• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Balanç de la tercera temporada d’aplicació de la regulació i circulació de vehicles del projecte formentera.eco

Balanç de la tercera temporada d’aplicació de la regulació i circulació de vehicles del projecte formentera.eco

foto 2021 balanc formen ecoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el passat 7 de setembre va finalitzar la tercera temporada de regulació de l’entrada de vehicles a l’illa durant l’estiu. Aquest any la regulació s’ha ampliat dos setmanes, l’última de juny i la primera de setembre.

Les dades registrades pel Consell de Formentera ofereixen una mitjana diària de 17.963 vehicles durant els setanta-sis dies de regulació (del 24 de juny al 7 de setembre). Si comparam les dades amb les d’anys anteriors s’han de tenir en compte únicament les xifres de juliol i agost. Així, les dades registrades aquest 2021 ofereixen una mitjana diària de 18.138 vehicles, una xifra un 4,4 % inferior a la de l’any anterior, quan hi va haver de mitjana 18.969 vehicles acreditats.

Si separam les dades per mesos, la mitjana diària de l’última setmana de juny va ser de 16.170, la de juliol de 17.578, la d’agost de 18.697 i la de la primera setmana de setembre de 18.201, mentre que al 2020, la mitjana diària de juliol va ser de 18.322 vehicles i la d’agost, de 19.616.

Per tipus de vehicles i residència, la mitjana desglossada de la temporada és la següent:

taula 2021 balanc formen eco A

Alta ocupació de vehicles de visitants durant el mes d’agost

En aquest tercer any de regulació, com ja va passar l’any anterior, s’han esgotat al mes d’agost les quotes de vehicles de visitants.

En el cas dels turismes, aquest fet s’ha produït en cinc dies d’agost: el dissabte 14, el diumenge 15, el dilluns 16, el dijous 19 i el divendres 20. L’any passat, aquest fet es va produir en quatre dies d’agost: el dijous 13, el divendres 14, el dijous 20 i el divendres 21. A més, l’ocupació de turismes de visitants ha estat superior al 90 % durant vint-i-quatre dies d’agost, del 4 al 27 d’aquest mes.

En el cas de les motos, aquest fet s’ha produït en onze dies d’agost: del dissabte 14 al diumenge 22, el dijous 26 i el divendres 27. Mentre que l’any passat, aquest fet es va produir en quatre dies d’agost: el dijous 13, el divendres 14, el dijous 20 i el divendres 21. A més, l’ocupació de motos de visitants ha estat superior al 90 % durant dinou dies d’agost.

Dies amb més vehicles

taula 2021 balanc formen eco B

formentera.eco

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco durant la temporada estival de 2021 fixava el sostre de vehicles en 20.591, una xifra 4 % inferior al sostre de vehicles del 2020, que va ser de 21.487, i un 8 % inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382. En els pròxims dos anys està prevista una baixada del 8 % del sostre de vehicles.

Primeres conclusions

A falta d’analitzar i creuar les dades de la regulació d’aquest 2021 amb les de l’estudi d’aforament de la xarxa viària fet aquest mes d’agost, que estaran disponibles al mes d’octubre, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que en aquesta tercera temporada d’aplicació del projecte formentera.eco “s’han assolit els objectius establerts per aquest any, però el trànsit a les nostres carreteres continua sent excessiu i es produeixen moments de saturació en les hores punta”. “Per aquest motiu hem de continuar rebaixant el sostre de vehicles els pròxims anys, un fet que demostra que Formentera ha de continuar endavant amb aquest projecte per aconseguir una mobilitat cada vegada més sostenible, que sigui adequada a la capacitat d’acollida de l’illa i satisfactòria per als residents i visitants”, ha afegit.

El conseller també ha destacat “la correcta aplicació de la regulació, sense desajustos ni incidències destacables” i ha agraït “la col·laboració mostrada en tot moment de les empreses navilieres, que han informat els seus clients durant aquests dos mesos, i de les empreses de lloguer de vehicles, pel seu compliment generalitzat de la regulació”.

Consell d’Entitats

Finalment, el conseller Rafael González ha informat que una vegada es tenguin totes les dades, a partir d’octubre, en el marc del Consell d’Entitats s’iniciaran les reunions amb el sector social i empresarial de l’illa per valorar aquesta tercera temporada i treballar en la temporada vinent.


14 de setembre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica