca.

Robert Baldon i Formentera:
Bob Baldon donà aquest fons a l'Ajuntament de Formentera abans de la seua mort. Aquests 27.000 llibres editats en una dotzena d'idiomes que havien restat emmagatzemats durant anys, són a l'abast del públic a la biblioteca Marià Villangómez com a fons internacional per als lectors i lectores de l'illa des de l’any 2008.


Bases de la convocatòria:
- La participació al concurs serà totalment lliure per als escolars de l’illa de Formentera de primer a sisè de primària
- Cada participant podrà presentar una sola proposta original i inèdita. Les obres constaran d’un màxim de tres folis manuscrits o a màquina.
- El premi consta de sis categories.
- Els participants hauran d’indicar a l’anvers de un dels folis: nom, telèfon, adreça i categoria a la qual es presenta.
- El premi de caràcter anual, no podrà declarar-se desert, i la dotació recaurà sobre l’autor/a i consistirà en llibres.
- Els treballs finalistes s’exposaran a la biblioteca. I una vegada exposats es retornaran als seus autors.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera