• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

La temporada de mercats artesans i artístics a Formentera comença l'1 de maig

foto 2023iv mercats AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el pròxim dilluns 1 de maig, es comencen a obrir els mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. L'1 de maig s'inicia l'activitat als mercats de Sant Francesc i es Pujols; el dia 3 obrirà el del Pilar de la Mola; el dia 15 de maig, el de la Savina, i el 27 de maig, els mercats artesans i artístics de Sant Ferran.

La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que "els mercats són un valor diferencial de Formentera, de la nostra oferta turística i del nostre teixit productiu". Ana Juan ha destacat que "des de l'administració es continua treballant i s'impulsa i es valora l'ofici d'artesà, que precisament aquesta setmana ha tengut la tercera convocatòria de la legislatura de proves per obtenir les cartes d'artesà i de mestre artesà".

Horaris i dates:
Mercat artesà de la Mola. Dimecres i diumenges, de 16.30 a 22 hores. Del 3 de maig a l'11 d'octubre.
Mercat de Sant Francesc. Cada dia de 10 a 14 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat de la Savina. Cada dia de 10 a 24 hores. Del 15 de maig al 30 de setembre.
Mercat des Pujols. Cada dia de 19 a 24 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat artístic i artesà de Sant Ferran. Dijous, divendres i dissabtes de 20 a 24 hores. Del 27 de maig al 30 de setembre.
Mercat de segona mà de Sant Francesc. Dimarts i dissabte, d'11 a 14 hores. Tot l'any.


27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tornen els caps de setmana gastronòmics

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que tornen els caps de setmana gastronòmics. Els dies 28, 29, 30 d'abril i 1 de maig, i els dies 5, 6 i 7 de maig, al migdia i a la nit, quatre restaurants de l'illa oferiran menús gastronòmics a un preu tancat de 25 euros (beguda a part).

Són menús dissenyats especialment per a aquesta ocasió, alguns restaurants opten per fer les receptes tradicionals i altres en fan una versió renovada, interpretacions de la cuina típica de l'illa, i aporten una visió creativa sovint des de l'òptica de la cuina d'autor a un preu accessible.

Teniu la informació i els contactes al web de Turisme.


26 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv caps de setmana

Set aspirants en una nova convocatòria per obtenir les cartes d'artesà de Formentera

foto 2023iv artesa AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que aquesta setmana s'han fet les proves d'una nova convocatòria per obtenir les cartes d'artesà. En total, s'han presentat set persones que opten a aconseguir nou cartes d'artesà d'oficis de passamaneria, bijuteria, vidriera de forn, teixidora de punt, modista, assecadora de flors i decorador d'objectes. Entre els aspirants també s'ha presentat un artesà a la prova de mestre de paret seca.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat "l'interès dels artesans de Formentera a créixer i formar-se en el seu ofici, que demostra que es tracta d'un sector molt viu que hem de protegir i impulsar".

Els aspirants han de superar una prova avaluada per la ponència tècnica d'artesania, presidida pel tècnic de Patrimoni, Jaume Escandell, i formada per tècnics del Consell i mestres artesans. En aquesta avaluació, els aspirants elaboren el producte del qual es volen especialitzar en el seu taller, mentre els membres del tribunal observen els mètodes de treball i fan preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració. A més, els aspirants han de tenir coneixements dels temaris base, depenent de si s'opta al títol d'artesà o de mestre artesà, com ara nocions bàsiques de l'ofici, eines, utillatge i maquinària propis de l'ofici, origen dels materials utilitzats, procés de preparació, manipulació, elaboració i acabat, o seguretat i higiene pròpies de l'ofici, entre d'altres.

Després de la darrera prova celebrada el passat mes de novembre, que varen atorgar una carta de mestre artesà i set d'artesans, Formentera compta amb seixanta-vuit artesans amb carta, onze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

26 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera rep el premi dels lectors del "National Geographic" a la millor destinació de platja d'Espanya

foto 2023iv NG 1La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha recollit aquesta tarda el premi per a Formentera a la millor destinació de platja d'Espanya en la primera entrega de premis dels lectors de Viajes National Geographic, celebrada a Madrid.

Alejandra Ferrer ha agraït als lectors aquesta distinció per a Formentera, "que ens encoratja a seguir protegint l'illa i que ens fa especial il·lusió perquè ve d'un mitjà que també fomenta la protecció del territori i que té lectors amants de la natura i conscienciats amb la cura del medi ambient".

De fet, segons expliquen des de la capçalera, les destinacions han set guardonades en reconeixement de la seua sostenibilitat, excel·lència i aposta per la genuïnitat. Després d'un procés de selecció realitzat per experts, hi va haver cinquanta-cinc finalistes, durant un mes milers de lectors han votat i com a resultat hi ha hagut deu guanyadors i quatre mencions especials.

Millor destí de platja d'Espanya: Formentera
Formentera té fama al Mediterrani gràcies a l'esforç que dedica a preservar les platges, els fons marins i les tradicions que la fan única. La protecció mediambiental i la difusió dels seus valors l'han convertit en un destí sense comparació, segons han explicat a la gala.

Altres premis
Millor destinació internacional: Japó
Millor destinació llatinoamericana: Costa Rica
Millor destinació europea: Escòcia
Millor destinació natural d'Espanya: La Palma
Millor destinació urbana d'Espanya: León
Millor destinació gastronòmica d'Espanya: Burgos
Millor ruta gastronòmica d'Espanya: ruta del formatge idiazàbal, entre d'altres.

25 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Zen Kids & Families se celebra el pròxim 1 de maig i serà gratuït per als residents de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el pròxim 1 de maig se celebrarà per primera vegada el Formentera Zen Kids & Families. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha convidat totes les famílies de l'illa que hi estiguin interessades a inscriure's en aquestes jornades que seran gratuïtes per als residents de Formentera. Alejandra Ferrer ha destacat que enguany "el Formentera Zen es torna a celebrar abans de la temporada per atreure visitants durant aquestes dates, però també per oferir una possibilitat d'oci saludable tant als visitants com a la població de l'illa, i ara, amb la novetat de Kids & Families, també als infants".

El Formentera Kids & Families forma part del Formentera Zen, que se celebra la pròxima setmana, els dies 28, 29 i 30 d'abril. Aquest és un esdeveniment que té per objectiu fomentar el benestar de les persones, està promogut pel Consell Insular de Formentera i organitzat per Puro Bienestar. La seu central de l'esdeveniment serà Gecko Hotel.

Programa Formentera Kids & Families

La trobada comptarà amb:
La pediatra Anna Estapé, que oferirà la ponència "En la consulta de pediatria: alimentació, primers auxilis i son", en què analitzarà les preocupacions dels pares en relació amb la criança dels fills, com ara el son infantil, l'alimentació, les malalties freqüents o l'ennuegada.

Per part seva, la psicòloga infantil Carmen Esteban impartirà el taller "La disciplina positiva també és dir no: gestió de les emocions i de les pantalles en nens i adolescents", una lliçó sobre com abordar la gestió emocional dels fills, adequar els ritmes i entendre les diferències entre càstigs i límits, així com entre lloar i encoratjar als fills. També s'abordarà la problemàtica de l'abús de les pantalles en la infància i com gestionar-les de manera responsable a casa.

Finalment, Raquel López, llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport guiarà els assistents en la classe magistral "La importància de cuidar-nos per a cuidar i pràctica familiar de fitness". Oferirà consells per a l'enfortiment del sòl pelvic tant en dones com en homes), a través de la realització d'exercicis posturals hipopressius, i donarà pas a una pràctica de fitness on pares i fills gaudiran dels avantatges i de la diversió de fer esport en família.

La jornada tendrà lloc a la plaça de la Constitució de Sant Francesc el pròxim 1 de maig, que és festiu. Les inscripcions es poden fer al web www.formenterazen.es.

Programa Formentera Zen
El Formentera Zen nclou sessions multidisciplinàries on s'abasten totes les dimensions de l'ésser humà (física, intel·lectual, mediambiental i social) per viure d'una manera més sana, saludable i equilibrada.

Durant l'esdeveniment hi participaran els següents professionals: Alejandra Vallejo-Nágera (psicòloga), Natalia Zubizarreta (interiorista), Sari Arponen (doctora en Ciències Biomèdiques), María Casado (experta en benestar integral), Enric Sánchez (periodista i podcaster), Cristina Martínez (doctora en Psicologia), Miguel Trainer (entrenador personal) i Cristina Boscá (presentadora de ràdio), Alessandra Oram (professora de ioga procedent de Hong Kong), Vicky Gómez (artista, ballarina i coreògrafa), Amelia Platón, (farmacèutica, nutricionista i exconcursant de Masterchef) i Laura Cámara (infermera i sexòloga).

Les inscripcions per al Formentera Zen general es poden fer també al web www.formenterazen.es. En aquest cas, els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte.

Neteja de platges i mural d'art plàstic
Com a novetat, en aquesta edició del Formentera Zen 2023 es farà una acció de neteja de platges amb l'objectiu de conscienciar tots els assistents; així com un taller sobre la cura del medi ambient i la salut, i es donaran claus per millorar el reciclatge. També es farà un mural d'art plàstic amb els residus recollits.

Des de l'organització s'agraeix als col·laboradors el seu suport, Cabreiroá, Grupo Cala Saona, Trasmapi, Cöel, Freshly Cosmetics, Gecko Hotel, Etnia Cosmetics, Naranjas Ribera, Pure Niche Lab, Komvida i Natura Bissé.

19 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv formen zen kids

Més articles...

Pàgina 5 de 77

5

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)