• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat Les activitats amb motiu del 8 de març comencen diumenge amb l'Homenatge a la Dona Gran de Formentera

Les activitats amb motiu del 8 de març comencen diumenge amb l'Homenatge a la Dona Gran de Formentera

foto 2023iii presentacio 8MLa presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, i la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui els actes organitzats a l'illa amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que enguany recupera l'Homenatge a la Dona Gran, un acte que els darrers tres anys no s'ha pogut celebrar a causa de la pandèmia.

Ana Juan ha felicitat Espai Dones per recuperar l'acte d'Homenatge a la Dona Gran, que tendrà com a protagonistes una quinzena de dones residents a l'illa nascudes els anys 1936 i 1937. L'acte se celebrarà a la Casa del Poble del Pilar de la Mola a les 12 hores, i comptarà, a més, amb l'actuació de Maria José Cardona i les colles de ball de l'illa.

La presidenta ha destacat la importància de "reconèixer les dones de l'illa que durant anys han fet una feina fonamental per al desenvolupament de la nostra societat, una feina que estava amagada". Ana Juan ha recordat que donar visibilitat a les dones és "precisament el propòsit de la primera beca d'Igualtat que està impulsant el Consell". Cal recordar que el projecte 'El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX. Referents de pràctiques per la sostenibilitat de la vida', de les investigadores Mònica Grau Sarabia i Stella Mally, ha rebut aquesta primera beca i ja s'hi està treballant.

A més, Ana Juan ha avançat que la pròxima setmana començaran les enquestes ciutadanes per iniciar la redacció del segon Pla d'Igualtat de Formentera. "És molt important que la gent hi participi, que comparteixi la seva opinió, les necessitats i aportacions per seguir treballant amb l'objectiu de tenir una societat més igualitària", ha assenyalat.

Per part seva, Dolors Fernández Tamargo ha agraït la col·laboració de tots els col·lectius i associacions que han participat en l'ampli programa que es presenta enguany i "que tenen l'objectiu de continuar avançat en la lluita per la igualtat de gènere a Formentera".

Diumenge 5 de març
12.00 h XII Homenatge a la Dona Gran de Formentera. Casa del Poble de la Mola

Dilluns 6 de març
19.00 h Obertura de portes de l'exposició Terra, de Susana Cardona. Fins al 18 de març. D'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Diumenges, festius i dilluns al matí tancat. Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dimecres 8 de març. Dia Internacional de les Dones
08.30 h Especial De Far a Far de Ràdio Illa 8M, amb Rocío Pavón García.
10.00 h Taula informativa. Penjada de cartells. Vine i participa penjant cartells, i escriu-ne de nous.
17.30 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Batucada Bloco Colubraria.

Divendres 10 i diumenge 12 de març
21.00 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula Cinco lobitos. Dirigida per Alauda Ruiz de Azúa. Sala de Cultura (Cinema).

Diumenge 12 de març
10.00 h Cursa solidària per la dona (8 km). Cursa i caminada. L'organitza l'AECC de Formentera.
14.00 h En acabar la prova hi haurà paella solidària. Lloc de sortida i arribada: plaça de la Constitució.

Dijous 16 de març
19.30 h Xerrada "Una tarda amb na Rocío Madrid (poemaris i notes)", a càrrec de Rocío Madrid. A la Biblioteca Marià Villangómez.

Dissabte 18 de març
20.00 h Recital Dones al piano, a càrrec d'Anabel Márquez Falero. Recorregut al piano per donar visibilitat a les dones compositores eclipsades al llarg de la història de la música des del segle XVII fins a l'actualitat. Entrada gratuïta amb aforament limitat. Sala de Cultura (Cinema).

Dijous 23 de març
19.00 h "Història del feminisme", a càrrec de Dolores F. Tamargo. A les aules del CEPA Pitiüses, al costat del CEIP Mestre Lluís Andreu.

A més, a la Biblioteca Marià Villangómez hi haurà un racó dedicat a llibres de temàtica feminista i de gènere.

3 de març de 2023
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii 8m

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1