• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

El Consell organitza al novembre un cicle de tallers per impulsar el comerç de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, ha organitzat per al pròxim mes de novembre un cicle de tallers per impulsar el comerç de Formentera que forma part del Pla per a l'enfortiment del comerç que s'ha presentat enguany. La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que l'objectiu d'aquests tallers és "posar noves eines i idees a l'abast dels comerciants de Formentera per millorar la seua competència".

La consultoria Focalizza, encarregada de l'elaboració del Pla i especialitzada en el desenvolupament de l'activitat comercial, impartirà aquests tallers que se celebraran de manera telemàtica. El primer dels tallers, Competències i habilitats digitals per a la gestió d'un punt de venda, s'impartirà els dies 7 i 9 de novembre; el següent, Estratègies de màrqueting per a la gestió d'un punt de venda, serà el 14 i el 16 de novembre, i el tercer i últim, Deu accions per fidelitzar la clientela a l'illa, està programat per als dies 21 i 23 de novembre.

Tots els tallers s'impartiran de manera telemàtica en horari de 14 a 16 hores. Per a més informació i inscripcions: mercats@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 275 ext. 2.

El Pla d'enfortiment comercial de Formentera planteja les següents línies estratègiques: impulsar la planificació de l'activitat comercial, impulsar la competitivitat del comerç de l'illa, preservar el model de proximitat, i promoure i regular l'espai comercial. Ana Juan ha recordat que l'elaboració i desenvolupament d'aquest Pla "recull els suggeriments i les inquietuds del sector comercial de l'illa".

31 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x programa formatiu

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el Formentera Zen, una proposta de benestar i desconnexió

foto 2022x for zen BAquest passat cap de setmana s'ha celebrat la vuitena edició del Formentera Zen. Aquest esdeveniment de benestar s'inclou dins les activitats de la campanya Descobreix Formentera a l'octubre, promogudes pel Consell Insular de Formentera, i ha set organitzat per Puro Bienestar. Més de cent cinquanta persones han participat en el certamen que compta amb experts en psicologia positiva, intel·ligència emocional, autoconeixement, hàbits saludables, nutrició, fitnes, dansa, neurociència, autocura i bellesa, somni i descans, bany sonor, ioga i meditació.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que molts dels participants del Formentera Zen, venen a la nostra illa de diferents punts de la geografia espanyola, però també de fora de les nostres fronteres (Itàlia, Suïssa, Bèlgica i Alemania). "Ho fan durant la temporada baixa en un moment en què es pot estar més en contacte amb la població de l'illa i també la seua natura, i aprofiten per assistir a unes jornades que posen la persona en el centre, per millorar el benestar del cos i la ment", segons ha destacat Ferrer que ha afegit que "a les xarxes socials dels ponents i participants ha ressonat el nom de Formentera lligat al món del benestar, la salut i la natura".

En la celebració d'aquest 2022 s'ha dissenyat un programa amb sessions multidisciplinàries que abasten totes les dimensions de l'ésser humà (física, intel·lectual, mediambiental i social). Així, professionals de la talla de Marta Verona (Masterchef 6), Cesc Escolà (Operación Triunfo i Muévete en casa), Jana Fernández (El Podcast de Jana Fernández), Marta Romo (Entrena el teu cervell), Marc Oromí (The Massage House), Júlia Rovira (Vadesabores) i Teresa Arnandis (Ladyscience). També han participat en el Formentera Zen 2022 la psicòloga Elena Puig; l'artista resident a Londres Diana Pintado; l'alquimista musical José Manuel Martínez, i el professor de ioga d'origen grec Yiannis Mukta Om.

"Quan el somni millora, tot millora"; "Supera els límits de la teua ment"; "El poder de l'automassatge. Una relació d'amor propi"; "Supernutrició. Nodreix-te de manera saludable, plaent i eficient"; "Coneix el teu cos per entendre'l i cuidar-lo"; "Consciència i ego", i "Hola, com va? Parlam?" són els títols de les sessions que han configurat el programa de benestar holístic. A més, durant el Formentera Zen 2022 també ha tengut lloc una sessió de cuina en directe de receptes de temporada amb producte local i dos classes magistrals: dansa fitnes i dharma ioga.L'esdeveniment s'ha celebrat al Gecko Hotel & Beach Club i compta amb la col·laboració de Sa Pedrera Suites & Spa, Trasmapi, Proauto Rent a Car, La Fabrica Artigianale i Clinique.

17 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera recupera part de la seua història a través de vídeos de realitat virtual

foto 2022x ca na costaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha presentat avui els vídeos de realitat virtual augmentada sobre el Sepulcre Megalític de Ca Na Costa i la Història de les Salines per recuperar i compartir aquesta part de la història de l'illa mitjançant una reconstrucció virtual en 3D.

"L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'anirà implementant en més llocs de valor patrimonial i històric, és transportar al visitant a una altra època, recreant l'ambient. Gràcies a la tecnologia mòbil es podrà veure en el present com era la vida en el passat", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. Així mateix, "aquesta és una eina més per atreure visitants fora de la temporada alta i oferir-los diferents activitats que, com en aquest cas, els apropen a les nostres arrels", ha afegit.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l'àrea de Patrimoni i també de l'historiador Santiago Colomar, que han ajudat amb l'aportació de la informació històrica. Colomar ha celebrat que "aquests vídeos de realitat virtual apropen la nostra història tant als residents com als visitants, i posen en valor aquesta part del patrimoni". En aquest sentit, l'historiador, al qual s'ha agraït la seua col·laboració, espera que la iniciativa segueixi endavant per "descobrir més històries del nostre passat".

El cap de Promoció, Carlos Bernús ha explicat que els vídeos es promocionaran en la web de Turisme i en les Oficines d'Informació Turística, així com en els actes promocionals . També es poden trobar al canal de YouTube de Turisme de Formentera, traduïts en tres idiomes, català, castellà i anglès.


11 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera assisteix a la II Convenció de Turespaña i planifica la seua promoció per a la pròxima temporada

foto 2022x convencio tourespanaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, és present avui a la II Convenció Turespaña, la governança del turisme, que té lloc entre el 3 i el 5 d'octubre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Els primers dos dies de la fira s'han fet ponències i taules redones sobre actualitat turística, bones pràctiques, sostenibilitat i intel·ligència del mercat. Així mateix, s'ha fet un avanç de la planificació del pròxim exercici per part de Turespaña.

Avui dimecres 5 d'octubre s'estan celebrant reunions tècniques entre responsables de la Secretaria d'Estat de Turisme, Turespaña i els consellers de Turisme a l'exterior amb representants de les destinacions. En aquest sentit, el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, es reunirà amb 35 d'aquests representants per presentar la destinació de Formentera i fer una planificació d'accions promocionals per al 2023.

Entre els principals contactes destaquen les trobades amb els consellers de Turisme d'exterior de Turespaña dels països escandinaus, la Índia, Singapur, Tokio, Bombai o Nova York, així com d'Itàlia, França o Alemanya, entre d'altres. "Aquestes trobades ens ajuden a dirigir la promoció de la pròxima temporada, amb l'orientació dels agents de Turespaña, per veure on hem d'enfortir la nostra presència, així com poder fer promoció conjunta per abaratir costos", segons ha explicat Bernús.

A la convenció, el cap de Promoció també ha explicat als representants de l'àrea de coneixement i estudi de Turespaña la feina que es fa des de l'Observatori de Dades de Formentera per millorar la coordinació amb els representants estatals i així elaborar un pla estratègic en concordança amb l'agenda 2030.


5 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Agents de viatges i de premsa coneixen els encants de Formentera en temporada baixa per ajudar a allargar la temporada

foto 2022ix agents viatgeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que durant aquesta setmana i la passada s'està fent promoció de l'illa a través de viatges de premsa i agents de viatge que visiten la nostra destinació per conèixer de primera mà els seus encants en temporada baixa.

"L'objectiu és promocionar el mes d'octubre, així com la resta de mesos de temporada baixa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. En la segona meitat de setembre s'han realitzat viatges de premsa amb periodistes de mitjans especialitzats en el mercat francès i també a agents de viatge d'Holanda, França, el Regne Unit, Alemanya, els països nòrdics i els Estats Units.

Descobrint l'illa fan un recorregut per les principals platges i el Parc Natural de ses Salines, han visitat els mercats, fet tasts de vins i se'ls apropa la gastronomia, patrimoni i cultura, a més de gaudir d'activitats esportives i d'oci, entre d'altres. "D'aquesta manera, veuen en primera persona les múltiples possibilitats que ofereix Formentera, a banda del sol i la platja, i també els hi traslladem la necessitat de protegir el nostre entorn i els presentam els diversos projectes que tenim en marxa", ha destacat Alejandra Ferrer.

Així mateix, ha vengut un representant d'Àsia i del Pacífic, per promocionar Formentera al Japó, Singapur, Austràlia i Nova Zelanda. "Els visitants procedents d'aquests mercats poden contribuir a allargar la temporada, així com el temps d'estada a l'illa, perquè fan viatges més llargs i estan interessats en les activitats que es poden realitzar fora de la temporada d'estiu", segons ha conclòs la consellera, que ha agraït als empresaris locals la col·laboració amb aquesta iniciativa.

29 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 71

7

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)