• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Economia i Hisenda

Formentera presenta el pressupostos del Consell de l’illa pel 2020

presentacio---pressupostos-2025La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera, Ana Juan; i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, han presentat avui a la seu del Consell de Formentera els pressupostos de la institució per a l'any 2020. Els comptes del Consell de Formentera per aquest 2020 ascendeixen a 30.060.000€ i són un 0.3% inferior als del 2019, que varen ser 90.000€ superiors.

La presidenta ha destacat que aquests són “uns pressupostos continuistes amb els que seguirem treballant en polítiques per aconseguir una illa sostenible i pensada per les persones”. De fet, segons ha matisat Alejandra Ferrer “seguirem treballant amb el projecte de formentera.eco (regulació d’entrada de vehicles) i el desenvolupament de la mobilitat sostenible i el transport públic a l’illa”.

Estany des Peix i Residència
A més, Alejandra Ferrer ha destacat que la regulació de l’estany des Peix també queda recollida en els comptes com a preservació de lloc emblemàtic i que també s’ha reservat una partida pel final de la construcció de la Residència. La presidenta ha assegurat que aquests primers pressupostos del seu mandat també fan una especial incidència en el foment de la participació ciutadana.

Per la seva part, la vicepresidenta ha explicat que els comptes del 2020, els primers de la legislatura, “són fruït de la feina feta pels dos partits polítics que conformen l’equip de Govern, Gent per Formentera i PSOE i que han estat consensuats per posar a les persones al capdavant de les polítiques, i sobretot pensant en què Formentera sigui una illa sostenible socialment i mediambientalment”.

El conseller de Bartomeu Escandell ha fet una explicació detallada del pressupost per 2020, i ha destacat que “és el 13è pressupost del Consell de Formentera, el 9è que fem conjuntament GxF i PSOE, i el primer que presenta una presidenta del Consell de Formentera”. En aquest sentit, el responsable d’Economia i Hisenda ha afegit que “és un pressupost realista, que defensa l’estabilitat pressupostària, no gasta més del que ingressa, i segueix en endeutament 0”.

Millora de pobles
En les inversions que es destinaran per millorar els pobles destaca: la II fase de la reforma de l’avinguda de Joan Castelló i Guasch a Sant Ferran, 715.000€, el Parc Infantil de Sant Ferran, 210.000€, la millora zona verda est Sant Francesc i skatepark, 550.000€, la millora del nucli des Pujols, segona fase de les obres que es licitaran durant el primer semestre de l’any i es començaran a executar a final de 2020. I també la redacció de dos projectes: PERI de ses Bardetes i de millora i dotació de serveis urbans as Ca Marí.

Illa sostenible
Entre els projectes relacionats amb el model d’illa sostenible destaca el d’ordenació i regulació de l’ancoratge a l’estany des Peix, 650.000€. Així mateix es seguirà amb la regulació d’entrada de vehicles i la millora del transport públic 350.000€, així com la millora tractament d’orgànica 130.000€.

D’altra banda, es treballarà en el desenvolupament del Pla director de Mobilitat i el Pla director de Residus.

Patrimoni
Pel que fa a la recuperació d’elements patrimonials emblemàtics els pressupostos preveuen partides per la rehabilitació de la casa de Can Ramon per a usos culturals, la continuació del Catàleg de Camins de Formentera i l’adquisició de terrenys amb valors patrimonials com Es Campament.

Participació Ciutadana
També es seguirà amb les polítiques de participació ciutadana amb funcionament ordinari i de participació del Consell d’Entitats al que es destinaran 325.000€ pels pressupostos participatius. A més, s’ha incorporat el pressupost del 2019 d’aquelles obres triades per les associacions pendents d’execució, 325.000€.

Gent gran i gent major
Per últim, també s’ha explicat a la presentació que altres dels projectes a destacar dins el 2020 serà el de la construcció de l’Escoleta de Sant Ferran 1.100.000€, i la finalització de la Residència que compta amb una partida de 700.000€. A més també es desenvoluparà el pla de la infància i joventut.

 

17 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ja ha fet l’exposició pública dels comptes del 2017

El Consell de Formentera, a través de la conselleria d’Hisenda, informa que els comptes generals de la institució de 2017 es troben en un estat de tràmit molt avançat i que es presentaran a la Sindicatura de Comptes en breu.

Aquesta tramitació no ha estat oculta sinó que és pública i està en coneixement de tots els grups polítics i la ciutadania. En concret, es va informar favorablement sobre aquests comptes a la Comissió Informativa Especial de Comptes celebrada al novembre de l’any passat i han estat en exposició pública durant 3 setmanes, com confirma el BOIB número 160 de 22 de desembre de 2018.

El proper pas en la tramitació serà l’aprovació definitiva, prevista al Ple ordinari d’aquest mes de febrer, i a continuació es remetran a la Sindicatura de Comptes, com ho disposa el procediment  establert.

Formentera es suma a la Plataforma per un bon finançament de les Illes Balears

foto plataforma financiacioEl Consell de Formentera informa que la vicepresidenta primera de la institució, Susana Labrador i el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, s’han reunit aquesta setmana amb representants de la Plataforma per un bon finançament de les Illes Balears.

Per al titular d’Hisenda, és important que “les nostres illes assoleixin un REIB que assumeixi tots els dèficits de finançament que tenim respecte l’estat”. Escandell va ressaltar que “des del Consell de Formentera sempre hem reivindicat que la nostra comunitat autònoma no estava ben finançada per part de l’Estat i ens sumam, per tant, a aquesta crida d’un finançament just per Balears i per Formentera”.

La Plataforma per un bon finançament té com a objectiu sensibilitzar polítics i societat perquè es faci realitat un canvi de finançament llargament reclamat. Així, es vol traslladar aquesta inquietud a tota la ciutadania perquè se sumi a la iniciativa i es pugui visualitzar la unitat de la societat balear a l'hora de reclamar un bon finançament.

Entre d’altres punts, es reivindiquen un nou model de finançament, el reconeixement efectiu de la condició insular, mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balears, l’increment progressiu i substancial de les inversions estatals, el pagament de les inversions estatutàries que encara es deuen, la corresponsabilitat de l’Estat amb l’assumpció del deute de la comunitat, la congestió aeroportuària i la derogació de la Llei “Montoro”.

Campanya del període voluntari de pagament de rebuts periòdics

foto-atib1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Hisenda, informa que a partir del proper 01 d’agost i fins el 01 d’octubre, es posa en marxa la campanya del període voluntari de pagament de rebuts periòdics.

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) estrena enguany el “Carter Virtual” al seu web. Es tracta d’un nou sistema de consulta, impressió i pagament de rebuts que serveix per a obtenir els avisos de pagament en període voluntari.

En rebre la carta de l’avís informatiu, aquest inclou un Codi de contribuent que s’ha d’adjuntar junt amb el DNI en entrar dins el web de l’Agència Tributària.

D’aquesta manera, obtindreu l’avís de pagament en període voluntari de tributs de cobrament periòdic (rebuts), com són els tributs municipals (impost sobre béns immobles, impost sobre vehicles de tracció mecànica, impost sobre activitats econòmiques i taxes municipals) i l’impost autonòmic sobre estades turístiques corresponent a habitatges i càmpings turístics.

També podeu obtenir l’avís de pagament de forma presencial adreçant-vos a l’oficina de l’ATIB de Formentera, al carrer Eivissa número 9 de Sant Francesc.

Per qualsevol dubte, podeu enviar un correu a formentera@atib.es o consultar a l’oficina esmentada.

Comencen a tractar-se els pressupostos participatius del 2018

foto CdE 2018Aquest dimarts s’ha celebrat la sessió ordinària del Consell d’Entitats de Formentera a la Sala de Plens del Centre de Dia. A la sessió s’ha donat compte davant els representants del teixit associatiu de l’illa de l'execució dels projectes derivats dels Pressupostos participatius del 2017 i s’han posat les bases per començar a elaborar els Pressupostos participatius d’aquest 2018. Les associacions representades han decidit el calendari per a presentar les propostes i han conegut com es tramitaran aquestes.

Pressupostos 2018
A la sessió s’ha donat també compte dels tres projectes aprovats el 2017. D’aquests, el de l’embarcació de vela adaptada ha estat ja adquirida i forma part de l’escola de vela, mentre que els altres dos projectes, un parc infantil i un circuït de gent gran a Sant Ferran, han estat consignats als pressupostos del 2018, ja que s’està a l’espera que els terrenys on s’ubicaran passin a ser titularitat del Consell.

D’altra banda, el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell ha explicat els pressupostos de la institució per a aquest 2018, uns números que ascendeixen a 26.860.000 euros. Per tercer any, serà el Consell d’Entitats l’encarregat de decidir a on es destina el 10% del pressupost d’inversió, que per segon any ascendeix a 325.000 euros.

Així mateix, s’ha acordat que les associacions tindran de termini fins el 23 de març per a presentar projectes. Les entitats rebran tota la informació necessària per a evitar duplicitat en projectes que ja estiguin contemplats en els pressupostos del 2018, així com notificació de les competències i serveis del Consell de Formentera per tal d’adequar els projectes que vulguin presentar.

Tots els projectes presentats es sotmetran a una anàlisi de viabilitat i després es farà un retorn d’aquest estudi al Consell d’Entitats per tal que abans del mes de maig es pugui decidir el procés per a seleccionar els projectes que s’acabaran escollint.

A dia d’avui, hi ha 104 associacions inscrites al registre d’entitats ciutadanes per les 96 de l’any passat, mentre que les associacions que conformen el Consell d’Entitats han passat de les 71 del 2017 a les 78 d’enguany.

Més articles...

Pàgina 4 de 7

4

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat

Informació del cobrament en període voluntari de tributs i altres ingressos del Consell Insular de Formentera (any 2010)

Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio