• Català
  • Castellano
  • English
Premis Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet"

Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet"

Ceràmica d'Antoni Tur

L’àrea de Cultura amb col·laboració amb l’Associació Amics de la Biblioteca Internacional de Formentera convoca aquest premi, per estimular treballs d’arts plàstiques i fomentar fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera.

Biografia:
Antoni Tur Costa, conegut per tothom com “Gabrielet”, va néixer a Santa Eulàlia des Riu (Eivissa) l’any 1917. S’instal·la a Formentera el 1961, amb 44 anys, on va portar a terme la major part de la seua obra i on va aconseguir el seu major reconeixement com a ceramista, tot i que també va treballar el modelatge i el dibuix.

“Gabrielet” i Formentera:
El reconeixement de “Gabrielet” li va donar el seu taller a la Fira artesanal de la Mola, on exposava les seues ceràmiques, les quals bevien de les fonts mediterrànies (mar, cel, pescadors, galls, sargantanes o cabres).

La seva mort va tenir lloc a Eivissa el 23 d’abril del 1998, als 82 anys. L’any 1997 fou declarat per l’Ajuntament fill il·lustre de Formentera.


Bases de la convocatòria:
- La Participació al concurs serà totalment lliure per als escolars de l’illa de Formentera, que cursin de preescolar a sisè de primària.
- El suport i la tècnica són lliures.
- La llargada del punt de llibre no podrà ser superior als 25 cm, ni l’amplada als 6 cm. Dins d’aquests marges la mida és lliure.
- A l’anvers s’ha d’incloure el nom i llinatges, curs i telèfon o adreça de l’autor/a.
- El premi consta de 9 categories.
- El premi  de caràcter anual, no podrà declarar-se desert i la dotació recaurà sobre l’autor/a i consistirà en material per a arts plàstiques.
- El jurat estarà format per les persones que el Consell Insular i la junta directiva de l’associació designin.
- La resolució del jurat es farà pública a través d’un jurat format per artistes i membres de l’organització del concurs i el lliurament de premis es farà el 23 d’abril.
- Els punts de llibre finalistes s’exposaran a la biblioteca. I una vegada exposats es retornaran als seus autors.
- El guanyador/a del punt de llibre més original serà imprès per la Conselleria d’Educació i Cultura i es farà servir com a punt de llibre oficial de la biblioteca Municipal l’any vinent.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera