• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Diumenge que ve se celebra la cursa “De far a far”

de-far-a-far premsa1El pròxim diumenge 21 d’abril se celebra la sisena edició de la cursa “De far a far” organitzada entre l’àrea d’Esports del Consell de Formentera i el Grup Esportiu Espalmador. La sortida de la caminada serà a les 9h des del far des Cap i de la cursa a les 11h des del mateix punt. El recorregut és de 26 km i finalitza al far de la Mola.

Per arribar al punt de sortida de la competició hi haurà servei d’autobús pels participants. Pels de la caminada l’autobús sortirà del port de la Savina a les 7.45h, del Poliesportiu Antoni Blanc a les 8h i de l’encreuament de la carretera des Cap/Cala Saona a les 8.15h. Pels de la cursa l’autobús sortirà del port de la Savina a les 9.45h, del Poliesportiu Antoni Blanc a les 10h i de l’encreuament de la carretera des Cap/Cala Saona a les 10.15h.

Les inscripcions es poden fer fins al pròxim divendres 19 d’abril a la web elitechip.net o fins una hora abans de les proves a la taula d’elitechip que hi haurà al punt de sortida. El preu és de 20€ per la cursa i de 15€ per la caminada. Els tres darrers km de la carretera des Cap quedaran tallats al transit durant 30 minuts a partir de les 9h i de les 11h coincidint amb la sortida de les proves. No hi haurà més talls de transit perquè la resta del recorregut és per vies secundàries i camins.

Aquesta prova forma part dels esdeveniments que el Consell de Formentera organitza en els mesos de pretemporada per atraure visitants i aquest any s’emmarca dins les festes de Setmana Santa.

17 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El 18 de maig es torna a celebrar la Marnaton Formentera

marnaton-2018-12El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que entre el 15 i el 18 de maig tindrà lloc la Marnaton Formentera. Del 15 al 18 de maig de 2019 se celebrarà el Raid Formentera, una prova de tres etapes amb recorreguts de fins a 17km, i el 18 de maig, la 3a Travessia de Formentera que tindrà dues distàncies, 4km i 11km.

La Formentera Marnaton desembarcarà a Formentera i és segons David Campà, director general de Marnaton, "una prova única, en un entorn privilegiat, que té sempre l'objectiu de preservar el medi ambient de l'illa".

Un any més, la Marnaton Formentera comptarà amb el Raid i la prova regular.

Raid Formentera
Es tracta d'una exclusiva prova per etapes en la qual durant tres dies, els equips formats per nedador i kayakista, recorreran 3 trams, especialment triats segons el comunicat meteorològic, al voltant de l'illa amb distàncies que van dels 6.500 als 17.000 metres.

3a Marnaton Formentera
El dissabte 18 de maig, coincidint amb l'última etapa del Raid, se celebrarà una prova amb dues distàncies, de 4km i 11km. Un esdeveniment exclusiu, limitat a 300 nedadors per distància, sempre amb l'objectiu en ment de preservar l'entorn natural de l'illa.

Es preveu que hi participin unes 500 persones entre les dues proves. Aquest certamen esportiu forma part de la campanya de Descobreix Formentera al maig per atraure visitants en els extrems de la temporada i compta amb la col·laboració del Consell de Formentera. Així mateix forma part del circuit Marnaton eDreams que té altres proves a Barcelona 4 de maig, Formentera 18 de maig, Begur 9 de juny, Sant Feliu de Guíxols 29 de juny i Cadaqués 14 de setembre.

10 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signatura del conveni amb el Club Tennis Illa de Formentera

foto-conveni-tennis1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Club Tennis Illa de Formentera, Jorge Jiménez, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell i el club per a la gestió d'ús i el manteniment de les pistes de tennis i pàdel de la institució insular per l'any 2019.

Amb aquest conveni el Consell de Formentera cedeix l'ús, la gestió i el manteniment al club de tennis de les instal·lacions de les pistes municipals de tennis i pàdel situades al camí de Porto-salè. La institució insular realitzarà un pagament d'11.000€ per les despeses de gestió i manteniment. El Club Tennis Illa de Formentera haurà de permetre l'accés, l'ús i el gaudi d'aquestes instal·lacions a entitats esportives i altres. També es compromet a realitzar el manteniment ordinari de les instal·lacions i a disposar del personal necessari, entre altres tasques.

5 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signatura del conveni amb el Grup Esportiu Espalmador

foto-conveni-grup-esportiu-esp1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Grup Esportiu Espalmador, Juan José Escandell, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell de Formentera i el Grup Esportiu Espalmador per la promoció, organització d'esdeveniments esportius i per la promoció de l'esport i la dona per l'any 2019.

L'objecte d'aquest conveni és l'organització d'esdeveniments esportius com el Trofeu Ciclisme en Ruta Illa de Formentera, la cursa De Far a Far, la Copa Illa de Formentera de BTT, la Milla Urbana, la Pujada a la Mola, la Volta Cicloturística en BTT "Challenge" i la Cursa Memorial John Tunks, entre altres.

Així mateix, el conveni preveu l'execució del programa "Esport i Dona" per tal de promocionar la participació femenina a les disciplines esportives que promou el Grup Esportiu Espalmador, com són atletisme, ciclisme i triatló.

El Consell de Formentera aportarà fins a un màxim de 12.000€ per l'execució d'aquest acord.

5 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera distingeix als millors esportistes i entitats esportives del 2018

Aquesta nit s'ha celebrat a la Sala de Cultura (Cinema) la Gala de l’Esport 2018 de Formentera. Un acte amb el qual s'ha volgut reconèixer i premiar els mèrits de les persones, associacions, club esportius i entitats privades que, en l'àmbit de l'illa de Formentera es dediquen a l'esport.

Els guardons que s'han entregat han estat els de:

-Millor entitat col·laboradora de 2018 patrocinadora, a la naviliera Trasmapi, per donar suport a les entitats esportives de Formentera. Per la seva col·laboració en l’organització i promoció dels esdeveniments esportius de la nostra illa. La seva ajuda constant a les escoles esportives de Formentera.

-Millor club esportiu, Club Basket Formentera, per la incansable implicació de l’entitat i els seus dirigents en el foment dels valors ètics i la formació a través de l’esport. Per fomentar i promocionar l’esport femení a Formentera. Per fomentar l’esport inclusiu de les persones amb necessitats especials.

- Premi a la trajectòria esportiva a Juan Zapateria “Zapa”. Aquesta distinció s’ha donat per l’esforç personal de tota una vida competint i practicant l’esport en diferents disciplines. Pel foment de l’esport a Formentera. Pels anys que porta donant suport al món esportiu de forma altruista. Entre l’any 1983 i 1987 va ser regidor de Cultura i Esports. Per la seva trajectòria com esportista, dirigent, i organitzador incansable de proves. Per fomentar els valors de l´esforç, la constància, la implicació i el respecte cap als demés.

-Millor esportista de la temporada 2018, a Andrea Romero. L’atleta ha estat campiona d’Espanya de 1.500 metres llisos de pista coberta. 1ª classificada al campionat d’Espanya de cros per clubs. Va obtenir la 41 posició al campionat d’Europa de cros. I la millor marca absoluta balear als 3.000 metres llisos.

A més, amb caràcter excepcional, segons recullen les bases reguladores dels premis “es podrà proposar al Jurat la concessió de distincions especials a les persones que, per la seva trajectòria siguin mereixedores d’aquest guardó” i en aquesta edició dels premis el jurat ha trobat motius evidents per atorgar la distinció especial a un esportista de Formentera, amb una llarguíssima trajectòria en el món de la vela, que segueix competint activament i que en aquest any 2018 ha aconseguit el Campionat del Món absolut de la classe Raceboard, el regatista Alex Buchau.

El Jurat, compost per representants de les diferents entitats esportives i dels grups polítics amb representació al Ple del Consell, presidit pel conseller d'Esports i amb la presidència d'honor del president del Consell, Jaume Ferrer ha estat l’encarregat de triar als guardonats. L'acte d'entrega s'ha fet aquesta nit de divendres 1 de febrer.

Més articles...

Pàgina 5 de 25

5

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo