• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

313 infants han començat aquesta setmana les escoles d’estiu o els campus esportius que organitza el Consell de Formentera

foto campus estiu 2019 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut informa que aquesta setmana 170 infants han iniciat la seva activitat a l'Escola d'Estiu 2019 que obrirà portes cada dia de dilluns a divendres fins el 31 d'agost als centres escolars del Col•legi Públic Mestre Lluís Andreu, el CEIP e Sant Ferran i també el CEIP del Pilar de la Mola.

En l'Escola d'Estiu es fan activitats dirigides a nens i nenes d'entre 3 i 14 anys, amb horari de 9.00h a 14.00h de dilluns a divendres, oferint des de les 8.00h el servei d'escola matinera. L'escola d'estiu d'aquest any tindrà activitats relacionades amb la cura del medi ambient i el reciclatge sota el títol "Respira l'illa" i que comptaran amb la col·laboració de Plastic Free Formentera, Cleanwave i l'educadora ambiental del Consell. A més, s'organitzen activitats molt variades que responen sobretot a tallers d'arts plàstiques, tallers per promoure l'activitat física, tallers de jocs, de música i ball entre d'altres. També es fan sortides a les platges o a la piscina i altres excursions com activitats complementàries.

Campus esportius

D'altra banda, el Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, organitza directament dos campus per donar una altra oferta alternativa pels mesos d'estiu. El campus d'Activitats Aquàtiques i Motrius i el campus d'Atletisme Divertit que es realitzen al Poliesportiu Antoni Blanc i la Piscina Municipal.

Un total de 80 nens han iniciat el passat dilluns el Campus d'Activitats Aquàtiques i Motrius que es perllongarà fins el 13 de setembre. L'horari d'aquest campus és de 9.00h a 14.00h/14.30h, de dilluns a divendres. També presten un servei d'escola matinera per les famílies que necessiten portar els nens/es abans d'aquest horari; s'ofereix cada matí de 7.45h a 9.00h.

Les activitats que fan són molt variades des de natació, waterpolo, natació artística, socorrisme i també jocs pre-esportius, expressió corporal, psicomotricitat i acrosport o dansa entre d'altres. El 27 de juliol els alumnes d'aquest campus faran una activitat en família, els pares o mares podran acompanyar als infants en una activitat a la piscina a partir de les 19.30h, i el 31 d'agost, faran una exhibició al cinema, a partir de les 20.00h.

D'altra banda, el Consell també organitza el Campus d'Atletisme divertit al qual hi ha inscrits 63 nens d'entre 3 i 7 anys. Els infants fan activitats de psicomotricitat on desenvolupen les capacitats i habilitats motrius pròpies d'aquestes edats, jocs cooperatius des d'on es treballen els valors educatius i d'equip, i finalment les activitats d'aigua per reforçar la coordinació i les destreses aquàtiques. El campus també ha començat aquest passat dilluns i continuarà fins al pròxim 31 d'agost.

3 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns s’obrin les inscripcions pels cursos de l’Escola Municipal de Vela

cursos-windsurf1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Esports, informa que el pròxim dilluns s’inicia el període d’inscripció pels cursos d'estiu de l'Escola Municipal de Vela que es faran entre el 24 de juny fins i el 30 d'agost. Els cursos estan dirigits a nens de 5 anys o més que sàpiguen nedar. Els interessats poden passar pel Poliesportiu Antoni Blanc a fer les inscripcions a partir de dilluns 10 de juny.

La durada dels cursos és de dues setmanes de dilluns a divendres (2h30min cada dia). Es realitzaran 3 torns de cursos, un primer torn de 9.00 a 11.30 h, un altre d’11.30 a 14.00 h i un últim torn de tarda de 16.30 a 19.00 h.

Els primers cursos que es faran del 24 de juny fins el 5 de juliol són els següents:

9.00 a 11.30 h, 1 curs de vela iniciació
11.30 a 14.00 h, 1 curs de vela iniciació i 1 curs de windsurf iniciació
16.30 a 19.00 h, 1 curs de vela iniciació i 1 curs de windsurf iniciació

7 de juny de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà se celebra el Marnaton Formentera

marnaton-2018-12El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que demà dissabte 18 de maig se celebra el 2n Marnaton Formentera (Marnaton eDreams Formentera by Baleària). En total participaran en la prova, de dues distàncies, de 4km i 11km, uns 500 nedadors, gairebé 200 més que en la passada edició. La de 4km sortirà a les 10h i farà la “Volta a es Pas”, i la d’11 km, sortirà a partir de les 9.10h i farà la “Volta a l’illa d’Espalmador”. Les dues proves tenen la sortida i arribada a ses Illetes. El públic pot anar a veure-lo a la zona des Ministre.

Raid Formentera
Ahir i avui se celebra el Raid Formentera, una prova de tres etapes amb recorreguts de fins a 17km, en que han participat 6 nedadors. Es tracta d'una exclusiva prova per etapes en la qual durant 2 dies, els equips formats per nedador i kayakista, han recorregut 3 trams, especialment triats segons el comunicat meteorològic, al voltant de l'illa amb distàncies que van dels 6.500 als 17.000 metres.

Aquest certamen esportiu forma part de la campanya de Descobreix Formentera al maig per atraure visitants en els extrems de la temporada i compta amb la col·laboració del Consell de Formentera. Així mateix forma part del circuit Marnaton edreams que té altres proves a Begur 9 de juny, Sant Feliu de Guíxols 29 de juny i Cadaqués 14 de setembre.

Igual que tots els esdeveniments esportius que s’organitzen des del Consell de Formentera té una part de conscienciació ecològica i es convida a tots els participants a col·laborar amb el projecte Save Posidonia Project. Així mateix l’organització vetllarà perquè l’esdeveniment no afecti mediambientalment l’entorn del Parc Natural de ses Salines on es realitza.

Per a més informació podeu consultar la web: http://www.marnatonedreams.com/ca/home.html

17 de maig 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull el pròxim dissabte l'XI Mitja Marató Popular Illa de Formentera

foto-presentacio---mitja-marat1El president del Consell, Jaume Ferrer, el conseller d'Esports, Jordi Vidal, i Manuel Hernández, director de Unisport Consulting, empresa organitzadora de la carrera, han fet avui la presentació de l'XI Mitja Marató Popular Illa de Formentera i la vuitena 8km que se celebren el pròxim dissabte 11 de maig a Formentera. A l'acte també han assistit les representants de les principals empreses patrocinadores de l'esdeveniment, la directora de CaixaBank a les Balears, Maria Cruz, i la directora de Màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre.

3.200 corredors es donaran cita el pròxim dissabte a Formentera. 2.200 participaran en la Mitja Marató, i 1.100 en la 8km. La sortida de la Mitja serà a les 17.30h des del far de la Mola i la sortida de la 8km serà a la mateixa hora, però per primera vegada aquesta edició, es farà des de l'encreuament des Ca Marí amb la carretera de Sant Ferran (i no des de Sant Ferran poble), per "millorar la seguretat dels participants", segons ha explicat Manuel Hernández.

Aquesta edició han fet la pre-inscripció per la prova unes 6.000 persones, però l'organitzador ha recordat que ja fa anys es va posar un màxim al nombre de participants per assegurar la satisfacció dels corredors i adequar-se a les dimensions de l'illa.

XI edició
Per part seva, el president del Consell de Formentera, ha recordat que ara fa 11 anys que es va posar aquesta prova en marxa que ja "ha estat consolidada i que permet practicar esport a Formentera, i recórrer una illa de punta a punta, des del far de la Mola al de la Savina, en un marc incomparable". A més, el president ha destacat que esdeveniments com aquest atrauen visitants en mesos de temporada baixa, com el de maig.

El conseller d'Esports ha agraït a tots els col•laboradors, organitzadors, patrocinadors, cossos de seguretat i voluntaris que faran possible el desenvolupament d'aquesta edició de la cursa i també als que al llarg dels anys han col•laborat per aconseguir posar en el calendari estatal aquesta prova esportiva de Formentera. Així mateix, el conseller ha demanat "disculpes per les molèsties que es puguin ocasionar als residents de Formentera pels talls de trànsit".

Talls de transit
A les 16.45h es tallarà la carretera que uneix la Savina-es Pujols-Sant Ferran i Sant Ferran-la Mola. Aquestes carreteres s'aniran obrint per segments al pas del darrer corredor, fins a les 20h horari en que la circulació ja restablirà totalment.

A les 15.00h es tallarà la carretera que uneix el Pilar de la Mola (poble) amb el far de la Mola. Aquesta carretera s'obrirà al trànsit a les 17.45h quan es preveu ja hagi passat el darrer corredor. Recordem però que la carretera que uneix la Savina-Sant Francesc-Sant Ferran no es veurà afectada.

El lliurament de trofeus està previst a les 19.00 hores al passeig de la Marina (Port de la Savina), al costat de la meta.

8 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campus esportius del Consell de Formentera

foto campus estiu 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, organitza dos campus d'estiu esportius per donar una oferta alternativa als infants per passar les vacances d'estiu, el campus d'Atletisme Divertit i el campus d'Activitats Aquàtiques i Motrius que es realitzen al Poliesportiu Antoni Blanc i la Piscina Municipal.

El pròxim dimecres 15 de maig s'obri el termini d'inscripció del campus d'Atletisme Divertit. Les inscripcions es poden realitzar al Poliesportiu Antoni Blanc en horari de 8.00h a 21.00h o a través l´OVAC. L'ordre d'inscripció serà per número de registre d'entrada i de pagament. En cas d'haver completat el màxim d'alumnes es confeccionarà una llista reserva per futures baixes i tindran prioritat els alumnes que s'hagin inscrit els dos mesos d'estiu. La inscripció no serà vàlida si no es du a terme el pagament al Poliesportiu.

L'horari d'aquest campus és de 9.00h a 14.00h, de dilluns a divendres. També presten un servei d'escola matinera per les famílies que necessiten portar els nens/es abans d'aquest horari; s'ofereix cada matí de 8.00h a 9.00h.

Aquest campus comença l'1 de juliol i finalitza el 30 d'agost compta amb 5 monitors i té una capacitat de 50 infants d'entre 3 i 7 anys. Els infants practiquen psicomotricitat, manualitats, natació divertida, habilitats saludables, i arts plàstiques entre altres activitats.

Activitats Aquàtiques i Motrius
Les inscripcions per al campus d'Activitats Aquàtiques i Motrius es faran entre el 27 de maig i el 7 de juny al Poliesportiu Antoni Blanc en horari de 8.00h a 21.00h o a través l´OVAC. L'ordre d'inscripció serà també per número de registre d'entrada i de pagament. En cas d'haver completat el màxim d'alumnes es confeccionarà una llista reserva per futures baixes i tindran prioritat els alumnes que s'hagin inscrit els dos mesos d'estiu. La inscripció no serà vàlida si no es du a terme el pagament al Poliesportiu.

L'horari d'aquest campus és de 9.00h a 14.00h/14.30h, de dilluns a divendres. També presten un servei d'escola matinera per les famílies que necessiten portar els nens/es abans d'aquest horari; s'ofereix cada matí de 7.45h a 9.00h.

Aquest campus comença l'1 de juliol i finalitza el 13 de setembre compta amb 8 monitors i té una capacitat per 80 alumnes nascuts a partir de 2014. Aquest campus es coneixia abans com el de Natació Sincronitzada, i ara es diu d'Activitats Aquàtiques i Motrius perquè engloba millor totes les activitats que es realitzen, que van des d'activitats aquàtiques, d'expressió corporals i altres complementàries.

El 27 de juliol els alumnes d'aquest campus faran una activitat en família, els pares o mares podran acompanyar als infants en una activitat a la piscina a partir de les 19.30h, i el 31 d´agost, faran una exhibició al cinema, a partir de les 20.00h.

Preus
El preu mensual dels campus és de 150€/mes i els de l'escola matinera és de 30€/mes. Hi ha descomptes per segon germà, famílies nombroses i fills de treballadors del Consell de Formentera.

Escoles d'estiu
Durant la primera quinzena de juny s'obrirà el termini d'inscripció de les escoles d'estiu que organitza l'àrea de Joventut del Consell de Formentera a les 3 escoles públiques de l'illa.


8 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 31

9

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo