• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut Formentera torna a reivindicar els drets d’infants i joves en el mes de la infància amb activitats adreçades a infants, joves i famílies

Formentera torna a reivindicar els drets d’infants i joves en el mes de la infància amb activitats adreçades a infants, joves i famílies

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, ha presentat avui les activitats organitzades amb motiu del Dia Universal de la Infància, que se celebra cada any el 20 de novembre. Durant tot el mes, hi haurà activitats adreçades a infants, joves, així com les seves famílies i docents, per celebrar el dia en què es commemoren els aniversaris de l'adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959) i de l'aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989).

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que, un any més, s’ha treballat de forma transversal des de totes les àrees del Consell per a crear un cartell que posi als nens, nenes i joves al centre. La consellera ha destacat que, malgrat la programació infantil, juvenil i familiar d’activitats esportives, culturals i d’esbarjo estigui ja plenament consolidada, «aprofitem per donar-li un impuls en el mes de la infància i la joventut i també per centrar l’atenció en la necessitat de protegir i reivindicar drets de nens, nenes i joves, fent èmfasi enguany en el dret a la salut mental».

Xerrades
Dins del cicle de xerrades per a pares, mares i docents, organitzat per l'àrea de Benestar Social, hi ha dues propostes: demà dijous 3 de novembre tendrà lloc la xerrada: "Eduquem en positiu: límits i conseqüències", amb Cristina Torres. El dijous 24 de novembre es farà la xerrada "Educació emocional: de la teoria a la pràctica", amb Rafael Bisquerra. Les dues xerrades, que tendran lloc a les 17.00 h a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia) i compten amb servei d'acollida per infants. S'ha de fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Parlament infantil
El divendres 18 de novembre tendrà lloc l’XI Parlament Infantil en què participaran els i les representants dels centres escolars de Formentera i que se celebrarà presencialment a les 11.00 h al Parlament de les Illes Balears. Enguany la temàtica del parlament infantil és la salut mental.

Casal de Joves
El dissabte 19 de novembre el Casal de Joves organitza una sortida en família que inclou un recorregut en bicicleta i un passeig en veler. Per participar-hi és necessària la inscripció prèvia a través del correu electrònic casal@conselldeformentera.cat.

El 22 de novembre des de l’àrea de Medi Ambient s’organitza un taller de reciclatge per a infants. Es farà a l’Espai Cultural de Sant Ferran de 16.30 a 18.00 h, cada infant haurà de portar de casa una ampolla i una garrafa de plàstic buides.

El dissabte 26 hi haurà una jornada de portes obertes per a tothom qui vulgui conèixer el Casal de Joves. Una oportunitat per a totes les famílies, adults i infants de la nostra illa perquè coneguin les instal·lacions i venguin a jugar al futbolí, al tenis taula i altres jocs.

Espectacle familiar
El dissabte 26 de novembre, l'àrea de Cultura acosta un espectacle infantil per al públic familiar. NATANAM és un espectacle familiar de dansa, per nens i nenes a partir de sis mesos, que va guanyar el Premi Feten 2021 a l'Apropament de la Dansa a la primera infància. Tindrà lloc a les 18h a la sala de de Cultura (Cinema) i les entrades es podran adquirir una setmana abans de la funció a través del web www.entradesformentera.cat.

Diades esportives
Des de l’àrea d’Esports s’han organitzat dues diades esportives. El dissabte 26 i diumenge 27 de novembre hi hauran exhibicions de les modalitats esportives per part dels clubs i portes obertes a les activitats del poliesportiu Antoni Blanc. Els dies previs a les diades s’informarà dels horaris concrets de les activitats.

Ple de la infància
El dimecres 30 de novembre tendrà lloc el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera a les 10.00 h a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. Els i les representants de l’alumnat de Formentera es reuneixen amb els i les representants polítiques, i també hi serà present el director de l’Oficina Balear de la Infància i Adolescència de les Illes Balears.

Durant el mes de novembre, també hi haurà sessions de contacontes "Infants amb Drets", que es representaran en horari lectiu als centres escolars. Aquests contacontes tenen una visió pedagògica perquè els nens i nenes coneguin els seus drets envers la identitat de gènere, l’acceptació i l’autoestima, entre d’altres. Aquesta activitat està organitzada per l'àrea de Joventut i la Biblioteca.

«Des del Consell defensem la importància de la família, com així ho reflecteix l’oferta constant i transversal d’activitats per gaudir en família, sense oblidar la necessitat d’oferir una programació dirigida específicament a nens, nenes i joves, reivindicant al mateix temps el respecte per a la diversitat i fomentant la salut de forma integral, física i també mental, amb el treball de les emocions i la prevenció de problemes tan greus com el suïcidi infantil i juvenil», ha conclòs la consellera.


2 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi mes infancia

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01