• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera Fotogràfica celebra el dècim aniversari entre el 26 i el 29 de maig amb un gran cartell de professionals de la imatge

foto 2022 ff AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el festival Formentera Fotogràfica celebra el seu desè aniversari a Formentera del 26 al 29 de maig amb més de vint professionals de la imatge en cartell. Durant quatre dies a professionals i aficionats de la cultura visual contemporània, fotògrafs, cineastes, comissaris, editors, periodistes, escriptors, llibreters i professionals de la imatge fixa i en moviment es reuneixen a la nostra illa.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat la gran qualitat dels ponents d'aquesta desena edició que també compta amb una exposició molt especial que es podrà veure des de mitjans de maig fins a final de juny a la plaça Europa des Pujols. "Un any més, amb aquest festival fotogràfic tornam a posar Formentera en el centre de l'escenari de la fotografia nacional i a més també hem aconseguit portar una mostra de fotografia de gran qualitat de la què podran gaudir tant residents, com turistes, als quals oferim un esdeveniment fora de temporada alta perquè ens visitin ", ha afegit Alejandra Ferrer.

Exposició

En el marc del Formentera Fotogràfica arribarà a l'illa l'exposició "50 fotografies amb història". Una mirada a la història de la fotografia a Espanya dels últims vuitanta anys, comissariada per José María Díaz-Maroto i Gonzalo Revidiego. La mostra col·lectiva a l'aire lliure recorre vuit dècades de la fotografia a Espanya a través de cinquanta fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional, des dels mestres de les primeres dècades del segle XX a les propostes més actuals. La mostra està organitzada per Acción Cultural Española (AC/E), el Consell de Formentera i Formentera Fotogràfica. Entre la selecció de fotògrafs es troben disset Premis Nacionals. L'exposició ofereix l'oportunitat al visitant de fer la visita guiada a través del seu telèfon mòbil gràcies als codis QR, situats a cada fotografia.

Programació

La Sala de Cultura de Sant Francesc (Cinema) es convertirà en l'epicentre del festival, amb ponències, xerrades i projeccions de temàtica diversa com els conflictes bèl·lics, els drets humans, la situació de la dona, els moviments de població i el medi ambient, entre d'altres. Hi participaran fotoperiodistes com ara Emilio Morenatti (Premi Pulitzer, 2021) i Santi Palacios (Premi Nacional de Fotoperiodisme, 2015 i 2016). A més de les deu xerrades i ponències programades, els assistents al festival podran participar en les sessions pràctiques que es realitzaran en diferents ubicacions de l'illa, tant interiors com exteriors.

Les inscripcions ja es poden realitzar al web on trobareu el programa complet, https://www.formenterafotografica.com. Els residents de Formentera tenen un descompte del 50 %.

Homenatge a Ramón Masats

Dins les activitats es farà un homenatge a Ramon Masats (Premi Nacional de Fotografia, 2004) conduït pel periodista Chema Conesa, guardonat recentment amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts pel Ministeri de Cultura. Tots dos repassaran tota la seva trajectòria humana i professional a través de la projecció de part de la seva obra, el seu arxiu íntim i la seva bibliografia.

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït, que són conduïdes per grans noms de la fotografia i de la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i aficionats de la imatge amb ganes d'intercanviar experiències amb els agents del sector fotogràfic en un entorn idoni com Formentera.

5 d’abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ff

La segona edició del Formentera Astronòmica, una nova cita per als amants de les estrelles

foto 2022 f astronomica BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta la segona edició del Formentera Astronòmica que aquest any tendrà lloc entre el 6 i el 8 de maig. El Formentera Astronòmica està adreçat al públic general, residents i turistes que vulguin descobrir part d'aquest apassionant món amb les seues famílies, parelles o amics.

"Després de la bona acollida de l'edició passada, i tenint en compte que Formentera té una posició privilegiada per observar les estrelles, des del Consell tornam a impulsar aquest esdeveniment", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, que ha assenyalat que, a més, "s'organitza just a l'inici de temporada per atreure visitants oferint una proposta astronòmica única".

Aquesta segona edició, segons ha declarat la directora del Formentera Astronòmica, Alessia Comis, "hem preparat un programa molt complet que permetrà als visitants fer una escapada romàntica per gaudir d'aquest esdeveniment o passar uns dies en família". La directora ha afegit que espera que així ho reflecteixin els periodistes que cobriran el Formentera Astronòmica per donar-li més visibilitat. L'objectiu és arribar als cent inscrits.

Programa

La part diürna de l'esdeveniment tendrà lloc a Sant Francesc, les xerrades es faran a un hotel i els tallers a la plaça de la Constitució. Es tornaran a fer tallers infantils, que seran de lliure accés per als residents. Tendran lloc de 10.00 h a 14.00 h divendres, dissabte i diumenge perquè les famílies de Formentera i les escoles hi puguin participar. D'altra banda, es tornarà a fer el concurs de dibuix per a infants entre 0 i 14 anys titulat "El turista de les estrelles". Els dibuixos es poden presentar fins al 6 de maig a concurso@formenteraastronomica.com.

La part nocturna es farà en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i se fusionarà amb la gastronomia, hi haurà dos sopars temàtics amb observació d'estrelles, els participants podran viatjar a l'espai a través dels telescopis i es farà un taller de fotografia nocturna.

Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Luisella Giulicchi, presidenta de Women in Aerospace; Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d'INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l'espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB, i Guillermo De Haro, escriptor al Jotdown i professor de la IE Business School.

L'Associació Astronòmica de Formentera tornarà a col·laborar en l'esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis es podran fer dues sessions nocturnes d'observació del cel a les quals podran participar, amb reserva prèvia, totes les persones interessades. L'Associació d'Astronomia serà la responsable de revelar els millors punts d'observació dels astres a l'illa.

Tota la informació sobre les activitats, els ponents i la programació completa es pot trobar al web https://www.formenteraastronomica.com/ca, on en també es poden fer les inscripcions. El preu del certamen és de 100 € per a adults i 50 € per als infants, els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Els residents també es podran inscriure per fer només les sessions d'observació. Cal destacar que hi ha un descompte afegit si les inscripcions es fan abans del 15 d'abril.

29 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 f astronomica

Formentera presenta accions promocionals a Portugal i Barcelona

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa sobre les accions promocionals que està duent a terme aquesta setmana a Portugal i Barcelona. Entre demà dimarts 29 de març i el dijous 31 de març Formentera participarà en tres roadshows promocionals a les ciutats de Lisboa, Porto i Coïmbra (Portugal).

"En aquests esdeveniments la destinació estarà present amb un estand on s'atén els agents de viatges, operadors turístics i sector professional i se'ls apropa tota la informació necessària perquè coneguin de primera mà des de com arribar i fer reserves, fins als esdeveniments culturals i esportius que hi ha a la nostra illa en pre i post temporada", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. També es presenten les rutes ornitològiques i patrimonials així com les accions que Formentera ha dut endavant "per ser una destinació més sostenible i en què el viatgers tenen una experiència única en contacte amb la natura", ha afegit Alejandra Ferrer.

Aquestes accions reforcen la promoció que ja es va fer de la destinació Formentera en el mercat portuguès amb la participació en la Fira Internacional de Turisme de Lisboa BTL (Borsa de Turisme de Lisboa) que va tenir lloc entre el 16 i el 20 de març, "ja que és un mercat que en les darreres dos temporades ha incrementat la seua presència a la nostra illa", segons la responsable de Turisme.

Promoció nacional

D'altra banda, entre el 29 i el 3 d'abril Formentera participarà en dues fires promocionals a Barcelona. Per una banda, entre el 29 i el 31 de març, i juntament amb el sector de busseig, Formentera estarà present en la Mediterranean Diving Show. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha destacat que "volem promocionar Formentera com una destinació ideal per la pràctica del busseig ja que hem d'aprofitar l'avantatge que ens donen les nostres aigües transparents i a la vegada conscienciar de la necessitat de protegir-les per poder continuar gaudint d'elles".

En darrer lloc, entre l'1 i el 3 d'abril, es promocionarà l'illa, en la fira BTravel de Barcelona. Formentera comptarà amb un estand on igual que a Portugal es promocionaran els esdeveniments de fora de temporada i Formentera com a una illa sostenible que cerca un turisme respectuós.

28 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 diving show

Formentera celebra la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria

foto 2022 fira ocupacioEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria, organitza el pròxim 7 d'abril la primera Fira d'Ocupació i Emprenedoria de l'illa que ha set presentada avui per la presidenta del Consell i responsable de l'àrea, Ana Juan; la directora insular del SOIB d'Eivissa i Formentera, Dolors Roig, i el cap d'estudis d'FP i responsable de l'Aula d'Emprenedoria de l'IES Marc Ferrer, Pepe Salvador Puig, que col·laboren en l'organització. La fira se celebrarà al Jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur 'Gabrielet' de 9.00 hores a 15.00 hores i comptarà amb diferents espais, des de taules informatives d'empreses amb ofertes de treball a tallers de formació per a interessats a emprendre.

