• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Finalitza el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix

foto 2022 retirada estanyEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ja ha finalitzat el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix. Ara, es revisaran i analitzaran les peticions i, una vegada aplicats els criteris de puntuació, aproximadament al mes de juny, es publicarà la llista provisional en el tauler d'anuncis del Consell de Formentera.

En el primer recompte s'han registrat prop de quatre-centes vuitanta sol·licituds, algunes de les quals són sol·licituds repetides i altres de característiques que no poden accedir a l'amarrament (com les de la llista sisena), tal com figura en el reglament que regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges. Cal recordar que el projecte per a la regulació de fondejos a s'Estany preveu setanta-vuit amarratges en pantalans flotants i dos-cents set punts de fondeig, que es distribuiran en boies de baix impacte.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que "el nombre de peticions, a falta del primer cribratge, és l'esperat, vist el gran nombre d'embarcacions que fondegen a l'estiu en aquest indret protegit", i ha remarcat que el Consell "complirà amb l'objectiu de preservar aquest espai". El conseller ha recordat que el reglament aprovat pel Ple del Consell "valora les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor, així com l'antiguitat del fondeig". També cal destacar que el reglament bonifica les embarcacions tradicionals, els usuaris jubilats i les famílies nombroses.

Les persones que vulguin rebre informació del procediment poden adreçar-se l'àrea de Medi Ambient a Sant Ferran. L'horari d'atenció al públic, a partir del 2 de maig, serà de 10 a 12 hores.

Més de tres-cents morts trets del fons de s'Estany

D'altra banda, les obres de neteja dels morts existents al fons i d'instal·lació dels pantalans i de les boies ecològiques continuen portant-se a terme a s'Estany des Peix. En aquest sentit, des de l'inici dels treballs s'han tret del fons més de tres-cents morts, a més de dos-cents quilos de residus i deixalles de tota mena, i encara queda una àmplia zona per netejar.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat la col·laboració dels usuaris i de les persones que tenen fondejades les embarcacions a s'Estany durant el procés d'adequació de la zona.

També, pròximament, el Consell obrirà el procés de contractació de les persones que treballaran en aquest espai per ajudar els usuaris i controlar el fondeig regulat.

29 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La campanya de control biològic de moscards i quironòmids comença avui a les zones humides del Parc Natural

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que avui comença la campanya de control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural de ses Salines. La campanya es perllongarà al llarg de tot l'estiu i fins a finals del mes d'octubre. La fumigació la portaran a terme dos operaris de Tragsa durant 32 jornades de tractament.

En concret s'actuarà sobre les masses d'aigua dolça de la zona de l'estany Pudent, l'estany des Peix i les salines d'en Marroig, que és on es desenvolupen les larves de moscards i quironòmids. El control biològic es realitza mitjançant tractaments biològics a base de Bacillus thuringiensis Israeliensis que actuen específicament sobre les larves d'aquests insectes.

25 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a l'hora del planeta

foto Hora del planetaEl Consell de Formentera s'ha adherit un any més a l'apagada d'il·luminació per l'hora del planeta 2022 que tendrà lloc demà dissabte 26 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores. En concret, el Consell contribuirà a aquesta apagada internacional, que és un gest simbòlic per lluitar contra el canvi climàtic, amb l'apagada dels llums de les esglésies de Sant Ferran i Sant Francesc, així com els del Tanatori.

25 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Canvi d'ubicació d'embarcacions a s'Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que, dins de les obres d'execució del projecte de regulació dels fondejos de s'Estany des Peix, es demana als usuaris que al més aviat possible canviïn d'ubicació les embarcacions de les zones 3, 4 i 5 de s'Estany des Peix per poder continuar amb els treballs del projecte de regulació.

Per resoldre qualsevol dubte, s'atendrà als interessats a l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971.32.12.10, de dilluns a divendres, i al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

12 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 zones fondeig preferit

El nou molí fariner de la Cooperativa, una passa més en la recuperació del sector agrari de l'illa

foto 2022 moli fariner A1La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Medi Rural, Josep Marí, han assistit a la presentació del nou molí fariner de la Cooperativa del Camp de Formentera que han fet avui davant els mitjans de comunicació el president de la Cooperativa, Marcos Ribas, i el gerent, Carlos Marí.

El president de la Cooperativa ha mostrat la satisfacció per posar en marxa el molí fariner que "permetrà posar en funcionament una activitat de transformació del cereal produït per la Cooperativa i els seus socis, i la producció i comercialització de farines de qualitat, aptes per al consum humà, contribuint d'aquesta manera a una millora del sector agrari i un incentiu a l'arribada de nous productors", segons ha explicat.

El molí fariner ha tengut un cost de 27.000 euros més IVA i l'obra civil per instal·lar-lo, 52.000 euros més IVA que han estat finançats per la Cooperativa del Camp. El molí fariner és un molí de pedra i fusta artesanal fabricat a Àustria i garanteix que en la molta es conservin les propietats del cereal.

La farina és el primer producte transformat que produirà la Cooperativa destinat al consum humà, segons ha explicat el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí, que ha afegit que "així oferirem una farina de qualitat amb segell ecològic que aportarà un valor afegit per als agricultors, els quals podran obtenir un major valor pel cultiu dels cereals".

Per la seua part, la presidenta Ana Juan ha felicitat la Cooperativa "per haver posat en marxa aquest molí, que permetrà obtenir farina de xeixa, tradicional de Formentera, i que després es podrà fer servir als forns i restaurants de l'illa per elaborar pa, entre altres productes". El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha destacat que amb aquesta nova infraestructura es donarà sortida a tot el cereal que es produeix a l'illa gràcies a l'impuls que s'ha fet a la Cooperativa en els darrers anys. Enguany s'han recollit 35.000 quilos de xeixa i 22.000 d'ordi.

Des de la Cooperativa del Camp s'ha explicat que aquest projecte contribuirà a la consecució dels següents objectius:
• Fomentar el consum local de productes alimentaris i agrícoles.
• Millorar la cadena de distribució d'aliments enfocada a la producció i al consum local. Minimitzar l'impacte ambiental per transport.
• Abastir l'illa d'un producte de qualitat i amb certificació ecològica.
• Fomentar productes agraris tradicionals com el blat xeixa, el blat mollar, l'ordi i la civada autòctons. Es pretén que el local serveixi com a punt de difusió de l'activitat farinera tradicional, i podrà ser visitat pel públic.
• Fomentar l'ús de la farina de xeixa en forns i restaurants.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 57

3

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix