• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Formentera obre un servei d'acolliment familiar de menors en situació de desprotecció

Formentera obre un servei d'acolliment familiar de menors en situació de desprotecció

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, posa en marxa un servei de famílies acollidores de menors en situació de desprotecció. Aquest servei d'acolliment familiar, segons ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, té com objectiu que "els menors que es troben sota la tutela pública, puguin ser acollits per una altra família alternativa de manera temporal".

Ramírez ha assenyalat que el Consell "ha incrementat el nombre de professionals al servei de menors, ha projectat una llar d'atenció per atendre als menors de 12 anys en situació de desprotecció; i ara també posa en marxa aquest nou servei; tot amb l'objectiu de garantir l'interès superior dels menors en risc i vulnerabilitat".

"Com administració tenim l'obligació de protegir els nostres menors i consideram que amb aquest servei es pot oferir a les persones menors d'edat el millor entorn familiar possible per créixer", ha assenyalat Ramírez, que, a més, considera que "una família acollidora té l'oportunitat d'estimar, educar i donar seguretat als menors que ho necessiten".

Valoració i formació de les famílies

Les famílies de Formentera que s'adscriguin al programa passaran un procés d'idoneïtat i una formació a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanyarà les famílies durant l'acolliment. De la mateixa manera, el servei haurà de valorar les sol·licituds en funció de les circumstàncies econòmiques, personals i sociofamiliars, d'acord amb diferents criteris.

A més, aquest programa de famílies acollidores està reglamentat per una normativa que recull les prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores. "Els costos econòmics no han de repercutir negativament en la decisió d'acollir ni en l'atenció que ha de rebre el menor", ha subratllat el conseller.

Per conscienciar i sensibilitzar la població de l'illa i sumar més famílies a l'acolliment de menors, el Consell ha llançat la campanya 'Obre ca teua i creix en família'.

Les persones interessades a participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell 971 321 271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

21 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ca teua

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1