La presidenta del Consell ha mostrat la seua satisfacció per posar en marxa aquesta iniciativa per primera vegada a l'illa de Formentera: "des del Consell som conscients de les necessitats, tant de les empreses per trobar treballadors com dels treballadors per trobar llocs de feina adequats a les seues capacitats; així, des de l'àrea d'Emprenedoria s'ha impulsat aquesta fira, amb l'objectiu de crear un espai per establir sinergies entre les empreses i les persones desocupades". Ana Juan ha assenyalat que aquesta fira "neix amb la intenció de continuïtat i amb l'objectiu de millorar el mercat laboral de l'illa en tots els àmbits", i ha animat treballadors i empreses a participar-hi.

De moment, hi ha inscrites vuit empreses relacionades amb el sector turístic i del transport, i una altra empresa de recursos humans que oferiran llocs de treball i faran entrevistes, encara que el termini de presentació d'empreses continua obert. També, les entitats col·laboradores de la fira oferiran informació sobre ocupació i formació.

La directora del SOIB ha celebrat "la iniciativa impulsada des del Consell, que permetrà enfortir els nexes entre les empreses i els treballadors; en el seu estand, el SOIB informarà, orientarà i assessorarà les persones que ho necessitin".

Per la seua part, el responsable de l'Aula d'Emprenedoria de l'IES Marc Ferrer ha assenyalat que des del centre "es donarà a conèixer aquesta aula de l'institut, que creim que és una eina fonamental per al creixement econòmic i social de l'illa". Pepe Salvador ha destacat que la fira és una "gran oportunitat per mostrar l'oferta formativa de l'institut". D'altra banda, els alumnes del curs d'FP Bàsica de Cuina i restauració oferiran el càtering durant la fira.

Programa d'activitats

(Hora / Activitat)


9.30 h Inauguració de la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria de Formentera 2022.

10.00 h Xerrada: "SOIB: Eines per a la formació i l'ocupació", a càrrec d'Iván Zamora, tècnic d'Ocupació i Mercat del Treball (SOIB).

11.00 h Xerrada: "Metodologies àgils: com convertir una idea en un veritable negoci", a càrrec de Javier González Martínez, consultor i formador per al creixement empresarial (IES Marc Ferrer).

11.45 h Pausa

12.15 h Xerrada: "Coneix els recursos i ajudes per emprendre", a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d'Informació i Formació Empresarial (IDI).

13.15 h Taller: "Crea el teu model de negoci amb mapes mentals", a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d'Informació i Formació Empresarial (IDI).

14.15 h Taula rodona "Formació, Ocupació i Emprenedoria".


Si voleu assistir o participar en la fira, podeu fer-ho a través de:

Formulari d'inscripció/participació: https://forms.gle/S7afj2EX6E8SMH8j8

Adreça electrònica: aodl@conselldeformentera.com

Telèfon: 971 073 887


24 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona al Regne Unit de la mà del National Geographic

foto 2022 national geoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que ahir National Geographic va fer una conferència en línia titulada "L’altra part de la Balears", promocionada per Formentera. Aquesta presentació ha estat adreçada a periodistes del Regne Unit, especialitzats en viatges, de la mà de la revista i web National Geographic. En paraules del cap de promoció, Carlos Bernús, que hi ha participat "aquest acte permet arribar a un tipus de visitants amb poder adquisitiu, al que li agraden les activitats a l’aire lliure i conscienciat amb la sostenibilitat del medi ambient i de la destinació que visiten".

En la presentació s’han destacat els avantatges de visitar Formentera en els mesos de temporada baixa amb tota l’oferta cultural, esportiva, patrimonial i gastronòmica que hi ha, en un entorn en què gairebé sempre es pot estar en contacte amb la natura. D’altra banda, també s’ha parlat dels projectes formentera.eco per una mobilitat més sostenible o el Save Posidonia Project per a la protecció de la posidònia i del litoral de Formentera, a més de la resta d’accions que estam fent a la nostra illa per garantir que l’experiència del viatger sigui única, segons ha destacat Bernús.

Aquesta acció s’inclou dins el Pla Estratègic de Promoció adreçat al Regne Unit, en el què s’estan duent més accions de promoció amb una agència especialitzada en turisme i que fa publicitat sobre Formentera en aquest mercat. Cal destacar que les Balears tenen bones connexions amb el Regne Unit i que això sumat "a la relaxació de mesures per viatjar des del Regne Unit a Espanya, relacionades amb la covid, ha fet que hagin crescut les reserves per venir a la nostra destinació", segons ha destacat Bernús.


23 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 64

8

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)