• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça Obert el període de declaració obligatòria del cens ramader fins al 28 de febrer

Obert el període de declaració obligatòria del cens ramader fins al 28 de febrer

foto 2023i ovellesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que fins al pròxim 28 de febrer està obert el termini de declaració obligatòria del cens ramader. Tots els ramaders de Formentera, tant els que comercialitzen com els que els tenen per autoconsum, estan obligats a renovar les seves cartilles ramaderes.

"D'aquesta manera es pretén garantir i planificar els controls sanitaris oportuns pel que fa als animals de producció", segons ha destacat el conseller de Medi Rural, Josep Marí. En aquest sentit es fa referència a porcs, ovelles, cabres, cavalls i tots els procedents de la família de les aus, com ara gallines, indiots o coloms.

Per a la renovació de les cartilles, les persones interessades s'han de dirigir a l'àrea de Medi Rural, situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet", de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Han de portar el Llibre o Llibres de Registre d'Explotació, en la qual els ramaders han de deixar constància del balanç de reproductors i del moviment dels animals.

Recordam que el passat 2022 el Consell ha tret ajudes associades a les explotacions ramaderes d'oví o cabrum "per garantir la viabilitat econòmica d'aquestes explotacions i reduir el risc d'abandonament", segons ha especificat el conseller Josep Marí. Les ajudes es varen concedir per animal elegible (femelles de l'espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores) amb una subvenció de 50 € per cap de bestiar. En concret s'han atorgat ajudes per un valor de 13.950 €. Cal destacar que només si es fa el cens ramader es poden sol·licitar les subvencions o ajudes.

19 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1