• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni Comença la segona fase de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Formentera

Comença la segona fase de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, informa de l'inici de la feina de la segona fase de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Formentera que porta a terme l'Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM) a l'illa. Aquesta fase comença després que la presidenta del Consell, Ana Juan, i el president de l’IBEAM, Enrique Aragón Núñez, signassin el conveni el passat mes d'agost per desenvolupar aquestes tasques de gran valor científic.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que el Consell mostra amb la renovació de la Carta "l'interès a investigar i protegir el patrimoni històric subaquàtic de Formentera, així com l’objectiu de difondre aquesta tasca entre la població de l’illa”.

Una vegada finalitzada la primera fase, el Consell ha renovat la col·laboració amb l’IBEAM per continuar treballant en la localització i documentació dels jaciments arqueològics subaquàtics situats al fons marí de les aigües interiors de Formentera, especialment els que es trobin a gran profunditat i afectats per activitats humanes. L’IBEAM també farà inspeccions periòdiques de jaciments arqueològics subaquàtics localitzats anteriorment i continuarà amb les feines de recopilació d'informació procedent de bibliografia i de documents d'arxiu. A més, s'incorporaran les noves informacions recopilades a la base de dades i al sistema d'informació geogràfica (SIG) elaborat durant la primera fase, i s'executaran mesures puntuals de preservació, salvaguarda i conservació preventiva en jaciments o elements pertanyents a jaciments arqueològics subaquàtics.

En aquesta segona fase també es potenciaran les activitats de difusió i conscienciació sobre el patrimoni cultural subaquàtic i de la campanya SOS Patrimoni. Hi ha previstes jornades de divulgació amb els infants amb la finalitat d'apropar el patrimoni subaquàtic a la ciutadania de l'illa.

Presentació dels resultats de la primera carta
D'altra banda, aquest divendres a les 19 hores al Centre d'Esports Nàutics de Formentera (CENF), a la Savina, es presentaran els resultats de la primera Carta Arqueològica Subaquàtica de Formentera que es va dur a terme entre 2015 i 2020. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, acompanyarà el director del projecte de l’IBEAM, Javier Rodríguez Pandozi, en la presentació dels resultats.

2 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi subac

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera