• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Reunió informativa amb representants d'estades turístiques

Reunió informativa amb representants d'estades turístiques

foto 2023iv estades turistiquesLa vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i el conseller d'Interior, Josep Marí, i representants de la Policia Local i la Guàrdia Civil de Formentera, han mantingut avui una reunió informativa amb representants, intermediaris i agències turístiques que treballen amb estades turístiques en habitatges.

Clàusula per aturar festes
Aprofitant l'inici de la temporada turística Alejandra Ferrer ha explicat que els propietaris d'habitatges turístics disposen d'una clàusula de prohibició d'activitats molestes, festes i excés d'ocupació en immobles. que es pot descarregar en l'apartat d'Ordenació Turística de la web del Consell, aquí.

"Aquest document privat entre propietari i llogater prohibeix expressament totes les activitats que causen molèsties, perjudicis o danys a tercers o vesins de l'immoble, especialment la celebració de festes multitudinàries i el Consell el va crear per tenir una eina eficaç contra les festes il·legals i afavorir la bona convivència en què es respecti el descans de residents i visitants", segons ha recordat la responsable de Turisme.

Registre de visitants
A la trobada, també s'ha volgut recordar des de la Guàrdia Civil l'obligatorietat de tenir un registre sobre les persones que s'hospeden als seus allotjaments. Aquestes dades s'han d'enviar a una base de dades del Ministeri d'Interior per temes de seguretat ciutadana. Els tràmits es poden fer aquí.

hospederias.guardiacivil.es
Aprofitant la trobada s'ha volgut posar en comú les perspectives per a l'estiu 2023. Des del sector han explicat que les previsions apunten que la Setmana Santa s'ha tancat amb un balanç positiu i que les reserves de cara a la temporada són altes, també s'ha comentat la tendència d'allargar la temporada i les visites en temporada baixa, així en resum es preveu una bona temporada, segons ha explicat la consellera.

D'altra banda, han acordat crear un llistat de cases i allotjaments, així com d'establiments de restauració i activitats complementàries perquè el Consell el pugui publicitar "perquè els visitants que vulguin venir en temporada baixa tinguin accés a la informació de manera més fàcil", ha conclòs Alejandra Ferrer.

24 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE