• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Entrega de premis del XX Concurs de Fotografia de Beni Trutmann i obertura de l'exposició

Entrega de premis del XX Concurs de Fotografia de Beni Trutmann i obertura de l'exposició

foto 2023v bt ainhoa ezkurraAhir es varen entregar els premis de la XX edició del Concurs de Fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut trenta participants amb vuitanta-sis fotografies presentades entre totes les categories: fotografia a color, fotografia blanc i negre, foto denúncia i categoria júnior. En les categories de color, blanc i negre i foto denúncia el primer premi està dotat amb 500 €, el segon amb 300 € i el tercer amb 200 €. Pel que fa a la categoria júnior, tant el primer premi com el segon han rebut una càmera digital Kodak Pixpro AZ422.

La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha felicitat a tots els premiats i ha agraït la participació de tots els fotògrafs en aquesta vintena edició del concurs que "continua tenint el mateix esperit del fotògraf que li dona nom, tenir cura de l'illa i captar-ne els paisatges, els costums i la gent". El Concurs de Fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant quaranta-quatre anys i va deixar més de trenta mil fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i la seva natura.

Categoria color
El primer premi de la categoria de color, de Lluís Mayans i Marí, mostra el seu pare contemplant el raïm i amb el cap en la pròxima verema. Aquesta foto és testimoni de la tradició del camp i la seva persistència i importància, encara avui dia, en el segle XXI.

Wolfang Wicher, guardonat amb el segon premi, capta el treball dur i solitari dels homes que treballen en la pesca en una instantània del 2015 durant una visita que va fer a l'illa. Relata que el seu interès en el món de la pesca començà el 1965 quan va anar amb un pescador des Pujols, de matinada, a retirar les xarxes molt a prop de s'Espardell, quan ell tenia tan sols 14 anys.

La fotografia del tercer premi, d'Ainhoa Ezkurra Cabello, anomenada "Hortolana sense hort", presenta una instantània monocromàtica amb diverses textures que ens convida a la reflexió sobre l'escassetat d'aigua i les seves conseqüències.

Categoria blanc i negre
La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre la va fer Jaime Franch Rojo, titulada "Entre canyes i fang". La imatge relata la història d'un artesà en ple hivern que recull canyes de l'estany, deixades a propòsit, per utilitzar-les en les seves obres artesanals. La pau de la naturalesa i la recollida a mà de les canyes convida a reflexionar sobre un temps quasi llunyà.

El segon premi, atorgat a la instantània feta per Josep López Vañó, mostra "Volando voy, volando vengo y con Paco yo me entretengo". La mirada de la persona retratada ens transmet pau i la naturalitat d'aquell que fa el que li agrada: tocar la guitarra; sempre des d'un punt amable i afectuós com és ell. Destaca l'oci vers el negoci.

La fotografia d'Adrián Pinilla Ballester, guardonada amb el tercer premi de blanc i negre, fa referència a la mort, a la mort d'una illa i de la seva gent, especialment dels més majors, a partir de la qual s'aprofita l'herència que ens han llegat per especular i vendre els terrenys.

Foto denúncia
Jaime Franch Rojo és el guanyador en la categoria de foto denúncia. L'obra "Pesca fantasma" és la conseqüència d'una xarxa que queda oblidada en el fons de sa Punta mentre passa el temps i va fent malbé l'ecosistema marítim. Ens recorda la importància d'actuar més enllà de la superfície, i deixa constància que no som conscients de tot allò que encara tenim per conèixer.

El segon i tercer premi han quedat deserts.

Categoria júnior
En la categoria júnior, Laia Bonet Cardona, ha set la guanyadora amb la fotografia submarina d'un nudibranqui as Banc. Aquesta espècie marítima és difícil de trobar i, no només això, destaca la delicadesa amb la qual l'autora ha captat aquest mol·lusc baix una fina capa translúcida de llum.

El segon premi ha set per a Alecsandru Farcas amb una fotografia que combina l'obscuritat d'una nit de Sant Francesc amb l'espurna de llum que lluita per despuntar d'entre els núvols, mentre una dona passeja tranquil·lament pel carrer. Una crida a la recerca de l'esperança i a la bellesa en temps foscos.

El tercer premi ha quedat desert.

Exposició
L'exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció del concurs es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, des d'avui 3 de maig fins al dia 13. L'horari de visita és d'11 h a 14  h i de 18 h a 20 h, excepte els dilluns al matí i els diumenges que la sala roman tancada.

3 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)