• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera participa en les jornades 'Transitar cap a la sostenibilitat' del CES

Formentera participa en les jornades 'Transitar cap a la sostenibilitat' del CES

foto 2023ii cesLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha participat en les jornades "Transitar cap a la sostenibilitat" a la Cambra de Comerç de Mallorca organitzades pel Consell Econòmic i Social de les Illes Balears. En concret, la responsable de Turisme i de l'Observatori de Dades ha format part de la taula rodona: Capacitat de càrrega i fet insular, per tractar les problemàtiques relacionades amb l'insularitat d'un territori i la dinàmica econòmica, social, mediambiental i demogràfica a les Illes Balears, que va tenir lloc ahir a la tarda.

Alejandra Ferrer va exposar tota feina i les dades que s'estan recollint des de l'Observatori de Dades de Formentera que "són necessàries per poder prendre decisions de futur que ens ajuden a posar en relleu les problemàtiques que tenim a Formentera per la triple insularitat, sobretot en relació amb el preu i costos de vida". La vicepresidenta també va traslladar la importància de què Formentera compte amb serveis propis a l'illa, i si no es poden donar compensar els sobrecostos, com és el cas dels estudiants que han de sortir de l'illa per cursar els seus estudis superiors.

Pel que fa a la capacitat de càrrega, Alejandra Ferrer va parlar sobre el projecte formentera.eco, de regulació d'entrada de vehicles. "Un exemple de què sí que es poden prendre mesures per regular la capacitat de càrrega", segons va destacar. "Ara, aquesta regulació s'hauria de fer extensiva a les nostres costes, que clarament tenen la seua capacitat de càrrega superada, però necessitam la col·laboració de totes les administracions implicades perquè el trànsit cap a unes illes sostenibles sigui real", segons va concloure.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)