• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El Consell aprova l'adjudicació del contracte de residus i el Reglament d'usos lingüístics

El Consell aprova l'adjudicació del contracte de residus i el Reglament d'usos lingüístics

foto 2023iv ple ALa sessió ordinària del mes d'abril del Ple del Consell s'ha iniciat amb l'elecció dels membres de les meses electorals amb motiu de les eleccions locals i autonòmiques del pròxim 28 de maig de 2023. El sorteig s'ha fet amb un programa informàtic que ha triat 330 persones del padró. Aquesta llista inclou els presidents de les meses electorals i vocals així com els suplents. Ara, des del Consell, s'enviarà a la Junta Central Electoral la llista perquè la ratifiqui i, després, les persones escollides en el sorteig seran notificades.

Adjudicació del nou contracte de residus
El Ple ha aprovat avui —amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'abstenció de l'oposició—, l'adjudicació del contracte mixt de serveis de recollida i transport de residus, de neteja viària i de platges, conservació i manteniment de zones verdes i explotació del punt verd de Formentera a l'empresa Prezero. El contracte té una durada de vuit anys, prorrogable dos anys més, i s'ha aprovat per un import de 28.233.965,12 (IVA inclòs). El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat que "es tracta d'un contracte molt esperat i molt necessari per a Formentera, que havia estat massa temps prorrogat i que ajudarà a millorar el servei que s'ofereix a la ciutadania de l'illa i a les persones que ens visiten".

El nou servei permetrà diferents millores, com ara l'augment de personal; l'augment de maquinària amb increment de la mobilitat elèctrica; l'augment de les freqüències de recollida, així com la incorporació de mesures per evitar la saturació als contenidors; la millor neteja de platges amb més personal i maquinària específica; la recollida a tota l'illa de la fracció orgànica, així com la gestió dels residus provinents del SDDR; un major pressupost destinat a campanyes de sensibilització; la millora de la deixalleria, la creació d'un espai destinat a la preparació per a la reutilització, i promoure així l'economia circular, entre altres aspectes.

Reglament d'usos lingüístics
Per unanimitat, el Ple també ha aprovat de manera definitiva el Reglament d'usos lingüístics del Consell de Formentera, que com ha assenyalat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, "ens ha de permetre seguir caminant per dur endavant polítiques lingüístiques a Formentera perquè la llengua catalana no retrocedeixi en cap àmbit, ni el familiar, ni el social, ni l'administratiu...". Raquel Guasch ha assenyalat que, després de l'aprovació inicial, "el reglament s'obrí a la ciutadania, a les associacions i a les administracions perquè en fessin observacions, algunes de les quals han servit per millorar alguns punts concrets de la primera redacció. Ara, amb aquest nou Reglament, tenim una eina per ajudar-nos i facilitar-nos polítiques en matèria de normalització de la nostra llengua".

Ciutat de la Infància
A la sessió, també amb el suport de tots els grups polítics, s'ha aprovat iniciar els tràmits per renovar el segell Ciutat Amiga de la Infància. D'aquesta manera, es demana a Unicef que renovi el segell d'aquest reconeixement. Aquesta distinció permetrà tenir el suport i col·laboració d'Unicef per al desenvolupament, la millora contínua i la innovació de les polítiques d'infància i adolescència a la nostra localitat. Formentera va obtenir per primera vegada aquest segell a l'any 2014. La vicepresidenta, Alejandra Ferrer, ha explicat que l'objectiu és que infants i adolescents gaudeixin de la seua infància i adolescència i desenvolupin tot el seu potencial a través de la realització igualitària dels seus drets als seus entorns social i comunitats.

Servei marítim de la Guardia Civil
A la sessió l'equip de govern GxF-PSOE i Sa Unió han aprovat una proposta conjunta de tots els grups polítics per sol·licitar una embarcació del servei marítim de la Guardia Civil i una embarcació de Salvament Marítim amb base a Formentera. Aquesta proposta s'enviarà al Ministeri d'Interior per reiterar la petició d'una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb base a Formentera i demanar al Ministeri de Foment la designació urgent d'una barca d'intervenció ràpida de Salvament Marítim amb base a Formentera.

Tarifes taxis
El Ple ha donat suport per unanimitat a una proposta del conseller de Mobilitat, Rafael González, per a l'aprovació de les tarifes dels taxis de 2023. A requeriment de l'Associació del Taxi de Formentera, el Ple ha aprovat la revisió de les tarifes que preveu una pujada del 12,89 %, avalada per un estudi econòmic. La darrera actualització data de 2019. Ara, aquest acord s'ha de remetre a la conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears per a la seua aprovació. D'aquesta manera, el conseller espera que per a l'actual temporada ja es puguin actualitzar les tarifes.

També s'ha aprovat, amb l'abstenció de l'oposició, la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització i la prestació de serveis de les instal·lacions municipals que fonamentalment per a l'ampliació dels serveis oferts al Centre d'Esports Nàutics.

Finalment, la presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha llegit una declaració institucional, aprovada per tots els grups polítics, amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, que se celebra el 17 de maig. La presidenta ha recordat que recentment el Consell ha aprovat el I Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere, "pla pioner a Balears i una eina que serveix per garantir la igualtat a tots els col·lectius". Ana Juan ha insistit que des del Consell "reivindicam i seguirem reivindicant la veu d'aquestes persones; les administracions neutrals es posen del costat dels opressors. És una lluita per ser i per estimar en llibertat i, per això, és una lluita de totes i de tots nosaltres".


28 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE