• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera se suma a la defensa del cel nocturn i el dret a la llum de les estrelles

foto 2022xii cel estelEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el Ple de la institució ha aprovat l'adhesió de Formentera a la "Declaració en Defensa del Cel Nocturn i el Dret a la Llum de les Estrelles". Amb aquesta adhesió Formentera es suma als objectius continguts de la declaració.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha declarat que "donada la baixa contaminació lumínica que tenim a Formentera, així com el gran valor paisatgístic i natural, l'illa és un escenari idoni per conèixer i gaudir del seu cel nocturn, per això estam treballant per aconseguir la certificació com destinació turística "Starlight", i així servir de reclam per als interessats en astronomia, experts i aficionats, així com suposar la protecció del nostre medi ambient, territori i paisatge, en aquest cas nocturn, del que puguin gaudir també els residents".

La UNESCO participa en la "Declaració de la defensa del cel nocturn i el dret a la llum de les estrelles", entre d'altres organismes internacionals. La seua adhesió és indispensable per aconseguir la certificació "Starlight". Entre els compromisos que Formentera accepta amb aquesta adhesió destaquen:

El dret a un cel nocturn no contaminat que permeti gaudir de la contemplació del firmament. El cel nocturn està en risc imminent i s'ha de protegir. En la declaració es demana un esforç a les administracions davant aquest repte que requereix d'innovació cultural, tecnològica i científica, i que exigeix fer un esforç continuat que faci possible redescobrir el valor del cel nocturn com a part viva del nostre llegat patrimonial i de la nostra cultura quotidiana.

Així mateix, el coneixement, amb el suport de l'educació, constitueix la clau, segons s'assenyala en la declaració. El control de la contaminació lumínica deu, per tant, ser un requisit bàsic en les polítiques de conservació de la naturalesa. Així mateix, s'han d'impulsar polítiques de paisatge que permetin garantir el dret de tots a la contemplació del firmament.

En darrer lloc, cal destacar que segons recull el document el turisme pot convertir-se en un poderós instrument per a desenvolupar una nova aliança en favor de la qualitat del cel nocturn. El turisme responsable pot i ha d'integrar el paisatge del cel nocturn com un recurs a resguardar i valorar en cada destí.

22 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera rep el premi a la millor destinació sostenible de costa de la revista 'Viajar'

foto 2022xii premi sostenibilitatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que Formentera ha rebut el premi a la destinació sostenible de costa de la revista "Viajar", del grup editorial Prensa Ibérica. El cap de Promoció, Carlos Bernús, ha rebut la condecoració en una gala que s'ha celebrat avui a l'hotel Rosewood Villa Magna de Madrid.

El cap de promoció ha agraït aquesta distinció i ha destacat que "des de fa anys Formentera aposta per la sostenibilitat com a factor clau per mantenir l'equilibri natural i emocional que captiva tant els residents com els visitants de la nostra illa". Bernús ha explicat que l'aposta no és sols mediambiental, sinó també econòmica i social, i té com a objectiu mantenir la cultura i el patrimoni de l'illa. Projectes com formentera.eco, el Save Posidonia Project, la promoció dels extrems de temporada o la protecció del litoral de l'illa que des de sempre ha fet el poble de Formentera, són alguns dels exemples que ha detallat.

Amb aquests premis, la revista "Viajar" aposta per la sostenibilitat i la responsabilitat, d'acord amb l'estratègia de turisme sostenible i alineats amb els objectius de l'Agenda 2030, marcada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, segons asseguren des de l'organització. Per això, els Premis Viajar al Turisme Responsable i Sostenible són concedits a iniciatives promogudes per destins, empreses o institucions públiques o privades aplicades a Espanya. Uns guardons compromesos amb la celebració, promoció i difusió d'una nova manera de viatjar, nascuts de la responsabilitat individual i col·lectiva en nom d'un turisme més sostenible.

Dins dels tretze premis, repartits en tres categories, Formentera ha obtingut el de 'millor destí sostenible de costa'. En la gala també s'ha reconegut a: Càceres (Destí Urbà Sostenible), Mar de Olivos, Jaén (Destí Sostenible d'Interior), el Marroc (Destí Sostenible Emergent), Hotel Ilunion Alcora, Sevilla (Allotjament Sostenible de Ciutat), Parador de Cangas de Onís, Astúries (Allotjament Sostenible d'Interior), Gran Melià Palacio de Isora, Tenerife (Allotjament Sostenible de Costa), Los Caminos de Santiago (Destí Sostenible Nacional), Costa Rica (Destí Sostenible Internacional) i El Hierro, Canàries (Premi dels lectors de "Viajar"), entre altres.


15 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Deu persones s'examinen a Formentera en una nova convocatòria per obtenir les cartes d'artesania

foto 2022xii carta CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que durant el mes de novembre s'han fet els exàmens per obtenir les cartes d'artesania. En total, s'han presentat deu persones que opten a aconseguir la carta d'artesania d'oficis de joieria, bijuteria, passamaneria, teixit, cuir, bosser amb pell, cosidor i decoració d'objectes, i un altre s'examina per obtenir el títol de mestre artesà en joieria.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que "es treballa per aportar valor a l'artesania formenterera" i ha recordat que el passat mes de maig es varen entregar sis noves cartes d'artesania, "després de recuperar la celebració dels exàmens, que no es feien des de 2017". També, la presidenta ha destacat "l'interès dels aspirants que han participat en la convocatòria que demostra les ganes dels artesans de continuar creixent".

Els aspirants han de superar un examen avaluat per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans. En aquest examen, l'artesà havia d’elaborar el producte del qual es vol especialitzar en el seu taller, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració.

En l'actualitat, a Formentera hi ha seixanta-vuit artesans amb carta, onze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

9 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La guanyadora del Black Friday Formentera recull el seu premi

foto 2022xii black fridayConchita Fátima Bittancourt ha set la persona guanyadora de la campanya Black Friday a Formentera, celebrada el passat divendres, i que impulsen l'àrea de Comerç del Consell i la Pimef. La guanyadora, que té la targeta des de l'any 2018, va fer la seua compra premiada al Supermercado Avenida de la Mola i ha guanyat una targeta regal de 50 euros.

D'altra banda, avui comença la campanya "Al Nadal, compra a casa" que premia les compres que es realitzin als comerços adherits entre avui i el 6 de gener. Així, enguany se sortejarà una targeta regal de "Compra a Casa" de 500 euros entre totes les compres d'un mínim de 20 euros que es facin durant aquest període.

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera posa en marxa les campanyes per incentivar les vendes comercials al Nadal

foto 2022xi compra a casaLa presidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada de la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez, i la representant de la Cambra Comerç d'Eivissa i Formentera, Lina Bustos, han presentat avui les campanyes comercials de cara a les festes nadalenques com ara el Black Friday, "Al Nadal, compra a casa" i el Concurs d'Aparadorisme.

La presidenta Ana Juan ha destacat que "l'objectiu d'aquestes campanyes és incentivar les vendes del comerç local en aquestes dates" i ha recordat "la importància d'enfortir un sector cabdal en el nostre teixit productiu, amb el qual estam treballant junts en el pla d'enfortiment que hem posat en marxa enguany per millorar les seues prestacions i la competitivitat".

Respecte a les campanyes, per ordre cronològic, aquest divendres 25 novembre, el Consell i la Pimef han posat en marxa la jornada "Black Friday a Formentera" a través del seu programa de fidelització per al comerç local "Compra a casa". Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15 euros que es realitzin en els establiments adherits a "Compra a casa" participaran en el sorteig d'una targeta regal de 50 euros. El guanyador es donarà a conèixer el 29 de novembre i podrà recollir el seu premi a les oficines de Pimef.

"Al Nadal, compra a casa"
Durant les festes, enguany també s'ha activat la campanya "Al Nadal, compra a casa" que premia les compres que es realitzin als comerços adherits entre l'1 de desembre i el 6 de gener. Així, enguany se sortejarà una targeta regal de "Compra a casa" de 500 euros entre totes les compres d'un mínim de 20 euros que es realitzin durant aquest període.

cartell 2022xi black friday

Lidia Álvarez ha assenyalat que en l'actualitat hi ha trenta-cinc establiments adherits al programa "Compra a casa", 3.118 targetes i, per exemple, enguany fins avui en dia, l'import de les compres amb targetes de "Compra a casa" és d'1.419.526 euros. Álvarez ha destacat "l'arrelament de la targeta entre els comerciants i compradors de Formentera".

Concurs d'Aparadorisme Nadalenc
Per altra banda, la Cambra de Comerç i el Consell han convocat el XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc, que promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa. El període d'inscripcions començà el dia 21 i finalitza el 12 de desembre. Lina Bustos ha animat els comerços de l'illa a participar en el concurs que l'any passat va comptar amb quinze participants. Enguany s'han incrementat a 200 euros els premis dels guanyadors. Cal recordar que s'han establert quatre categories de premis: a la millor ambientació nadalenca, al muntatge comercial, a l'originalitat i a l'ecocreativitat. Els quatre guanyadors rebran 200 euros cadascun i una placa de reconeixement. Els premis es faran públics el 14 de desembre.

cartell 2022xi aparadorisme

Per a més informació i inscripcions es pot contactar amb la Cambra de Comerç al telèfon 971 32 20 71 i amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

23 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 75

9

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)