• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

El Consell lamenta els fets ocorreguts a la Mitja Marató i demana disculpes als participants i voluntaris

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, lamenta els fets ocorreguts durant la celebració de la Mitja Marató per la falta d'aigua als punts d'avituallament per als corredors i demana disculpes als participants afectats, així com als voluntaris. El Consell ha demanat explicacions a l'empresa organitzadora, que assumeix el seu error de càlcul en el segon any de la marató sense botelles de plàstic d'un sol ús. De cara a les pròximes edicions es treballarà amb l'empresa organitzadora perquè aquest fet no es torni a repetir i millorar el servei i l'atenció als participants. De la mateixa manera, es continuarà treballant perquè la prova sigui un esdeveniment sostenible, tant en l'ús de plàstic d'un sol ús com en el consum responsable d'aigua.

16 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Talls de carreteres aquest dissabte amb motiu de la Mitja Marató

Amb motiu de la celebració de la XIII Mitja Marató Illa de Formentera aquest dissabte 14 de maig, es produiran els següents talls de carreteres:
• Carretera PM – 820 (av. de la Mola), des del Restaurant Can Blaiet fins al far de la Mola (des de les 14.00 hores fins a les 18.00 hores).
• Carretera PM – 820 des de Sant Ferran al Pilar de la Mola (des de les 16.00 hores fins a les 19.00 hores)
• Carretera PM – 820 – 2, de Sant Ferran a la Savina pes Pujols (des de les 16.30 hores fins a les 20.00 hores)

12 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km reuneixen més de 3.700 atletes aquest dissabte

foto 2022 mitja maraLa presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran - la Savina que se celebraran aquest dissabte 14 de maig a l'illa. En total, ambdues proves reuneixen més de 3.700 atletes arribats des de diferents països i punts de la geografia nacional. A la presentació d'avui també hi han assistit el director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, empresa organitzadora de la prova; resposable de màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre, i la directora de l'àrea de Caixabank a les Pitiüses, Gaelle Ledour, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha subratllat que "Formentera està preparada i il·lusionada per rebre la prova més nombrosa de l'ampli calendari esportiu i d’esdeveniments que ofereix l'illa en primavera". Juan ha destacat que enguany hi ha canvis a la sortida: "la Mitja Marató és una prova per gaudir de l'esport i d'aquest entorn privilegiat que és Formentera, i per tots nosaltres és important que la prova sigui respectuosa amb el medi ambient; així, enguany s'ha desplaçat la carpa d’animació de la sortida de la Mola, per respectar l'hàbitat del virot; i també, com l'any passat, la prova estarà lliure de plàstics d'un sol ús".

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat "l'atractiu d'aquesta competició que, a més de recórrer l'illa de punta a punta, és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants de gaudir de Formentera al mes de maig, de la seua naturalesa, cultura i gastronomia".

Primavera esportiva a Formentera

Per la seua part, Paula Ferrer s'ha mostrat "molt satisfeta perquè l'illa està demostrant que podem organitzar esdeveniments de rellevància internacional en diferents esports, com de vela, judo, escacs, ciclisme o, ara, atletisme... amb participació de més de sis mil persones entre totes les proves". La consellera d’Esports també ha agraït "la feina dels voluntaris, cossos de seguretat, protecció civil i dels equips sanitaris que fan possible aquesta competició".

Finalment, Manuel Hernández, ha destacat que "la prova ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants, una mostra més de la seua rellevància i consolidació en el calendari nacional i internacional".

Estalvi de 22.500 botelles de plàstic

Com ja es va fer el 2021, en aquesta edició es donarà en la línia de meta un bidó reutilitzable a tots els participants, que podran omplir d'aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d'avituallament de les curses, tots els envasos seran reutilitzables. Amb això s'estalviaran en un dia fins a 22.500 botelles de plàstic.

També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es realitzarà una activitat als centres escolars de l'illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant.

La sortida de les dos proves serà a les 17.30 hores, la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la de 8 km, des de Sant Ferran.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració del Consell amb el Club Tennis Illa de Formentera per portar a terme les activitats de l’escola municipal de tennis

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president del Club Tennis Illa de Formentera, Jorge Jiménez, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell subvenciona el club amb 40.000 euros per a la contractació del serveis del personal tècnic per portar a terme les activitats de l’escola municipal de tennis. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, també ha estat present a l'acte de signatura.  Els entrenadors del Club Tennis Illa de Formentera que siguin designats han de realitzar les activitats segons la programació establerta per la direcció de l'escola municipal de tennis conjuntament amb l'àrea tècnica d’Esports del Consell.

5 de maig de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Formentera acull les Jornades de coordinació esportiva entre consells insulars

foto 2022 jornades coordinacio esportiva ALa consellera d'Esports del Consell de Formentera, Paula Ferrer, ha presentat avui les Jornades de coordinació esportiva entre consells insulars que es porten a terme avui i demà al Centre d'Esports Nàutics de Formentera. Paula Ferrer ha destacat que "la finalitat d'aquestes jornades és millorar la coordinació entre les diferents administracions insulars i posar en comú tota la feina que es desenvolupa, tenint en compte les peculiaritats de cada una de les illes, amb l'objectiu final d'oferir un millor servei a la ciutadania i als nostres esportistes".

Prop de mil tres-cents participants en proves esportistes només a l'abril

Un dels temes que es treballen en aquestes jornades és l'organització d'esdeveniments esportius a les illes, que tenen el vessant esportiu i turístic. En la presentació, Paula Ferrer ha destacat que a l'abril a Formentera "s'han dut a terme set proves esportives de diferents especialitats, com l'atletisme (FART i Cursa Solidària), ciclisme (Trofeu Ciclisme en ruta i Volta Cicloturista), judo (estada de Setmana Santa) o vela (campionat nacional de patí de vela i regata Ophiusa), amb prop de mil tres-cents participants entre totes les proves més tots els seus acompanyants, esdeveniments que han comptat amb la col·laboració de l'àrea d'Esports".

En les Jornades de coordinació també es tractaran altres temes com la gestió esportiva municipal, el pes de les empreses de serveis esportius i els clubs d'elits o l'esport escolar.


26 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 39

Inici
Anterior
1

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo