• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni El Consell de Formentera posa en marxa 'Som clau', una campanya per promoure la transmissió cultural

El Consell de Formentera posa en marxa 'Som clau', una campanya per promoure la transmissió cultural

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, i amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, ha presentat avui una nova campanya per posar en valor la transmissió cultural i lingüística.

Amb el nom "Som clau. I tota una illa per transmetre" la campanya realitzada a través de les xarxes socials i els opis dels nuclis de l'illa presenta qüestions sobre el nostre patrimoni arquitectònic, els ormejos de pesca, els ingredients del flaó o els noms de lloc.

Tal com ha assenyalat la consellera de Patrimoni Cultural i Política Lingüística, Raquel Guasch Ferrer, "volem amb aquesta campanya mostrar la importància de transmetre la llengua, la història de l'illa empremtada a la seua toponímia, el coneixement dels ormejos de pesca o, sense anar més lluny, saber distingir entre un aljub i una cisterna tradicionals. Del que es tracta, a més de donar aquests coneixements, és de posar-los en el seu just valor i mostrar que si com a societat no sabem transmetre'ls, ja sigui entre generacions o a nouvinguts, els perdem".

En aquest sentit, la consellera també ha explicat que l'eslògan de la campanya expressa la importància i el compromís amb la mateixa societat de Formentera "que tenim cadascú de nosaltres. No tan sols les administracions hi hem de treballar més encara, sinó també cadascú de nosaltres podem i hem de transmetre aquesta memòria col·lectiva que també hem heretat. Amb el simple gest de parlar el nostre català amb qui l'està aprenent i encara no el parla, d'explicar i usar bé els nostres noms de lloc, ja estam transmetent i continuant tot allò que també aprenguérem en el seu dia, i que ens vertebra com a societat".

Cada divendres es publicarà a les xarxes un dubte que serà resolt a través d'un vídeo el següent dilluns. En cada un dels vídeos, els seus protagonistes, a més d'explicar i resoldre la qüestió plantejada, narren també la seva experiència de com aprengueren el que saben. Aquesta primera remesa consta de cinc propostes i cinc solucions, que es plantejaran a partir d'avui i al llarg del mes de novembre.

28 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació

Consell de Formentera

cartell 2022x som clau

VÍDEO 1

video 2022xi som clau 1

-----------

cartell 2022xi com es diu

VÍDEO 2

video 2022xi com es diu

-----------

cartell 2022xi som clau 3

VÍDEO 3

foto 2022xi som clau 3

----------

foto 2022xi som clau 4 Q

VÍDEO 4

foto 2022xi som clau 4 R

----------

foto 2022xii som clau 5 Q

VÍDEO 5

foto 2022xii som clau 5 R

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera