• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Comença la bonificació del transport públic a Formentera fins al 31 de desembre

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, recorda que demà, 1 de setembre, comença la bonificació del transport públic del 100% per als residents a l'illa i del 70 % en el preu dels abonaments i títols multiviatge per a la resta d'usuaris. Aquesta mesura és perllongarà fins al 31 de desembre de 2022.

Les persones residents a Formentera que vulguin beneficiar-se d'aquesta bonificació només hauran de presentar al conductor de l'autobús el document nacional d'identitat i el certificat de residència, que es pot portar en el mòbil o en paper. Des del Consell es recomana que, sempre que sigui possible, es faci ús del mòbil per mostrar el certificat de residència, evitant així l'ús de paper.

La resta d'usuaris podran adquirir els abonaments bonificats en el moment de pujar a l'autobús. Els nous preus dels abonaments són:

-Abonament dia: 3 € (abans 10 €)
-Abonament de 20 viatges de curt recorregut: 6 € (abans 20 €)
-Abonament de 20 viatges de llarg recorregut: 9 € (abans 30 €)
-Abonament jove de 25 viatges: 6 € (abans 20 €)

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que "preveiem que un total de 4.000 passatgers es beneficiïn d'aquestes bonificacions fins al 31 de desembre" i també ha afegit que "aquesta mesura es suma a altres que ja s'ofereixen en el transport públic de l'illa, com ara la gratuïtat del servei per a menors d'edat i per a persones amb discapacitat i acompanyants".


31 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022viii transport public

Aquest divendres s'inicia una nova campanya d'aforaments a les carreteres de l'illa

foto 2022 carreteresEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui divendres 5 d'agost s'inicia una campanya d'aforaments a la xarxa viària de Formentera que es perllongarà fins al 14 d'agost. "A través de comptatges automàtics (amb sensors) instal·lats en punts estratègics de les carreteres i camins de l'illa, i també a través de comptatges manuals, es farà un recompte de vianants, bicicletes, motocicles, cotxes i usuaris d'autobusos i taxis per conèixer l'estat actual de la mobilitat a l'illa de Formentera", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Aquests recomptes també es varen fer als anys 2017, 2019 i 2021, l'execució dels quals està recollida al Pla de Mobilitat Sostenible de l'illa. "Amb les dades d'aquest estiu, comparades amb les dels anteriors anys, podrem avaluar l'evolució de la mobilitat a l'illa i conèixer l'efecte de les mesures de regulació que s'estan aplicant", ha afegit el conseller.

Campanya d'aforaments
Durant aquesta primera quinzena d'agost, moment de màxima demanda a la xarxa viària de Formentera, es realitzaran comptatges dels usuaris i vehicles que hi ha a les vies, segons el mitjà de transport que fan servir. En concret, s'han instal·lat comptatges per vianants i bicicletes en sis punts estratègics de les Rutes Verdes. A la xarxa viària es realitzaran set comptatges manuals d'aforament i s'han instal·lat quinze d'automàtics. Així mateix, es farà un recompte dels usuaris del transport públic: autobús i taxi.

Aquests treballs es completaran amb la realització d'aforaments i enquestes al port de la Savina, es recomptarà els visitants i es faran entrevistes a peu de port per conèixer com fan els desplaçaments els visitants de Formentera i si pernocten a l'illa.

5 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya de notificacions als vehicles no acreditats a formentera.eco

foto 2022vi avisos for ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ahir va ser el primer dia de regulació de formentera.eco d'aquest 2022 i que es va iniciar una campanya de notificacions als vehicles no acreditats.

En concret, els controladors de la zona blava varen comprovar les matrícules de 236 vehicles, 199 estaven correctament autoritzats i 37, la majoria motocicletes, no tenien acreditació. A aquests darrers vehicles se'ls ha posat una notificació que adverteix que el seu vehicle no està autoritzat i, per això, disposen de 24 hores per regularitzar la situació si no volen ser sancionats.

El Consell de Formentera recorda que el tràmit s'ha de fer al web www.formentera.eco, on també hi ha un apartat per introduir la matrícula i comprovar que el vehicle està correctament acreditat. L'autorització l'han de treure tots els vehicles de motor que vulguin circular per Formentera durant el període de regulació: cotxes, motocicletes, furgonetes, camions i tractors, entre d'altres.

16 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació de formentera.eco de 2022

foto 2022vi launch for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació de formentera.eco. Entre el 15 de juny i el 15 de setembre tots els vehicles a motor que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l'autorització de circulació. "Aquest és el quart estiu d'aplicació del projecte i, de nou, arran d'una proposta del Consell d'Entitats, s'ha ampliat el període de regulació dos setmanes més i s'ha triplicat la taxa", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Aquest primer dia de regulació hi ha un total de 18.340 vehicles autoritzats per circular. Les xifres desglossades són:

- Turismes de visitants: 550 (quota màxima: 1.980)
- Motos de visitants: 60 (quota màxima: 200)
- Turismes de residents a Eivissa: 107 (quota màxima: 220)
- Motos de residents a Eivissa: 14 (quota màxima: 20)
- Turismes de lloguer: 1.899 (quota màxima: 2.376)
- Motos de lloguer: 5.496 (quota màxima: 6.160)
- Vehicles de residents: 9.938 (no regulats)
- Altres vehicles: 276 (no regulats)
Total: 18.340
(Informació actualitzada a les 11 hores del dia 15 de juny de 2022)

Durant el mes de juny, la mitjana de reserves diàries de vehicles s'ha situat en 200; mentre que els darrers dos dies s'han sol·licitat unes 600 acreditacions diàries. En total, a data 15 de juny s'han tramitat un total de 28.000 sol·licituds. A dia d'avui, hi ha disponibilitat de quota en tots els dies del període de regulació, del 15 de juny al 15 de setembre.

Sostre de 2022

El sostre simbòlic de vehicles per a aquest estiu de 2022 ha quedat fixat en 19.696, una xifra un 12 % inferior al sostre màxim de 2019. El sostre de vehicles regulats (vehicles de lloguer i de visitants) és de 10.956. L'objectiu és que per a l'any que ve es torni a baixar un 4 % més, amb la qual cosa en quatre anys s'haurà abaixat un 16 %, que és el que va acordar al Consell d'Entitats l'any 2020.

Reserves i acreditacions

Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Pel que fa a la taxa, els turismes paguen 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €.

L'acreditació és gratuïta per als residents, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguen l'impost de circulació a Formentera han quedat acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

Informació

Les navilieres que connecten l'illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les seues webs en el procés de compra dels bitllets. D'aquesta manera, es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que venen a Formentera amb el seu vehicle. També s'han repartit cartells i vídeos informatius del projecte.

Paral·lelament, el Consell ha realitzat en les últimes setmanes una campanya informativa adreçada als residents i treballadors de temporada perquè acreditin els seus vehicles. Dins d'aquesta campanya, els controladors han comprovat a peu de carrer les matrícules de cinc mil vehicles estacionats a les vies de Formentera.

D'altra banda, el conseller ha recordat que, per a la temporada actual, fins al moment s'ha comunicat a un total de sis empreses de lloguer de vehicles que no poden augmentar la flota, llogar quads o iniciar l'activitat a Formentera, un fet que fa evident "la necessitat de la regulació perquè Formentera compti amb un nombre de vehicles que no superi la capacitat de carregada de la seua xarxa viària".

Controls

Aquest quart any d'aplicació millorat el control amb la instal·lació de noves càmeres. S'han instal·lat dos càmeres de lectura de matrícules a la rotonda de l'Hospital per controlar que els vehicles que circulen per l'illa estiguin correctament acreditats. Així mateix, també hi ha dos càmeres de control al carrer de s'Almadrava, a la Savina, i un vehicle del Consell (100 % elèctric) que duu instal·lades dos càmeres i que circularà per l'illa amb el mateix objectiu. En tots els casos, les càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles que circulen per les vies i comproven si tenen l'autorització de formentera.eco.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que circulin sense autorització.

15 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v for eco

A partir de demà 15 de juny l'avinguda Miramar i el carrer Punta Prima tornen a ser només d'ús per vianants a partir de les 20 h

foto 2022 es pujols vianantsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà 15 de juny i fins al 15 d'octubre el tram de l'avinguda Miramar que va des de l'encreuament amb el carrer Espalmador fins a la mar, i el tram del carrer Punta Prima que va des de l'avinguda Miramar fins al carrer Xaloc, as Pujols, passaran a ser només d'ús per vianants entre les 20 h i les 6 h.

Durant la resta d'hores del dia els carrers seran transitables, però no es podrà aparcar, només fer treballs de càrrega i descàrrega de mercaderies. Per segon any consecutiu es du endavant aquesta mesura, que segons ha recordat el conseller de Mobilitat, Rafael González, "té per objectiu dinamitzar l'oferta comercial en aquesta zona des Pujols, especialment en les últimes hores de la tarda i la nit quan hi ha més activitat en aquesta localitat". "La finalitat és que els vehicles es quedin fora del nucli urbà i els vianants guanyin presència, com ja ha passat a altres localitats de Formentera", segons ha afegit Rafael González.

Aparcaments

Per aconseguir-ho, a banda dels aparcaments que hi ha a la circumval·lació i que estan regulats per la zona blava, l'estiu passat es varen habilitar 2 aparcaments dissuasius als afores de la població: un a la zona Sud-est de la població per un total de 150 cotxes i 160 motocicletes i un altre a la circumval·lació per a un total de 60 cotxes. Aquest any s'ha afegit un nou aparcament amb una capacitat per 65 motocicletes al carrer de s'Espalmador. Tots aquests aparcaments són gratuïts.

Precisament, des de l'àrea de Turisme, s'ha editat un mapa informatiu des Pujols on s'inclou tota aquesta informació i que es pot trobar a la web de Turisme, a les Oficines d'Informació Turística i es repartirà pels establiments comercials de la zona.

Paral·lelament, cal destacar que els artesans del Mercat des Pujols disposaran de dos períodes de 30 minuts d'aparcament gratuït cada dia a l'aparcament soterrani de la plaça Europa per realitzar la càrrega i descàrrega per al muntatge i desmuntatge de les seves paradetes. Els abonaments els podran aconseguir a l'oficina de l'aparcament de la plaça Europa.

Cal destacar que les persones amb mobilitat reduïda disposen d'aparcament gratuït a l'aparcament soterrani de la plaça d'Europa, els abonaments també els podran aconseguir a l'oficina de l'aparcament de la plaça Europa.

14 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

mapa 2022 es pujols

Més articles...

Pàgina 6 de 39

6

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica