• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Oferta de feina de 4 places d’auxiliars d’informació del programa SOIB Reactiva

cartell 2021 auxiliar infoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que s’ha obert una nova convocatòria del programa SOIB Reactiva per treballar al Consell de Formentera durant quatre mesos. Aquesta convocatòria és de 4 places d’auxiliars d’informació per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites amb un mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir d’avui fins al dia 15 de maig: https://soib.es/es/soib-reactiva.

13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Astronòmica, una cita per als amants de les estrelles

foto 2021 ASTRO CLa presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha assistit avui a l’acte de presentació del Formentera Astronòmica, un esdeveniment que s’organitza per primera vegada i que vol aprofitar la poca contaminació lumínica que hi ha a Formentera “per observar les estrelles des de la posició privilegiada que ens dona la nostra illa”, segons ha destacat la presidenta. A l’acte també han estat presents la directora del Formentera Astronòmica, Alessia Comis, el president de l'Associació Astronòmica de Formentera, Santiago Jiménez i el tresorer de l’associació, Jordi Alemany que també col·laboren amb l’esdeveniment.

Alejandra Ferrer ha assegurat que aquesta primera edició se celebrarà en temporada baixa com tots aquests tipus d’esdeveniments, concretament entre l’11 i 13 de juny. El Formentera Astronòmica està adreçada al públic familiar, “per atreure a turistes amants de les estrelles, però també perquè puguin gaudir i descobrir d’aquest apassionant món, residents de la nostra illa i les seves famílies”.

L’organitzadora de l’esdeveniment, Alessia Comis ha explicat el programa en què hi ha xerrades, sessions d’observació nocturna guiades per experts, viatges intergalàctics amb realitat virtual, activitats i manualitats per a tota la família. A més ha destacat com un dels plats forts un sopar temàtic amb vista a les estrelles en un indret molt especial de Formentera que encara no ha desvelat.

Així mateix, des de l’organització s’ha detallat que vindran ponents de renom com Imma Aguilar Nàcher, directora general de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) o Carlos Briones, investigador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i pròxima. Durant les xerrades es parlarà sobre: si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials o veritat i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció. D’altra banda, també ha anunciat que es farà un concurs online de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i joves de fins a 20 anys que es farà a través de les xarxes socials.

Per la seva part, el president de l'Associació Astronòmica de Formentera ha agraït la creació d’aquests esdeveniment que obre noves oportunitats per la seva associació, i ha declarat que “bàsicament intentarem que les dos en què haurem d’explicar què hi ha al cel de Formentera siguin meravelloses”.

Teniu tota la informació sobre les activitats, els ponents i la programació completa al web https://www.formenteraastronomica.com/ca on també es poden fer les inscripcions. Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears (AETIB).

14 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Jazz Festival se celebrarà entre el 23 i el 26 de setembre

cartell 2021 formentera jazzEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que el Formentera Jazz Festival ja té dates, i tendrà lloc entre el 23 i el 26 de setembre. Després de la celebració el 2020 amb un programa exclusivament virtual, a causa de la crisi de la covid-19, aquesta setena edició del FJF combinarà un programa d’actes presencials amb algunes activitats virtuals.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha felicitat els organitzadors del festival per haver situat en aquesta edició la natura, i alguns espais icònics, com a eix vertebrador del festival, i ha recordat que “des de la institució donam suport a aquests tipus d’esdeveniments per millorar l’oferta cultural per als visitants i residents de l’illa”.

Per a la seva 7a edició, el FJF es reafirma en el seu objectiu de connectar el públic amb la naturalesa i la màgia de l’illa a través de la música en viu, segons expliquen des de l’organització. El festival tendrà un format híbrid en el qual combinarà actuacions presencials amb públic, des de llocs icònics de l’illa, amb transmissions en directe a través de connexions sonores, usant el ‘streaming’ com a eina de difusió.

A nivell sonor el Formentera Jazz Festival continuarà apostant per mostrar la intersecció del jazz en diferents gèneres musicals, incentivant de nou el talent nacional, així com el local de les Illes Balears. A més, impulsarà, mitjançant xerrades i tallers, i crearà diferents espais de reflexió, sobre els reptes de futur de l’illa i de la indústria musical en termes de sostenibilitat.

El Formentera Jazz Festival va néixer l’any 2015 de la mà del formenter Maxwell Moya, i des de la seva primera edició ha comptat amb el suport del Consell de Formentera.

Pròximament podreu trobar més informació sobre la programació del #FJF2021 en
www.formenterajazzfestival.info.


11 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Fotogràfica 2021 ja té dates per octubre i avança part de la seva programació

foto 2021 formentera fotografica AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que la 9a edició del festival de fotografia de Formentera, prevista per a aquest mes de maig, passarà a celebrar-se els dies 8, 9, 10, 11 i 12 d’octubre de 2021.

Cristina de Middel, Miss Beige, Sofía Moro i Fernando Maquieira compartiran escenari a Formentera junt amb d’altres referents del món de la fotografia i la cultura visual contemporànies. L’organització del festival anunciarà en breu més detalls sobre la programació, el període d’inscripció, el preu i els descomptes per a residents, entre d’altres promocions. Ara de moment ja es coneixen qui seran 6 dels ponents.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït que “un any més s’organitzi aquest festival que porta grans professionals i amants del món de la fotografia a la nostra illa, que es converteix en un escenari ideal per fer instantànies”.

Ponents
Cristina De Middel és una fotògrafa espanyola associada de l’agència Magnum desde 2017. Investiga l’ambigua relació que té la fotografia amb la veritat, qüestionant els estereotips que porten a difuminar la frontera entre la realitat i la ficció. Després de 10 anys com a fotoperiodista i com a fotògrafa humanitària, De Middel publica l’aclamada sèrie The Afronauts el 2012. Des de llavors ha produït més de 13 projectes i publicacions i ha rebut reconeixements com l’Infinity Award del ICP a NYC el 2012, o el Premi Nacional de Fotografia el 2017. El seu treball s’ha mostrat a més de 50 exposicions internacionalment, i forma part de col·leccions com la Tate Modern o la National Gallery de Victoria.

Ana Esmith és una periodista, performer i instagramer madrilenya coneguda rere el nom de Miss Beige. Esmith va estudiar Art Dramàtic a Londres, on va residir i treballar a l’escena londinenca com a creadora i directora durant més de 15 anys. La seva formació periodística i artística s’uneixen de la mà dins el camp de la performance amb Miss Beige, la seva primera exploració en un treball no verbal. Els rituals de l’aparença, l’estètica de l’artifici i la reflexió sobre el gènere formen part del rerefons conceptual del seu treball on allibera la imatge de la feminitat entesa com a construcció cultural basada en convencions arbitràries, imposades al llarg dels segles.

Sofía Moro és una fotògrafa freelance especialitzada en el retrat editorial. És col·laboradora habitual de les revistes Vanity Fair i El País Semanal, on ha publicat més d’un centenar de retrats i més de 20 reportatges de portada. Paral·lelament desenvolupa projectes més personals entorn als Dret Humans com és el cas del llibre ¿Quién merece morir? (2018) o l’exposició Cuidadoras (PhotoEspaña 2020). El 2010 va guanyar el primer premi del concurs Foto-Nikon, dins la categoria de retrat, i el 2019 va resultar finalista en el concurs internacional LensCulture Portrait Awards.

Fernando Maquieira és un músic i fotògraf espanyol especialitzat en fotografia d’art i arquitectura. Entre les seves múltiples publicacions cal destacar la Guía Nocturna de Museos, on planteja una nova mirada museística sota la influència de la nit i l’absència de llum. També adquireix rellevància el seu llibre Alucinosis (2018) inspirat en unes diapositives de viatges que tenia guardades en caixes de cartó, i que va trobar anys després plenes de fongs i bactèries degut a la humitat. Un estudi sobre l’atzar i el pas del temps ple de colors i formes psicodèliques que es va poder veure en format exposició durant la passada edició del festival Revela’t (2019)

Jon Cazenave és economista i artista visual. La seva aproximació a la fotografia parteix d'una perspectiva antropològica de caràcter íntim per després desenvolupar un llenguatge que incorpora signes i símbols ancestrals a la creació contemporània. Autor auster, silenciós, intens i sintètic, utilitza un procés basat en la recerca del coneixement a través del qüestionament introspectiu on la seva darrera finalitat és una millor comprensió del context que l'envolta. De 2007 a 2019 treballa en un projecte a llarg termini anomenat Galerna que publica el 2020 de la mà de l'emblemàtica editorial Éditions Xavier Barral i Dalpine.

Glòria Oyarzabal és una artista visual i fotògrafa, llicenciada en Belles Arts, programadora i cofundadora de la sala de cinema independent La Enana Marrón (Madrid, 1999-2009), diversifica la seva activitat professional entre el cinema, la fotografia i l'ensenyament. Viu 3 anys a Mali desenvolupant el seu interès per a la construcció de l'imaginari africà, els processos de colonització/descolonització, les noves tàctiques de colonialisme i les diverses veus al voltant dels feminismes africans. En 2017 realitza la residència artística “Ranchito Escorxador Nigèria” a Sud-Àfrica entre Madrid i “Art House Foundation Lagos” (Nigèria) que li permet desenvolupar la seva investigació sobre la colonització del concepte de dona. Entre els molts reconeixements que ha rebut destaca el Aperture Paris Photo Best Photobook of the Year Award 2020.

Formentera Fotogràfica és fotografia en família. Un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït conduïdes per grans noms de la fotografia contemporània. El festival està dirigit a professionals, estudiants i/o aficionats de la imatge amb ganes d’intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector en un entorn idoni com Formentera.

Des de 2013 el Formentera Fotogràfica ha comptat amb la presència de 75 fotògrafes i fotògrafs de referència com Alberto García Alix, Martin Parr, Joan Fontcuberta, Isabel Muñoz, Donna Ferrato, Eugenio Recuenco, Chema Madoz, Joana Biarnés, Colita, Manuel Outumuro, Samuel Aranda, Gervasio Sánchez, Antoine d’Agata, Manel Esclusa, Tino Soriano, Carlos Pérez Siquier i Cristina García Rodero, entre d’altres.

5 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà dissabte comença l’obertura gradual dels mercats artesans i artístics a Formentera

foto 2021 mercatsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que demà dissabte 1 de maig, comença l’obertura dels mercats artesans i artístics a l’illa de Formentera. Demà s’inicia l’activitat al mercat de Sant Francesc i al mercat des Pujols. El dia 15 de maig està prevista l’obertura del mercat de la Mola; el 29 de maig, el de Sant Ferran; i a principi de juny, encara amb data per confirmar, el de la Savina.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat: “En un principi, la previsió era obrir els mercats el 15 de maig, però s’ha atès la petició dels artesans de poder obrir una mica abans. Entenem que encara que en aquest moment no hi ha gaire activitat, també és important i necessari per a ells poder obrir i començar a fer feina”.

Els mercats romandran oberts fins al mes d’octubre, i enguany, igual que l’any passat, “el Consell de Formentera bonificarà el cent per cent de l’ocupació de via pública de totes aquelles parades que estiguin en sòl públic depenent de l’administració local”, ha assenyalat la consellera de Comerç, Ana Juan.

Respecte als horaris, s’aniran adaptant a la situació que marquin els protocols d’emergència sanitària, tant dels horaris comercials com pel que fa al toc de queda. Així, el mercat des Pujols començarà demà, de dilluns a diumenge, des de les 19 hores fins a les 22 hores. Mentre que el mercat de Sant Francesc mantindrà el seu horari habitual, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 hores.

30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 33 de 77

33

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)