• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Campanya informativa perquè els vehicles de lloguer tenguin visible informació del contracte quan aparquin a la Savina

foto 2022 zona blava vehicles lloguerEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que tots els vehicles de lloguer que estiguin estacionats a la zona regulada de la Savina (zona blava, zona verda i aparcament dissuasori) entre els mesos de maig i octubre han de tenir visible el contracte de lloguer. En cas contrari, poden ser sancionats. Els controladors de la zona blava han iniciat avui una campanya d'informació sobre aquesta mesura, que s'ha pres per evitar problemes d'aparcament a la Savina.

"El passat estiu es va detectar que hi havia vehicles de lloguer aparcats a la Savina que no estaven llogats, i aquest fet saturava la zona", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. "Ara, amb la modificació de l'ordenança i el canvi normatiu que s'està realitzant, queda prohibit estacionar en el nucli de la Savina vehicles de lloguer que no tenguin visible informació del contracte, signat per l'empresa propietària del vehicle i una persona física o jurídica aliena a l'empresa", ha afegit.

El Consell de Formentera ha repartit entre les empreses de lloguer de vehicles de Formentera un document que l'empresa ha d'omplir i el conductor ha de deixar en una zona visible de la part davantera del cotxe per poder aparcar. Així mateix, aquests dies els controladors de la zona blava repartiran avisos entre els vehicles de lloguer aparcats a la Savina per recordar que han de complir aquesta mesura si no volen ser sancionats en el futur.

L'estiu passat la Policia Local va interposar cent cinquanta multes a vehicles de lloguer aparcats en la zona regulada de la Savina sense estar llogats. Amb la modificació de l'ordenança, els controladors de la zona blava també poden sancionar els vehicles que no respectin aquesta norma. "Aquest canvi normatiu va ser comunicat i consensuat amb l'Associació de Veïns de la Savina i les empreses de lloguer de vehicles amb l'objectiu de millorar la situació de manca d'aparcament al nucli de la Savina viscut els mesos de juliol i agost de l'any passat", segons ha recordat el conseller de Mobilitat.

27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera inicia una campanya informativa perquè residents, temporers i empreses acreditin els seus vehicles per circular aquest estiu

foto 2022 for eco campanya CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, iniciarà demà divendres 27 de maig una campanya informativa perquè els residents, els temporers i les empreses donin d'alta els seus vehicles i obtenguin l'acreditació per accedir, circular i estacionar a l'illa durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest any és del 15 de juny al 15 de setembre.

"Els controladors de la zona blava repartiran en els vehicles (cotxes, motocicletes i resta de vehicles) de tots els nuclis urbans de l'illa un fulletó on s'assenyala si tenen l'autorització en regla o no i, en cas que l'autorització no estigui en vigor, se'ls demana que facin el tràmit al web www.formentera.eco", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

La campanya informativa té una durada d'uns 20 dies, fins al 15 de juny, data d'inici de la regulació. Els fulletons emprats per aquesta són de paper reciclat. "Davant la impossibilitat de poder contactar per mitjans telemàtics amb tots els conductors de Formentera, hem decidit realitzar aquesta campanya a peu de carrer utilitzant fulletons de paper reciclat", segons ha declarat el conseller.

cartell 2022 for eco A

Acreditacions gratuïtes per residents, temporers i empreses

Recordam que l'acreditació és gratuïta per als residents, els temporers i les empreses. Un total de 7.505 vehicles de residents (que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor o que paguen l'impost de circulació a Formentera) ja han obtengut automàticament l'acreditació per accedir, circular i estacionar a l'illa, durant el període de regulació.

Els conductors poden consultar al web www.formentera.eco si l'autorització està en vigor, en un apartat específic on només cal introduir la matrícula. Els que no compleixen els requisits anteriors han de demanar l'acreditació a través d'un tràmit senzill al mateix web. "Amb aquesta mesura volem preservar l'entorn i la tranquil·litat de l'illa", segons ha recordat el conseller, que ha volgut agrair tant a la població de l'illa la seua col·laboració per "fer de Formentera una illa més sostenible".

26 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 for eco B

Formentera regularà l'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram a partir del pròxim 1 de juny

foto 2022 es caló des mortEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que entre l'1 de juny i el 30 de setembre es regularà l'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram. Aquesta mesura es pren per evitar els problemes d'afecció al medi ambient, de circulació i aparcament i d'accés dels vehicles d'emergència que hi ha hagut en aquesta zona en les passades temporades, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González, ja que aquest és un espai que rep molts visitants durant l'estiu.

Regulació d'accés i estacionament de vehicles

A les zones del caló des Mort i es Ram entre l'1 de juny i el 30 de setembre hi haurà un controlador que informarà de la prohibició d'aparcar en aquests espais i redirigirà els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d'aparcament. Aquestes prohibicions estaran correctament senyalitzades i s'han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l'aparcament.

Sí que es permetrà que els vehicles aturin un moment per a la descàrrega o recollida de passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. El conductor haurà d'anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Així mateix, el controlador tendrà potestat per sancionar i retirar els vehicles que incompleixin la norma. També podrà actuar la Policia Local, a més de la Guàrdia Civil, fins ara l'única autoritat que tenia competència en aquest espai protegit.

Aquesta regulació dona resposta a una petició dels vesins de la zona.

25 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 calo des mort es ram

Els residents de Formentera han d'acreditar-se per circular durant el període de regulació de formentera.eco

foto 2022v formenteraecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que 7.505 vehicles de residents (que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor o que paguen l'impost de circulació a Formentera) han obtengut automàticament l'acreditació per accedir, circular i estacionar a l'illa, durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest any és del 15 de juny al 15 de setembre.

Els conductors poden consultar al web www.formentera.eco, a un apartat específic on s'ha d'introduir la matrícula, que l'autorització està en vigor. Els que no compleixen els anteriors requisits han de demanar l'acreditació en un senzill tràmit al mateix web. Els camions, furgonetes d'alta capacitat, tractors o remolcs també l'han de sol·licitar. L'acreditació és gratuïta per als residents.

El Consell posarà en marxa una campanya de comunicació en els pròxims dies perquè tots els residents comprovin que tenen l'acreditació o facin el tràmit. El compliment d'aquesta normativa el supervisarà durant el període de regulació la Policia Local, els controladors d'aparcament i les càmeres de lectura de matrícules tant mòbils com fixes que hi haurà per l'illa.

24 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entra en vigor l'actualització de la taxa de formentera.eco

foto 2022v for ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ja ha entrat en vigor l'actualització de la taxa per aconseguir l'autorització per a l'entrada, circulació i estacionament de vehicles (cotxes i motocicletes) a Formentera durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest any va del 15 de juny al 15 de setembre (ambdós inclosos).

Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Pel que fa a la taxa, els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5. "Aquest any hem triplicat la taxa respecte a l'estiu passat amb l'objectiu que, amb el pagament mínim per un dia de 15 €, aconseguim dissuadir alguns visitants d'un sol dia que en temporada alta contribueixen a la saturació de les vies de Formentera", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Recordam que l'acreditació és gratuïta per als residents, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenguin l'acreditació per aparcar en la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguin l'impost de circulació a Formentera quedaran acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar. En els pròxims dies el Consell farà una campanya de comunicació perquè els residents de Formentera donin d'alta els seus vehicles i obtenguin l'acreditació.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

23 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v for eco

Més articles...

Pàgina 9 de 40

9

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica