• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Economia i Hisenda

El Consell Insular de Formentera presenta, juntament amb la PIMEF i l’Associació de Botiguers, la primera Fira d’Estocs de l’illa

El Consell Insular de Formentera, la PIMEF i l'Associació de Botiguers de Formentera han presentat aquest matí la primera edició de la Fira d’Estocs de Formentera, que tendrà lloc el dissabte 21 d'octubre de 17 a 22 hores al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

Aquesta proposta és fruit de diverses reunions mantingudes entre diferents empreses del sector amb la finalitat de dinamitzar el comerç local de Formentera. Segons han assenyalat des de PIMEF, es tracta d'una oportunitat única perquè els comerciants que participin puguin liquidar articles de temporada a un preu més econòmic de l'habitual, alhora que beneficia el públic visitant amb productes de qualitat a bon preu. En aquest sentit, es podrà adquirir una àmplia gamma de productes alhora que es coneix més el comerç de Formentera.

El conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha manifestat que aquesta primera edició de la Fira d'Estocs de Formentera “és fruit d'aquesta col·laboració estreta que volem tenir amb la petita empresa de l'illa”. Així mateix, ha indicat que en total participaran vint establiments de tots els racons de Formentera i que l'aportació del Consell serà la contractació d'un parell de grups musicals de l'illa per amenitzar l'esdeveniment, a més de col·laborar amb la instal·lació d'una carpa perquè es puguin instal·lar les parades. “Aquest és un motiu més per a no sortir de Formentera per comprar, i tot el que es compra a Formentera cal recordar que redunda en la millora de l'economia local”, ha matisat el conseller.

El president de PIMEF, Pep Mayans, ha incidit en què la celebració d'aquesta primera Fira d'Estocs de Formentera és fruit d'un treball previ que es va realitzar l'any passat, especialment amb la creació de l'Associació de Botiguers, que es va materialitzar fa uns dies amb la presentació d'aquest nou col·lectiu.

Per la seua part la presidenta dels Botiguers, Lina Tur, ha qualificat de “molt bona” aquesta iniciativa i s'ha mostrat convençuda que serà un rotund èxit. Així mateix, ha dit que aquesta fira es complementarà amb una altra mena d'activitats lúdiques en el mateix jardí de ses Eres:

- Castells inflables i jocs infantils de 17 a 19 hores.

- Amenització musical en directe amb dos grups de música: The Mirror Three de 20 a 21 hores, i

Maya Alexander Quartet de 21 a 22 hores.

A més, com hi ha espai suficient, des de PIMEF han volgut donar l'oportunitat a les APIMAS que ho desitgin de poder col·locar taules de berenar per recaptar fons per a les excursions de fi de curs.

El Consell Insular de Formentera donarà finalment ajudes al lloguer de l'habitatge per valor de 52.140 euros

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha aprovat finalment ajudes al lloguer de l'habitatge per valor de 52.140 euros corresponents a l'any 2022, pràcticament el doble de les que s'havien concedit de manera inicial.

En total, s'han presentat 81 sol·licituds per rebre ajudes públiques al lloguer, de les quals 59 s'han denegat, 21 s'han acceptat i una està pendent que l'interessat presenti determinada documentació.

Totes les ajudes seran per un import de 2.640 euros, a excepció d'una que serà de 1.320 i una altra que ascendirà a 660 euros.

El Ple del Consell Insular de Formentera aprova una modificació de crèdit amb càrrec al romanent de Tresoreria d'1.150.000 euros

El Ple del Consell de Formentera ha aprovat el programa d'explotació de l'any 2023 del contracte subscrit entre el Consell d’Eivissa, el Consell Insular de Formentera i l'UTE GIREF per a la redacció dels projectes la construcció, la posada en funcionament i l'explotació d'algunes instal·lacions de tractament integral de residus previst en el Pla Director Sectorial de Gestió de Residus Urbans d'Eivissa i Formentera per un import d'1.643.852,91 euros, IVA no inclòs. Aquest import, segons ha explicat la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, correspon al pagament anual que ha de fer Formentera per afrontar les despeses de la gestió dels seus residus.

La proposta ha tirat endavant amb el vot favorable de l'equip de Govern i el Grup Socialista i l'abstenció del Grup Gent per Formentera.

L'equip de Govern ha donat compte així mateix al ple de l'acord d'acceptació de la consulta preliminar de mercat en relació a la construcció de la planta de valorització de residus de construcció i demolició.

El Ple ha aprovat també atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd als agents de la Policia Local Marcos Roig Ferrer i Pilar Daviu. Al primer dels policies se li concedeix la condecoració per la seua decisió, fermesa, determinació i valentia i per la seva tranquil·litat i calma davant una situació greu, que només amb una bona formació i un entusiasme professional va aconseguir que una persona romangués amb vida fins a l'arribada i assistència del personal sanitari especialitzat.

Quant a Pilar Daviu, se li atorga la distinció per la seua gran implicació, la seua calma i decisió, la seua fermesa, determinació i professionalitat, per la seua valentia i saber estar, i per la seua capacitat de conjugar tranquil·litat i calma amb la tensió i pressió del moment davant una situació tan greu com un intent de suïcidi d'un jove, alguna cosa que només una professional amb una gran formació és capaç d'afrontar.

També ha acordat atorgar la Medalla de Permanència de Segona a l’agent Javier Torrens per acreditar més de quinze anys de servei en qualsevol cos de la Policia Local havent tengut una trajectòria professional recta i justa, sense que tingui cap expedient disciplinari en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal. La proposta ha rebut el vot favorable unànime de tots els grups del Ple.

El Ple del Consell Insular de Formentera ha donat també llum verda a l'aprovació inicial a l'expedient de modificació de crèdit, amb càrrec al romanent de tresoreria, per a dotar al pressupost insular d'1.150.000 euros amb la finalitat de fer front a diversos pagaments de la institució. En aquest sentit el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, ha insistit que aquestes modificacions es deuen al fet que l'anterior equip de Govern va deixar completament esgotat el pressupost per a tot l'any 2023 “i bàsicament s'està usant els diners per a pagar factures provinents de la passada legislatura”.

S'aprova amb el vot a favor de l'equip de Govern i l'abstenció dels dos grups de l'oposició.

A proposta de la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació Ciutadana, Eva Nieto, el Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat ratificar la sol·licitud a UNICEF Espanya per a l'obtenció de la renovació del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, una proposta que ha comptat amb la unanimitat del Ple.

També a proposta de la Conselleria de Joventut el Consell ha aprovat inicialment el III Pla de la Infància i Joventut de Formentera 2023-2027. Un document en el qual es recullen propostes i accions per a la construcció d'un present i un futur adequat per als nens i joves de Formentera, com a integrants de la ciutadania.

El Consell Insular de Formentera inaugura l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Sant Ferran, que estarà operativa de dimarts a divendres

El Consell Insular de Formentera inaugurarà demà dimecres, a les 11 hores, la nova Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Ferran, que estarà situada a l’Espai Cultural de la localitat (antiga escola de Sant Ferran).

Aquesta oficina estarà operativa de dimarts a divendres de 9 a 14 hores i serà atesa per un funcionari de lOAC de Sant Francesc, “que és el mateix que es desplaça els dilluns a la Mola”, segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

El conseller ha indicat, així mateix, que l'obertura d'aquesta oficina no tendrà cap cost extraordinari per al Consell, ja que el local és propietat de la institució i la persona encarregada ja forma part de la plantilla del Consell. “D'aquesta manera donam servei i apropam l'administració al ciutadà en una població, i els seus voltants, que en les últimes legislatures s'havia sentit oblidada”, ha recordat Alcaraz.

A la inauguració d'aquesta nova oficina assistirà el president del Consell Insular, Llorenç Córdoba, que també és el conseller encarregat d'aquest nucli urbà.

Es posa en marxa Formentera Impulsa amb l'objectiu de millorar l'ocupació laboral a l'illa

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la primera reunió de la Xarxa de serveis públics empresarials Formentera Impulsa, una plataforma col·laborativa que reuneix un total de quinze entitats públiques i privades que gestionen i presten serveis destinats tant al teixit empresarial com a la població de l'illa en general en matèries com l'ocupació, la formació, l'autoocupació, l'emprenedoria, l'empresa local, el comerç o els mercats. El conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, ha recordat que la prioritat del Consell Insular de Formentera per a aquesta legislatura “és la col·laboració entre entitats privades i públiques per millorar l'ocupació de la gent que té feina a Formentera, millorar la inserció laboral de la gent que encara no té feina i millorar l'accés a les administracions de tot aquell que vol emprendre una nova empresa” amb la finalitat que tothom tengui igualtat d'oportunitats. Referent a l'àmbit educatiu, l'objectiu que persegueix Formentera Impulsa és que els cicles formatius i els certificats professionals que es duguin a terme “es facin sempre d'acord amb la demanda del sector empresarial de l'illa de Formentera”, ha subratllat Alcaraz.

Més articles...

Pàgina 2 de 9

2

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat

Informació del cobrament en període voluntari de tributs i altres ingressos del Consell Insular de Formentera (any 2010)

Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio