• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera participa en les jornades 'Transitar cap a la sostenibilitat' del CES

foto 2023ii cesLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha participat en les jornades "Transitar cap a la sostenibilitat" a la Cambra de Comerç de Mallorca organitzades pel Consell Econòmic i Social de les Illes Balears. En concret, la responsable de Turisme i de l'Observatori de Dades ha format part de la taula rodona: Capacitat de càrrega i fet insular, per tractar les problemàtiques relacionades amb l'insularitat d'un territori i la dinàmica econòmica, social, mediambiental i demogràfica a les Illes Balears, que va tenir lloc ahir a la tarda.

Alejandra Ferrer va exposar tota feina i les dades que s'estan recollint des de l'Observatori de Dades de Formentera que "són necessàries per poder prendre decisions de futur que ens ajuden a posar en relleu les problemàtiques que tenim a Formentera per la triple insularitat, sobretot en relació amb el preu i costos de vida". La vicepresidenta també va traslladar la importància de què Formentera compte amb serveis propis a l'illa, i si no es poden donar compensar els sobrecostos, com és el cas dels estudiants que han de sortir de l'illa per cursar els seus estudis superiors.

Pel que fa a la capacitat de càrrega, Alejandra Ferrer va parlar sobre el projecte formentera.eco, de regulació d'entrada de vehicles. "Un exemple de què sí que es poden prendre mesures per regular la capacitat de càrrega", segons va destacar. "Ara, aquesta regulació s'hauria de fer extensiva a les nostres costes, que clarament tenen la seua capacitat de càrrega superada, però necessitam la col·laboració de totes les administracions implicades perquè el trànsit cap a unes illes sostenibles sigui real", segons va concloure.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'AETIB presenta a Formentera el marc per a la creació d'un sistema d'intel·ligència turística de les Illes Balears

foto 2023ii intel turistica BL'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha presentat avui a Formentera els treballs de definició d'un marc per a la creació d'un sistema d'intel·ligència turística de les Illes Balears. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha set l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte, que també ha comptat amb representants del sector turístic i de les forces i cossos de seguretat, així com amb el director gerent de l'AETIB, Francesc Mateu.

Alejandra Ferrer ha explicat que l'any 2018 Formentera va obrir el seu propi Observatori de dades amb diferents visions que "no són exclusivament turístiques i que serveixen per guiar-nos en la presa de decisions, per continuar en el camí de la sostenibilitat i aconseguir una economia circular". A més, aquestes dades "també ens ajuden a conèixer les necessitats de la ciutadania i els efectes que tenen les visites turístiques en la seua qualitat de vida".

La vicepresidenta i responsable de Turisme ha parlat sobre la importància de tenir i compartir dades segregades per illes. En aquest sentit, cal destacar que aquest nou sistema d'intel·ligència turística permetrà compartir les dades, a més de crear-ne de noves. Alejandra Ferrer ha destacat aspectes mediambientals que necessiten dades contínues i actualitzades com "el nombre de fondejos i de trànsit marítim al voltant de la costa, el preu de l'habitatge, el cost de la vida a l'illa o la petjada de carboni i la pujada del nivell del mar".

"Només amb tota aquesta informació podrem continuar prenent mesures com a Consell i també demanar a les autoritats competents actuacions contundents per fer front i arribar als objectius que estableix l'agenda 2030 amb la finalitat d'aconseguir l'equilibri econòmic i mediambiental que ha de tenir repercussió directa en el benestar social", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Per la seua part, el director gerent de l'AETIB, Francesc Mateu, ha declarat que per crear el marc per desenvolupar el sistema d'intel·ligència de les Illes Balears "ens hem reunit amb un centenar d'entitats entre públiques i privades per demanar quines dades tenen i què necessiten, perquè segons les necessitats dissenyarem el sistema d'intel·ligència turística". Es preveu que el sistema estigui a disposició del públic a finals del 2024 a través d'una plataforma en línia.

13 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona a la BIT de Milà per atreure visitants en els extrems de la temporada

foto 2023ii bitEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, participarà entre aquest diumenge 12 i dimarts 14 de febrer en la fira BIT (Borsa Internacional de Turisme) de Milà. Formentera hi està present amb un estand on mostrarà els seus encants al públic directe en el primer dia de la fira; les altres dues jornades es promocionarà davant el públic especialitzat com operadors turístics, premsa i agents de viatge.

Formentera promocionarà davant el públic italià l'oferta dels mesos de temporada baixa. Es mostrarà l'illa com una destinació sostenible en què es poden fer activitats culturals, esportives, patrimonials i gastronòmiques, sempre en contacte amb la natura. Les rutes verdes i ornitològiques són uns altres atractius que també s'hi promocionaran, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

"Amb la participació en aquesta fira se cerca preservar un turisme que tradicionalment ha set fidel a Formentera, i també atreure el públic familiar o el tipus de visitant respectuós amb la natura i les tradicions de l'illa", segons ha afegit Alejandra Ferrer. Durant la passada temporada, el mercat italià va ser el segon per darrere de l'espanyol, i ha representat el 28,01 %, mentre que el nacional ha representat el 39,28 %.

10 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera disposarà de les dades d'una de les principals companyies de targetes de crèdit per aconseguir informació en relació a la despesa dels seus visitants

foto 2023i dades mastercardEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha arribat a un acord amb Mastercard per obtenir dades de la despesa segmentada per gremis que han fet els visitants de Formentera de forma digital durant aquest 2022 a través de targetes d'aquesta companyia. Les dades, que són totalment anònimes, seran comparades amb les del 2019 (any precovid).

"D'aquesta manera pretenem obtenir informació objectiva sobre quines son les preferències dels nostres turistes, on consumeixen, què consumeixen i en quins moments, així podrem saber quina és la despesa real per dia i a més d'extreure altres informacions interessants per a l'Observatori pel que fa al cost dels béns i serveis a l'illa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

A hores d'ara, les dades que ofereix Mastercard són de turistes internacionals, que són els que més fan servir aquest tipus de targeta. Des de l'àrea de Turisme ja s'està treballant per arribar a acords similars amb VISA i ampliar la informació del públic nacional.

Despesa
Segons les dades del baròmetre de satisfacció turística, aquesta temporada 2022, la despesa mitjana ha set similar a l'any anterior, entorn dels 98 euros. Altres dades d'Ibestat parlen d'una despesa de 173 euros per dia a les Pitiüses.

Com ha destacat la consellera, "amb aquestes nova informació de Mastercard des de l'Observatori es disposarà de dades objectives, no tretes d'enquestes que sempre són dependents de les preguntes que es realitzen i també de la memòria immediata de qui respon". Ha afegit que "analitzant aquestes dades podrem comparar-les, millorar-les i ampliar la informació sobre la despesa i les preferències d'una part important dels visitants". En els pròxims mesos aquesta informació es compartirà amb el sector i es publicarà a la web de l'Observatori.


26 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de Madrid Fusión amb la presència de cinc restauradors i sis productors locals de Formentera

foto 2023i madrid fusion bAvui s'ha iniciat el congrés gastronòmic Madrid Fusión que se celebra al recinte firal d'Ifema fins al pròxim dimecres 25 de gener. A la fira es promociona el producte local i la gastronomia de Formentera, els restauradors de l'illa faran mostres de cuina i s'oferirà degustacions dels productes locals.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer també assisteix a la fira i ha fet una valoració molt positiva del primer dia d'obertura: "hem pogut comprovar com molta gent s'ha interessat per la nostra destinació i la nostra cuina i producte local". En aquest sentit, ha volgut agrair la participació dels restauradors i productors "per ajudar-nos a promocionar el nostre món gastronòmic en una de les fires de més rellevància estatal i on queda clar que aquest és un valor afegit i un reclam per als nostres visitants que, a més, reforça la nostra singularitat i identitat pròpia".

Estand propi
Formentera disposa d'un estand amb informació relativa a la destinació, que fa especial incidència en el món gastronòmic. Així mateix, hi ha informació de la campanya de l'àrea de Medi Rural "De Formentera amb molt de gust" per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local, així com del mapa Formentera Slow Food, que localitza els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa i el llibre de receptes "Sabors de Formentera". D'altra banda, hi ha una zona on es fan projeccions de vídeos i una petita zona de reunió per realitzar entrevistes amb agents de viatge, premsa o explicar els productes al públic directe.

Mostres de cuina i degustacions de producte local
Sota l'eslògan "Formentera per menjar-se-la", avui dilluns 23, dimarts 24 i dimecre 25 de gener els restaurants Can Pasqual, Tanga, Capri, Capritxos i Quimera fan mostres de cuina en directe ajuntant la cuina tradicional de Formentera amb productes de la terra, sempre amb un toc de modernitat per innovar en els plats. Així mateix, es fan degustacions de productes locals com ara vi (bodega Terramoll i bodega Es Cap), oli (Sa Tanca des Clot), pa (can Manolo), peix sec (Peix Sec Formentera), sobrassada (Carnisseria San Francisco) i sal líquida (Salines de Formentera). Els alumnes del mòdul de restauració de l'IES Marc Ferrer ajuden a servir les creacions culinàries i els productes locals a més de traslladar la seva història i detalls concreta a tot qui s'apropi a l'estant.


23 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 75

7

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)