• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni Cedits a l'Arxiu del Consell Insular de Formentera un mapa del segle XVIII i un contracte matrimonial del XIX

Cedits a l'Arxiu del Consell Insular de Formentera un mapa del segle XVIII i un contracte matrimonial del XIX

foto 2022xii arxiuLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat avui l'acta de donació de dos arxius històrics amb José María Ortiz que ha cedit al Consell de Formentera un contracte matrimonial del segle XIX i un mapa de l'illa de Formentera del segle XVIII. La presidenta, Ana Juan, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, que també ha assistit a l'acte de signatura, han agraït aquesta donació que passa a formar part de l'Arxiu del Consell Insular de Formentera i permet conèixer part de la història de l'illa.

El contracte matrimonial és un contracte notarial de dos fulls escrits, datat el 31 de maig de 1817. Recull els acords matrimonials entre Francisca Guasch Juan i Josep Riera. Al document es descriu el dot de la núvia i les herències en cas de mort d'un dels dos cònjuges i de la futura descendència. Pel que fa al mapa de l'illa de Formentera, és obra del cartògraf del segle XVIII Joseph Roux. Els dos documents es troben en bon estat de conservació.


22 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera