• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Concerts, teatre i espectacles infantils en la programació de L'Illa a Escena 2023

Concerts, teatre i espectacles infantils en la programació de L'Illa a Escena 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals "L'Illa a Escena" per aquest primer trimestre de 2023. "En total, s'han programat vuit espectacles de contingut molt variat amb propostes teatrals per a infants i públic adult; també hi ha concerts i propostes musicals que tenen en compte les nostres tradicions com és la V Cantada pagesa", segons ha explicat la consellera en funcions de Cultura, Vanessa Parellada.

Barnasants
El tret de sortida serà eI dissabte 4 de febrer amb el concert ¡Nos queda la palabra! del cantautor Paco Ibáñez.

Convertit en una icona de la lluita per la veritat i la llibertat, internacionalista i ambaixador de la poesia al món, l'artista ofereix un concert que és una proposta d'amor i dignitat, creant un espai on reivindica l'humanisme davant de la barbàrie del s. XXI. Vestit de negre, guitarra a la mà i envoltat d'excel·lents músics, sobre un escenari de bella i sòbria escenografia, Paco Ibáñez ens regala cançons d'amor, de pur existencialisme, de lluita i resistència, que enllaçades amb els ritmes dels instruments i la força de la poesia, evocaran la cruesa i la tristesa, però també la il·lusió, l'amor i l'esperança. Al recital hi trobarem una eclosió de belles cançons que enguany veuran la llum en el nou disc, així com les reedicions dels seus àlbums més emblemàtics. El concert serà l'obertura del Barnasants a les Illes Balears.

Tendrà lloc a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i tendrà una durada de 90 minuts.

Espectacle infantil
El segon espectacle, Las Cotton, és una obra de teatre amb titelles de la companyia Anita Maravillas. Es tracta d'un espectacle familiar a partir dels cinc anys.

La peça teatral relata com la família Cotton es dirigeix a la ciutat a la recerca de noves vides i oportunitats. Entre les teulades i els llums de la ciutat, entre les teles, els fils i les màquines de la fàbrica, la mare i les seues dues filles viuran noves aventures i perills desconeguts. Però aquesta vegada no estan soles i es llançaran amb força cap al desig de ser feliços.

L'obra es representarà el dissabte 11 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 50 minuts.

V Cantada pagesa
L'últim espectacle de febrer és la V Cantada pagesa, a càrrec de l'àrea de Música tradicional de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Una vintena d'alumnes d'en Xomeu Joan interpretaran una cantada molt especial amb cant pagès redoblat, cant glosat, en solitari, en diàleg i en grups. "Amb aquesta actuació volem que la tradició oral no es perdi i es transmeti a nous cantadors, així com a la població en general, que està convidada a aquest concert gratuït", ha destacat la consellera.

El concert es podrà veure el dissabte 18 de febrer a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 90 minuts.

Aquesta actuació es complementa amb un taller d'instruments de Música Tradicional a càrrec den Vicent Ferreret que tindrà lloc el mateix dissabte 18 de febrer a les 12.00 h a la Sala de Plens del Consell de Formentera. L'entrada també serà lliure.

Dia de les Illes Balears
El dimecres 1 de març es representarà l'obra de teatre Nomeolvides, amb motiu del Dia de les Illes Balears.

L'obra parla d'un nebot que recorda un tiet que va morir fa uns anys. El dia fatídic va quedar gravat en familiars, amics i vesins. Per homenatjar-lo comença un viatge per la vida del seu oncle. I sense adonar-se'n el nebot passa a ser l'objecte de la història, i recorda. Nomeolvides parla d'una vida feliç, lluminosa, de jocs, de despertars, però també de lloses, de records amagats, d'obligacions i d'homosexualitat. El tiet tenia una bessona, la mare del protagonista. Nomeolvides retrata també la pèrdua, dels que marxen i dels que queden. Segons els protagonistes, l'obra és un crit a viure la vida i un clam a la llibertat.

L'espectacle es podrà veure el pròxim dimecres 1 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 60 minuts.

El segon espectacle de març és Arrels d'ara, un concert de l'artista Ángela Cervantes, també organitzat amb motiu del Dia de les Illes Balears. Juntament amb Manel Fortià, contrabaixista, i Carlos Montfort, violinista i percussionista, posaran l'accent en la memòria que deixa la terra i com tothom carrega les seues arrels a través d'unes cançons que barregen poesia i tradició.

El concert tendrà lloc el dissabte 4 de març a les 19.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 75 minuts.

Espectacle infantil
Al mes de març hi haurà un nou espectacle infantil, Baby Esferic, de la mà de la companyia Aboon Teatre.

Es tracta d'un espectacle per a bebès. Baby Esferic és un homenatge a la Terra i als seus hereus. Parla de la màgia que ens uneix al planeta i als seus habitants a través de diferents històries i paisatges. Dirigit a bebès de 6 mesos fins a infants de 4 anys. Una obra que farà també les delícies de tota la família.

L'espectacle se celebrarà el dissabte 11 de març a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 45 minuts. L'últim tram de l'espectacle tota la família podrà gaudir d'un espai de joc damunt l'escenari i interactuar amb els elements de l'obra.

Recital del Dia de la Dona
El dissabte 18 de març hi haurà el Recital dones al piano, amb motiu del Dia de la Dona.

El recital té la finalitat de donar visibilitat a compositores dones eclipsades per la història de la música a través del piano, a càrrec de la pianista Anabel Mázquez Falero. Representarà obres de compositores icòniques com Elisabeth Jacquet de la Guerre, Marianne von Martinez, Fanny Mendelsson, Clara Schumann, entre moltes d'altres.

L'espectacle se celebrarà el dissabte 18 de març a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada serà de 50 minuts i l'entrada serà gratuïta.

Teatre
Acomiadarem aquest primer trimestre de 2023 de l'Illa a Escena amb l'obra de teatre ¿Cuándo viene Samuel?, proposta de la companyia Ultramarinos i que es representarà el dissabte 25 de març.

Aquesta obra està dirigida a tots els públics. Ha passat per diferents festivals; entre ells, FETEN, on varen guanyar el Premi al millor espectacle 2022. Parla sobre dos homes que esperen jugant al costat d'un gronxador l'arribada de Samuel per celebrar una festa. En una ocasió, passa el Senyor Professor, que els dona la lliçó i marxa. Mentrestant, el temps passa i no deixa de passar, no acaba mai de passar, mai. Així, segueixen jugant, esperant un altre dia més. Després es pregunten: i si avui ja fos demà? Pujats al gronxador, tal vegada poden escapar.

L'obra es representarà el dissabte 25 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 65 minuts.

Preus i entrades
Els espectacles adreçats al públic infantil tenen un preu de 4 euros i els espectacles adreçat al públic adult de 7 euros. Les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses tendran una bonificació del 50 % de descompte en el preu de les entrades.

La V Cantada pagesa i el Recital dones al piano seran gratuïts. Les entrades es podran adquirir a www.entradesformentera.cat a partir del divendres de la setmana anterior de cada espectacle. També es poden adquirir mitja hora abans de cada espectacle a les taquilles.


25 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i illa escena

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera