• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat 'El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX', projecte de recerca guanyador de la primera beca d'Igualtat del Consell

'El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX', projecte de recerca guanyador de la primera beca d'Igualtat del Consell

foto 2023i dona cabresEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, informa que el projecte 'El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX. Referents de pràctiques per la sostenibilitat de la vida', de les investigadores Mònica Grau Sarabia i Stella Mally ha set el guanyador de la primera beca d'investigació d'Igualtat que concedeix la institució insular. La beca està dotada amb 8.000 euros.

La presidenta i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha destacat que "l'objectiu de impulsar per primera vegada aquesta beca és reconèixer, a través de la investigació i el coneixement científic, la importància de la dona en la societat formentera". Ana Juan ha subratllat que els resultats d'aquest estudi "ens ha de servir de punt de partida per aconseguir una societat més igualitària a l'illa".

Tal com recull la memòria del projecte, "tenint en compte que el problema és que els treballs de sostenibilitat de la vida que han realitzat tradicionalment les dones han set invisibilitats i no s'han reconegut, l'objectiu d'aquesta recerca és visibilitzar i posar en valor les pràctiques econòmiques que han realitzat les dones a Formentera per garantir el benestar i que han permès el progrés". Les pràctiques que seran analitzades en aquest projecte seran principalment les següents: la relació i utilització dels recursos naturals (aigua, terra, animals) l'agricultura, la pesca, la ramaderia, el turisme, la cura de les persones i la criança.

3 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1