• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana Tornen els Pressupostos Participatius i l'activitat presencial del Consell d'Entitats

Tornen els Pressupostos Participatius i l'activitat presencial del Consell d'Entitats

foto 2022iii CdE AAhir a les 19.30 hores es va celebrar la sessió ordinària del Consell d'Entitats a la sala de Plens del Consell de Formentera, situada al costat del Centre de Dia. Entre l'ordre del dia destaca la celebració de la primera sessió dels Pressupostos Participatius 2022 a la qual varen assistir 17 representants d'associacions.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, va celebrar que després de dos anys de pandèmia el Consell d'Entitats es pogués tornar a reunir per tractar els Pressupostos Participatius, entre d'altres qüestions. Ana Juan va agrair a les associacions la seua participació i les ha animat "a presentar projectes, que siguin en benefici de tota l'illa".

Per la seva part, la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, va explicar que aquesta era la primera sessió dels Pressupostos Participatius de 2022. En aquest sentit el Consell de Formentera "ha reservat una partida de 325.000 €, a la qual s'afegiran els imports dels projectes pendents de pressupostos participatius d'anys anteriors que estiguin en execució", segons Parellada.

Calendari

A partir d'avui dimecres 16 de març s'obri el període de presentació de nous projectes per part de les associacions, que consultaran amb els seus socis i podran presentar les seves propostes fins al 29 de març. També s'ha consensuat amb les entitats que es recuperaran els projectes presentats per als Pressupostos Participatius de 2020 i que varen quedar aturats per la declaració de l'estat d'alarma.

El 12 d'abril es farà una segona sessió del Consell d'Entitats per presentar els projectes que siguin més viables per executar, segons els criteris tècnics i jurídics del personal del Consell. Entre el 12 i el 26 d'abril, les associacions podran votar els projectes via registre, a l'OAC o OVAC. El 26 d'abril se celebrarà les tercera sessió de Pressupostos Participatius per informar dels projectes triats.

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, va fer la presentació del pressupost del Consell de Formentera de l'any 2022 perquè els representants de les associacions conegueren de primera mà quines són les seves línies bàsiques. Tot i això, el conseller ha destacat que "amb la situació d'incertesa actual, generada per la covid i la invasió de Rússia a Ucraïna, les inversions s'hauran d'adaptar depenent de com evolucioni situació".

A la sessió també es va donar compte de les darreres associacions inscrites al Consell d'Entitats i es va fer una repàs de l'estat de tramitació i execució dels projectes dels Pressupostos Participatius d'anys anteriors. Cal destacar que durant els anys 2020 i 2021 la dotació dels Pressupostos Participatius es va destinar a diverses mesures per pal·liar els efectes de la covid. Unes mesures que s'han detallat a la sessió en què també s'ha agraït de nou a tots els representants la seua generositat.

15 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
Carrer Mallorca, 19
07871 Sant Ferran de ses Roques
tel. 971 32 12 75 · fax 971 32 12 76
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1