• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Formentera no externalitzarà per aquest estiu la regulació de l'accés al Far des Cap de Barbaria

El Consell Insular de Formentera informa que per aquest estiu la regulació de l'accés al far des Cap de Barbaria es tornarà a realitzar únicament amb mitjans i recursos propis.

Aquesta decisió implica que es tramitarà el desistiment de la licitació per trobar una empresa per controlar l'entrada, un lloguer de bicicletes i els serveis a canvi d'instal·lar un quiosc de begudes a la zona.

La decisió es deu, en paraules del conseller de Mobilitat Rafael González, "perquè hi ha una part de la població que entén que aquesta instal·lació podria comportar una pressió humana perjudicial per al manteniment d'aquest espai, i això és precisament el contrari del que volem aconseguir".

González considera que "la reivindicació de la gestió de la finca, el tancament al trànsit i totes les accions que s'han impulsat i s'impulsaran a la zona tenen per objectiu preservar-la i transmetre el missatge que si cuidem la natura el nostre futur econòmic està garantit".

Per a González, "el model d'illa que proposa Gent per Formentera està basat en la preservació i la tranquil·litat, i tot i que la licitació s'ha fet de manera correcta, preferim aturar perquè ningú a l'illa tingui dubtes que el que mou aquest govern a actuar és la preservació de Formentera i les actuacions amb consens".

El conseller ha avançat que després d'aquesta decisió, el departament de mobilitat necessitarà d'uns dies per preparar les característiques, el període i els horaris de tancament des Cap per al proper estiu.

Formentera convoca els seus veïns per parlar del Pla de Mobilitat Sostenible

Carretera-reduxEl Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, ha convocat la sessió conjunta de les de la secció sectorial de veïns/veïnes i de la secció sectorial de Territori i Medi Ambient del Consell d’Entitats per assistir a la primera sessió participativa per la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera, una sessió que, d’altra banda, serà oberta a la participació de tothom.

Segons ha avançat el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, aquest Pla té per objectiu “definir les mesures i actuacions que han de propiciar un canvi en la mobilitat de la nostra illa, fent aquesta més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

Antecedents
Arrel dels estudis de mobilitat realitzats pel Consell el passat 2017, s'ha pogut realitzar una anàlisi diagnosi de la mobilitat de l'illa de Formentera. Aquest estudi ha consistit en entrevistes tant a residents com a turistes i excursionistes, així com comptatges de vianants, bicicletes, vehicles privats, de lloguer i transport públic.

Així, el proper dimecres, a partir de les 20 hores, a la Sala de Plens del Centre de Dia, el conseller de Mobilitat, Rafael González, la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, així com representants de l’empresa redactora del Pla de Mobilitat (IDOM), donaran a conèixer l’anàlisi de les dades recopilades cara a estructurar les línies estratègiques per a aconseguir una mobilitat sostenible.

Amb posterioritat, s’elaborarà un pla d’actuacions concretes així com el pressupost d’aquestes. Aquest pla comprendrà una planificació a vuit anys vista.

Presentació als veïns des Pujols de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat epLa Sala de convencions de l’hotel sa Volta ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà des Pujols. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves i al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 320 places de zona blava que se sumen a les 135 de l’aparcament soterrani de la plaça Europa. En total, la població des Pujols disposarà de 455 places d’aparcament regulat per a cotxes. Els aparcaments dissuasius continuaran essent d’aparcament lliure i gratuït.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a es Pujols, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial i hotelera de la població.

Així mateix, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població que anys enrere registrava els majors problemes d’aparcament a l’illa, una problemàtica a la que s’ha donat solució amb la regulació de l’aparcament amb zona blava a la part més comercial i zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas des Pujols es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers no peatonals de la població així com la circumval·lació.

Funcionament de la zona blava des Pujols
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu.

En principi, l’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 10.00 del matí fins a les 24.00h (mitjanit) de maig a octubre, tot i que el servei de control es mantindrà fins a les 02.00 de la matinada.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració comercial, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas des Pujols, l’aparcament de novembre a abril serà lliure.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Presentació al veïns de Sant Francesc de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat sf3La Sala de Plens situada al Centre de Dia ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà de Sant Francesc. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 450 places de zona blava més 630 d’aparcament dissuasiu lliures.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a Sant Francesc, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial de la població.

Tot seguit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població on anys enrere es registraven els majors problemes d’aparcament a l’illa i que es van solucionar amb la regulació de l’aparcament. En aquest cas en concret, amb la disposició d’una zona blava a la part més comercial i de zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas de Sant Francesc es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers interiors no peatonals de la població, mentre que els aparcaments dissuasius i la circumval·lació restaran sense regular.

Funcionament de la zona blava de Sant Francesc
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu i tres dies a l’hivern.

L’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 9h a 21h de maig a octubre i de dilluns a dissabte de 9h a 14h i de 16h a 20h a de novembre a abril.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració de comerços, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas de Sant Francesc, també es creen places d’aparcament destinades a estades d’un quart d’hora. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar la rotació en els punts amb major demanda d’estacionament.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Obert el termini per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a les temporades 2018/2019 a Formentera

Foto taxi cafesfEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat informa que des del passat divendres i fins el proper divendres 09 de març és obert el termini per a presentar sol·licituds per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a Formentera.

S’hi poden presentar titulars de llicència permanent i assalariats que acreditin haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els últims dos anys.

Com a novetat, enguany s’augmenta el nombre de llicències estacionals de les 8 de les temporades 2016/2017 a les 10. Aquest augment serà vigent per a aquesta temporada i la de l’any vinent.

El funcionament de les llicències de taxi estacional per a aquesta temporada i la propera es disposarà de la següent manera: 5 taxis estaran operatius des de l’1 de juny al 31 d’agost i els altres 5 de l’1 de juliol al 30 de setembre. D’aquesta manera, als mesos de major demanda, juliol i agost, el servei comptarà amb 10 taxis estacionals que se sumaran als 25 taxis de servei anual.

L’adjudicació es farà mitjançant concurs públic. Rebran més puntuació els vehicles sostenibles (híbrids) i els més nous. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat que “en aquesta convocatòria s’ha donat prioritat als vehicles híbrids en una clara aposta per avançar en la mobilitat sostenibles a la nostra illa”.

Els interessats podran accedir a les bases mitjançant el següent enllaç: https://goo.gl/WVDHwE

Més articles...

Pàgina 10 de 21

10

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica