• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Activada la web formentera.eco per obtenir les acreditacions per circular durant l'estiu de 2023

Activada la web formentera.eco per obtenir les acreditacions per circular durant l'estiu de 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ahir dilluns 27 de febrer s'activà la web formentera.eco, de regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa, "per obtenir l'autorització per circular a Formentera durant el període de regulació per aquest 2023, que serà de l'1 de juny fins al 30 de setembre", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

"El tràmit per demanar l'autorització és senzill, funciona com una web de reserves", ha destacat el conseller. Els visitants hauran de pagar la taxa per circular a l'illa durant les dates de la regulació. El preu per aquest 2023 serà: 6 €/dia amb pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per a les motos.

Cal destacar ara mateix i fins a l'aprovació definitiva de la modificació de la taxa es pagarà la del 2022, que és, per als turismes 3 €/dia amb pagament mínim de 15 €, i per a les motos 1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 €. La modificació de la taxa per al 2023 es va aprovar inicialment en el ple ordinari del mes de gener, ara està en període d'exposició pública, i es preveu que en el mes d'abril sigui aprovada definitivament i entri en vigor, moment en el qual ja es pagarà la taxa del 2023.

Sostre de vehicles
Aquest estiu serà el cinquè d'aplicació de formentera.eco. Tal com es va marcar a principi de legislatura, en total, hi haurà una davallada del sostre de vehicles del 16 % respecte a l'inici de la regulació. El sostre de vehicles regulats (turisme i motocicletes) de visitants i lloguers de vehicles serà de 10.458.

El conseller Rafael González ha fet una valoració positiva dels quatre anys de regulació, en què s'ha aconseguit baixar el trànsit (8,5 % menys respecte al màxim històric), incrementar l'estada mitjana (de 3,5 dies el 2021 a 5,4 el 2022) i reduir les visites d'un dia (representaven el 40 % de totes les sol•licituds al 2021 i el 27 % al 2022). A més, s'ha incrementat l'ús de la bici i el taxi i s'han recuperat els usuaris del transport públic a nivells prepandèmia. Així el conseller ha conclòs que "hem assentat les bases del camí a seguir i hem de continuar treballant per reduir el nombre de cotxes que circulen per les nostres carreteres".

28 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica